Црвен кармин-кич или тренд?

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Crven karmin! Ednash svetov tolku go "potceni" so prirodnite nijansi i sjajovi za usta , pa sega so vrakanjeto kako trevdovski saka da mu se izvini....
Dobro izgleda na crni devojki , mu dava ushte poveke zavodnicki izgled i sofisticiranost, no ne e za sekoja prigoda.....Poveke bi rekla so vecerna toaleta....
Jas licno, ne go koristam:salut:

CuCeNcE

perfectly imperfect
Член од
19 јуни 2006
Мислења
1.878
Поени од реакции
7
Pa vo posledno vreme se poveke i poveke crveniot karin se vraka vo modata.Ima na nekoi devojki sto stvarno mnogu dobro im stoi i im dava zavodnicki izgled osobeno koga se posveceno obleceni.Ali jas licno ne go koristam...ne mi se sviga kako mi stoi

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
CuCeNcE напиша:
Pa vo posledno vreme se poveke i poveke crveniot karin se vraka vo modata.Ima na nekoi devojki sto stvarno mnogu dobro im stoi i im dava zavodnicki izgled osobeno koga se posveceno obleceni.Ali jas licno ne go koristam...ne mi se sviga kako mi stoi
Па и мала си Маич за црвен кармин:smir:

Член од
27 јануари 2007
Мислења
62
Поени од реакции
0
Crvenata boja mnogu velze u moda ma da i4 ne mi se svigja

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
...crven-necrven...i nema nekoja bitnost...i taka moz da go "snema" za kratko vreme...i posle ostanua vkusot na usnite...i crvenilo na bradata...znachi crven karmin i crvenilo na bradata i obrazite ide def.

Член од
22 август 2007
Мислења
550
Поени од реакции
16
Crveniot karmin u posledno vreme se poveke i poveke se koristi, no ima edna nijansa sto e bas ona crvena, bukvalno oci bode i plus koga ke vidam deka e i glupo oblecena, izgleda stvarno nevkusno i kic, no ima edni mnogu ubavi nijansi na crvenata sto navistina mi se svigaat kako stojat , no samo ako si i prikladno oblecen, posto ne ide na sve crven karmin

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
За некои е кич,за некои е тренд...секој има свој вкус.На некој му стои убаво,на некој не.
Мене одвратко ми стои било која нијанса на кармин,освен месо боја,а има некои на кои баш им прилега и супер изгледаат.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
moda nemoda sekogas si stavam na mene toa sto mi stoi i sto mi se dopaga mene... odvreme na vreme i porano si stavav crven karmin zatoa sto super mi stoi..obozavav odsekogas crven karmin!! a ne sea doslo modata crven karmin i aj sea site so crveni buzi ke setame isti! toa me nervira ovde sto sekogas ide nekoja moda i site isto i obleceni i frizuri i nasminkani.....na sto lici.....treba sekoj da si nosi toa sto si saka i toa sto mu stoi bez razlika dali e frizura dali e sminka ili obleka.....

...aha i bez razlika dali e vo najnova moda ili ne.....

**The Beauty**

and the beast
Член од
4 февруари 2007
Мислења
552
Поени од реакции
11
Не знам за црвен, али знам дека обожавам темно бордо и темно лила кармин. И секогаш сум сакала бордо лак. Не ми се свига како стои бордо кармин на темни девојки, пошто дава спротивен ефект, не ги освежува, ги прави постари. А кај девојките со светол тен и со полни усни стои совршено. И не ми се свиѓа на тенка усна црвен кармин. Само една линија
И да, често ставам бордо кармин, посебно кога сум цела во црно облечена, и не го комбинирам лакот со карминот, ниту пак со ташната или штиклите:smir:

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Тренд е кога го носат ЖЕНИ на кои им стои.

Кич е кога го носат ДЕВОЈЧИЊА од мерак, а не од лепота.

ANDZI

Fashion is my opsession
Член од
5 февруари 2007
Мислења
833
Поени од реакции
6
Ми се допаѓа црвен кармин,ама јас не користам...Мислам дека црвениот кармин е за навечер,а и не се носи со секоја боја,се носи со црна,црно-бела комбинација и сл...

Ivy_K

/
Член од
29 мај 2006
Мислења
1.206
Поени од реакции
16
Го сакам црвенкаст онака (благо) но не и премногу дреч зш ме асоцира на курвине по фјумовине и со црвен изљуштен лак:pov:

а додека она првото ми е женстевно и секси дава привлечност:smir:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Има личности на кои супер им прилега и се доволно смели за да го употребуваат. Еднинствено ме нервира кога го носат девојчиња кои изгледаат како недораснати со него.
Не го употребувам, сметам дека не ми одговара и не се чувствувам убаво кога го имам ставено.

Kajgana Shop

На врв Bottom