- Член од
- 16 јули 2021
- Мислења
- 346
- Поени од реакции
- 712
+ некултурен народ, 0 хигиена, лидери во канцер воздух, недостаток на паркинг места, гипскартон згради, укање на џамии, сообраќаен хаос, угостителски објекти со напумпани цени и ништо посебно квалитет на тоа што го нудат во споредба со цената, ноќниот живот е непостоечки во споредба со остнатите поголеми балкански градови, несоцијални луѓе со кои си ограничен на неколку теми на муабет и исто ти е ко да разговараш со ботови. Во село барем имаш природа и тишина и можеш да не бидеш барем напнат.Прегледај го приврзокот 373098
Не му е добро на дечково. Според куповна моќ на Македонија, да толку треба да е стан, ама алчен гз трагедија сме.
Ама еве, настрана такви фактори, зашто на многу луѓе Скопје им е врв, еден бог знае зашто, но и да не навлагаме повеќе во социјални аспекти, еве нека е фокусот на економски аспекти. Не може Далас да има 5 илјади долари просечна плата и 3 илјади долари просечен квадрат (а сум зборел точно со луѓе од Далас и за оваква ситуација се жалат, коа им кажав за СК рекоа тоа е нехумано ) а Скопје конкретно да има просечна плата (еве од мене нека е и) 600 евра, а да има 1000 евра просечен квадрат, се коси со секоја економска логика.+ некултурен народ, 0 хигиена, лидери во канцер воздух, недостаток на паркинг места, гипскартон згради, укање на џамии, сообраќаен хаос, угостителски објекти со напумпани цени и ништо посебно квалитет на тоа што го нудат во споредба со цената, ноќниот живот е непостоечки во споредба со остнатите поголеми балкански градови, несоцијални луѓе со кои си ограничен на неколку теми на муабет и исто ти е ко да разговараш со ботови. Во село барем имаш природа и тишина и можеш да не бидеш барем напнат.
Мене ме интересира колку од тие продале нешто? Пошто годинаипол истите станови ги гледам и упорни се луѓето, ќе бидат уште долго време изгледа.Do pred dve-tri godini istite muabeti se vrtea. Deka samo sto ne padnale cenite od 1100-1200 na 500-600 evra kvadrat.
Epa me interesira, tie sto cekaa da padnat cenite, kako se osekaat sega?
2-3000 stanovi godisno se prodavaat vo Skopje.Мене ме интересира колку од тие продале нешто? Пошто годинаипол истите станови ги гледам и упорни се луѓето, ќе бидат уште долго време изгледа.
Сигурно2-3000 stanovi godisno se prodavaat vo Skopje.
bez problem, duri mislam deka taa cifra e i konzervativna 5-10k e nekade porealno.Сигурно
И да се продале, тешко дека се продале по цените (1500+ евра) кои се вртат сега по огласи за понови станови.bez problem, duri mislam deka taa cifra e i konzervativna 5-10k e nekade porealno.
Во каква заблуда живееш човек Растат а никој не ги купува. Немаш некој другар роднина што купувал стан скоро?И да се продале, тешко дека се продале по цените (1500+ евра) кои се вртат сега по огласи за понови станови.
Имам, за постар стан, во воените згради кај Еквилибриум во Дром 100 квадрата се продадоа за 80.000 евра. А ги гледам и истите станови огласувани секој ден повеќе од година дена, за понови станови зборам од луѓе што пробуваат да препродадат и да заработат.Во каква заблуда живееш човек Растат а никој не ги купува. Немаш некој другар роднина што купувал стан скоро?
Тие руинираните двокатни згради, тие ти се референтна точка?Имам, за постар стан, во воените згради кај Еквилибриум во Дром 100 квадрата се продадоа за 80.000 евра. А ги гледам и истите станови огласувани секој ден повеќе од година дена, за понови станови зборам од луѓе што пробуваат да препродадат и да заработат.
Не го знам квалитетот на тир, можда начекал добра понуда. Меѓутоа новите кај екбилибриум се минимум 1400. По накај центар накај 1500. Кај олимписки пример идат и 1600.Највисоки се во Аеродром (со исклучок на Џеваир), за 20 катниците зборам. Реков постар стан.