- Член од
- 19 март 2011
- Мислења
- 18.984
- Поени од реакции
- 40.199
Нижи си празни зборови,Бог постои и верувам во тоа со сето мое срце и душа.Бог е најсветото нешто,највозвишеното !!!
Нижи си гердан железен,
Околу вратот навезен...
Нижи си празни зборови,Бог постои и верувам во тоа со сето мое срце и душа.Бог е најсветото нешто,највозвишеното !!!
bog e vistina sam po sebe sam za sebe i sam vo sebe., i so sekoj negov del vo site nas., .........
Кои мајмуни?A tie majmuni koj gi sozdal?
Шутрак.. само ќе го искористам твоето „мото“ за да ти одговорам на глупоста што си ја пишал - nesluchajno ne veruvam vo gluposti<>sekoja glupost e kontrolirana..bog e vistina sam po sebe sam za sebe i sam vo sebe., i so sekoj negov del vo site nas., .........
Мене дечкото случајно или намерно ме пропуштил.bog e vistina sam po sebe sam za sebe i sam vo sebe., i so sekoj negov del vo site nas., .........
Veruvam vo Otecot na nebestaА Бог кој го создал?
Зошто не одговориш на прашањето убаво те прашаа во кој Бог веруваш, ти нешто Мајмуни, Еднорози...
Kako mozete da se sporeduvate so Bog na nebesta,nie sme da bogovi na nasata dusa ,no ne i na necii dusi.прочитајте ја библијата и ќе видите дека всушност збори за богот во вас, вие сте бог.
бог не е нешто вишо, нешто невидливо
ние сме боговите
Da se nadovrzam na tovjot post pa Bog ni dal um,razum da tvorime,gi dal kako eden patokaz vo zivotot desete bozji zapovedi , neznam sto ocekuvate vie od Bog...smesen post ova ne vleguva vo mojot kontekstBog postoi vcera mi prefrli pari ne na na smetka posto mi e blokirana nego mi gi stai u ranec i sea super si ziveam a on mi rece aj bidi bogat uzivaj ionaka nabrzo ke umres i ke does na podobriot svet, mi vika cisto da ne se karate so tatko ti, da te sakaat zenskite, i taka...
Izvini ne gi mesajte rabotite Adam bil samo covek kako i nie ,nisto drugo ,ovde stanuva zbor za Bogверува у реброто на Адам и у светата глина
Небесата, небесата, небесата... што се небесата?Veruvam vo Otecot na nebesta
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:48 PM ---
K
Kako mozete da se sporeduvate so Bog na nebesta,nie sme da bogovi na nasata dusa ,no ne i na necii dusi.
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:56 PM ---
Da se nadovrzam na tovjot post pa Bog ni dal um,razum da tvorime,gi dal kako eden patokaz vo zivotot desete bozji zapovedi , neznam sto ocekuvate vie od Bog...smesen post ova ne vleguva vo mojot kontekst
--- надополнето: Oct 16, 2011 5:01 PM ---
Izvini ne gi mesajte rabotite Adam bil samo covek kako i nie ,nisto drugo ,ovde stanuva zbor za Bog
Девојче, не сакам да бидам груб... така би влијаел на твојата психа и на она во што ти веруваш. Верувај си ти во Адам и Ева а ние што не живееме во кутија ќе разгледуваме и други теории за нашето потекло како на пример потекло од вонземјанска цивилизација. Таа теорија може да се докаже а потеклото од глина и од желбата на твојот Бог не може да се докаже. Have a nice evening!Izvini ne gi mesajte rabotite Adam bil samo covek kako i nie ,nisto drugo ,ovde stanuva zbor za Bog
Девојко, какви вешти и суптилни докази нудиш за постоењето на Бог, така останав. Цел Тома Аквински си...Veruvam vo Otecot na nebesta
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:48 PM ---
K
Kako mozete da se sporeduvate so Bog na nebesta,nie sme da bogovi na nasata dusa ,no ne i na necii dusi.
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:56 PM ---
Da se nadovrzam na tovjot post pa Bog ni dal um,razum da tvorime,gi dal kako eden patokaz vo zivotot desete bozji zapovedi , neznam sto ocekuvate vie od Bog...smesen post ova ne vleguva vo mojot kontekst
--- надополнето: Oct 16, 2011 5:01 PM ---
Izvini ne gi mesajte rabotite Adam bil samo covek kako i nie ,nisto drugo ,ovde stanuva zbor za Bog