Црвен кармин-кич или тренд?

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не употребувам кармин.

Црвениот кармин е тренд, ама тренд што мене лично не ми се допаѓа. :) Ми изгледа премногу нападно, и стои на постари девојки, така што воопшто не ми е естетски убаво кога ќе го видам кај 5-16 годишни девојчиња.

Гледам сезонава е хит и црвениот лак за нокти во комбинација со црвен кармин, ама пак ќе кажам, мене не ми изгледа убаво. :toe:

~MadaGascAR~

Yeah..Whatever...
Член од
23 јули 2006
Мислења
90
Поени од реакции
1
Ne koristam karmini seuste, rano mi e!
crveniot karmin tocno deka sega e golem hit, no toj ne e nisto novo! Na nekoi devojki, zeni im e stil..si go nosat sekogas i im stoi, i mi se dopaga.. Druga rabota e toa sto sega go nosat SITE mali golemi zatoa sto bil nekakva si moda bez da razmisluvaat dali im stoi, im lici ili im odgovara na nacinot na oblekuvanje:toe:
Se e do toa KAKO go nosis i kombiniras! Mi se dopagaat zenite koi sekogas si nosat edna boja na karmin, koristat isti parfem... a da im stoi na brineti ama mene na primer mi se dopaga kako i stoi i na Gwen Stefani, iako e plava! I voopsto ne mi e kic! KIc e da, koga e selski iskombiniran so selski lik, frizura, obleka na koja ne odgovara i los lak! Znaci se e do toa kako go nosis!!:helou:

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Исклучително ретко, со ептен дискретно нашминкани очи и црна гардероба.

Акаша

Hydra
Член од
28 мај 2006
Мислења
1.684
Поени од реакции
128
Никогаш не сум користела црвен кармин а се поретко користам кармин воопшто, иначе ми се допага како стои црвен кармин...глеедам често има пишувано дека не им стои на плавуши...а баш ми се допага еве на пример како и стои на Кристина Агилера

Nina

Ange ou Demon
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.256
Поени од реакции
4
Црвен кармин ми е...да речеме ок,ама кога ке видам црвени нокти ми се крева коса!!!Тренд е се слагам, но не стои на сите.Многу убаво ми изгледа кога ке видам девојка облечена во маичка на црно бели линии(хоризонтални) црни хеланки(до доле),црни или црвени чизми,црвен каиш и црвен кармин.Преубава комбинација ми е но црвен кармин признавам само во оваа комбинација и на девојка на отприлика 18-20 години.Мислам за девојче од 16 години ова е малце напрадно:toe:

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
abe zavisi, devojka mi nosi crven karmin ali od Dior i e mnogu ubav koga ke baknes nekogo vo obraz da ne go zasmrljash ili da ne ti sveti epten... mnogu e bitna nijansata da ne e ko na nekoja tetka od 80tite sto prv pat videla karmin. hahhaa

joki

Погана Паганка
Член од
1 февруари 2006
Мислења
1.054
Поени од реакции
16
Црвениот кармин владее:)
Ич не љубам шминки, али за кеифој премногу често се шљапам со црвено карминче:)...не ми стојт лошо шо си е за правдина :P:):):)

Член од
1 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
0
Обожавам црвен кармин,посебно за навечер ,а за преку ден онака нежно црвена да изгледа природно и не нападно.Ми се дпаѓа во комбинација со црна,бела и жолто-златна боја а, за ноктите црвен лак не користам но се случува некогаш да ставам и стварно изгледа шик,сепак треба да се сложе црвениот кармин и лак за да се добие добар изглед и да биде привлечно да не делува нападно.
На пример на Merlin Monro и стои многу убаво.:icon_cool :shok:

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Nina напиша:
Црвен кармин ми е...да речеме ок,ама кога ке видам црвени нокти ми се крева коса!!!Тренд е се слагам, но не стои на сите.Многу убаво ми изгледа кога ке видам девојка облечена во маичка на црно бели линии(хоризонтални) црни хеланки(до доле),црни или црвени чизми,црвен каиш и црвен кармин.Преубава комбинација ми е но црвен кармин признавам само во оваа комбинација и на девојка на отприлика 18-20 години.Мислам за девојче од 16 години ова е малце напрадно:toe:
Ова значи дека ја и ти не идеме на кафица и покрај тоа што одамна се договараме!За да не ти се крене косата,нАли?:vozbud:
Користам и црвен кармин и црвен лак!И убаво ми прилега и на изгледот и на годините!
Немирна не се согласувам со тебе!
До кога таа дискриминација во боите!?Црвената на курвите,розевата на шмизлите!??:nenene:

marga_k

HONEY
Член од
6 март 2006
Мислења
347
Поени од реакции
5
Mene mi e mnogu napaden i drec crven karmin,poveke gi sakam diskretnite nijansi na karmin i lak.

pearl

..~..~..~..~..~..~..
Член од
20 август 2005
Мислења
2.651
Поени од реакции
1.962
N

NeMiRnA

Гостин
RealGirL напиша:
Ова значи дека ја и ти не идеме на кафица и покрај тоа што одамна се договараме!За да не ти се крене косата,нАли?:vozbud:
Користам и црвен кармин и црвен лак!И убаво ми прилега и на изгледот и на годините!
Немирна не се согласувам со тебе!
До кога таа дискриминација во боите!?Црвената на курвите,розевата на шмизлите!??:nenene:
Dobro jas taka mislam,taka mi ostava vpecatok,sto da praam,stvar na vkus,a i diskriminacijata na boite i ne e tolku strasna i vazna kako nekoi drugi diskriminacii...:smir:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Па зависи од нијансата на црвената боја но сепак е класика

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Zavisi od nijansata. posvetli i potemni tonovi na crveno moze.Ama crveno vo prava smisla na zborot e toa ne mozam da go svaram.:nenene:

зунза

Модератор
Член од
27 јануари 2006
Мислења
3.301
Поени од реакции
60
Точно дека треба да се погоди со тенот,а и со бојата на косата,бидејќи различни ефекти има. Кај плава коса прави плејбој-ефекАт,кај бринетите-ок,онака ефекАт,а кај црнокосите тренди ефекАт,бамуја :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom