Целата Вистина за бог

Член од
17 февруари 2011
Мислења
775
Поени од реакции
33
Досега сум се плашел.Но сега дојде време да му дадам голема почит на нашиот бог.И ова е до сите атеисти.Господ Бог постои.Бог не постои пред нас ние постоиме пред него.Ние го создадовме бог.Нашата верба го прави Бог она што е.Ако веруваме во Бог веруваме во Себе.Ако веруваме во себе и логички веруваме во Бог создаваме.Ние го направивме Бог семоќен затоа сега живееме.Верувај во Бог.Бог не сака слуги.Бог не дал без ништо сите исти и сака да сме слободни не да му сме негови слуги.Тој од нас ја бара само вербата во него.Со тоа што ние верувавме во Бог тој го пуштил Исус на земја како негово чедо да докажи дека тој постои.Нему му дал многу повеќе мозок и интелегенција.Му дал и некоја мала натприродна сила кои на некои луѓе неможи да му се објасне.Исус му докажал на многу луѓе кој е неговиот татко.Зошто треба да веруваме во Бог.Мора да се зачуваме ние.Сите оние што се родени како Христијани нека веруваат во Бог и да не се противат на другите религии оти и таму има верници така да и нивните богови постојат.Вербата значи се.Подржете си го својот Бог.Тој гледа се,слуша се,знае се и тоа ни го пренесува нас.Прашањето што никој не го видел и не знае кај е и кај постои.Тоа е лесно прашање.Бог постои во нас.Во нашето тело и нашиот мозок.Тој не прави посигурни во себе.Вербата во Бог е верба во достигнувањето на врвот.
На која црква припагаш?
Или си самостоен стрелец?

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Bog postoi vcera mi prefrli pari ne na na smetka posto mi e blokirana nego mi gi stai u ranec i sea super si ziveam a on mi rece aj bidi bogat uzivaj ionaka nabrzo ke umres i ke does na podobriot svet, mi vika cisto da ne se karate so tatko ti, da te sakaat zenskite, i taka...

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Бог постои и верувам во тоа со сето мое срце и душа.Бог е најсветото нешто,највозвишеното !!!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Бог постои и верувам во тоа со сето мое срце и душа.Бог е најсветото нешто,највозвишеното !!!
Дали бог постои, тоа никој не знае и во која форма.
А друга работа е што ти си веруваш.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.688
Поени од реакции
31.681
koga lugjeto bi se pridrzhuvale do vistinskite vrednosti na duhovnoto pomalku bi go barale bog., koj za sekogo e vo nego

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Како го замислуваш најсветото и највозвишеното нешто?
Има ли облик некаков, енергија ли е, што ли е?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Како го замислуваш најсветото и највозвишеното нешто?
Им а ли облик некаков, енергија ли е, што ли е?[/qI Bog se pojavuva vo najrazlicni formi tocno taka deka i se custvuva negovata energija ,se custvuva isto kako na pr.bolkata,mirisot,sluhot itn. sto gi cusvuvame a ne gi gledame , taka i Bog go custvuvaat ova go zedov kako pr.samo a i go gledaat poedinci ili negovi odbranici i sekoja pocit za niv.
--- надополнето: Oct 15, 2011 7:41 PM ---
Mozebi ti neznaes ili nesakas da razberes no ke dojde den koga site ke doznaeme i te sfakam deka tesko e ova da se prifati. Isus go gledale ne mu veruvale a sega uste potesko da se veruva sepak toa e vase mislenje nemam namera nikoj da ubeduvam samo gi kazuvam moite stavovi ,nitu pak mene nekoj ke me razubedi .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
A tie majmuni koj gi sozdal?
А Бог кој го создал?
Зошто не одговориш на прашањето убаво те прашаа во кој Бог веруваш, ти нешто Мајмуни, Еднорози... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom