Целата Вистина за бог

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Врската е во тоа што тој мисли дека сите го носиме бог во нас...или ние сме Бог...Конташ!?
Не контам, затоа што нема што да се сконта. Ако ти се доживуваш дека си глупав атеист, а некој тврди дека сите луѓе се Богови, твоето себедоживување нема многу врска со неговата теорија, затоа што е лесно возможно ти да имаш погрешна перцепција за тоа што си.

Сега ти конташ?

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Не контам, затоа што нема што да се сконта. Ако ти се доживуваш дека си глупав атеист, а некој тврди дека сите луѓе се Богови, твоето себедоживување нема многу врска со неговата теорија, затоа што е лесно возможно ти да имаш погрешна перцепција за тоа што си.

Сега ти конташ?
Тогаш болдираното важи и за него.
Според твојов пост и тој може да има погрешна перцепција за тоа што е бог. Сега се разбравме или ке додадеш уште нешто?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Тогаш болдираното важи и за него.
Според твојов пост и тој може да има погрешна перцепција за тоа што е бог. Сега се разбравме или ке додадеш уште нешто?
Ќе додадам. Ти сам себе убијал во претходниот пост. Кога ќе го увидиш тоа, ќе продолжиме со дискусијата. Во меѓувреме ќе ти кажам дека Бостон нема да биде шампион оваа година (ако воопшто има првенство)...;)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Ќе додадам. Ти сам себе убијал во претходниот пост. Кога ќе го увидиш тоа, ќе продолжиме со дискусијата. Во меѓувреме ќе ти кажам дека Бостон нема да биде шампион оваа година (ако воопшто има првенство)...;)
Абе глупав Атеист сум, како да го увидам тоа!?
А ако има првенство те чекам во НБА сезона 2011/2012 па таму ке ги судриме нашите спротиставени ставови

S

smexy

Гостин
А зошто не го надополни твојот пост со вакво објаснување? Сега ке имавме поинаков разговор. Јас во првиот пост видов материјал за сеир затоа и така ти одговорив.:)
Рече дека човекот е единственит совршен елемент во Космотот, Универзумот.
Колку што знам јас никој човек незнае до каде се протега уневерзумот ни се што има во него. Ние сме само едно зрно песок на плажата, или капка вода во морето.
Кога незнаеш што се има во нешто неможеш нас да не прокламираш за совршени...:)
Кога велам единствен, не зборувам во конотација сам во Универзумот.Единствен е секој човек.Уникатна ѕвезда.
Ти велам In the sphere I am everywhere the centre, as she, the circumference, is nowhere found. практично е неможно да се демонстрира.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Кога велам единствен, не зборувам во конотација сам во Универзумот.Единствен е секој човек.Уникатна ѕвезда.
Ти велам In the sphere I am everywhere the centre, as she, the circumference, is nowhere found. практично е неможно да се демонстрира.
Ахааа
Може да те прашам зошто веруваш во бог, ако веруваш, и на каква религија припаѓаш ако воопшто припаѓаш на религија? И кој ти наметна таков став ти сам, или е наметнат од твоите родители или некоја икс личност?
Немора да ми одговориш(y)

S

smexy

Гостин
Ахааа
Може да те прашам зошто веруваш во бог, ако веруваш, и на каква религија припаѓаш ако воопшто припаѓаш на религија? И кој ти наметна таков став ти сам, или е наметнат од твоите родители или некоја икс личност?
Немора да ми одговориш(y)
1.Не верувам во никаков антропоморфен Бог прикажан во било која религија и дефинитивно не му служам.
2.Погоре ме окарактеризираа како Телемит па ако проаѓа нека биде.
3.Моите родители ме гледаат како атеист, иако не се декларирам ни од нивниот табор(теистички) ни од атеистички, ниту од било кој друг.
Сакам да се нарекувам акумулатор на Знаење.
Кон мистиката навлегувам по сопствена Волја. :)

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
1.Не верувам во никаков антропоморфен Бог и не му служам.
2.Погоре ме окарактеризираа како Телемит па ако проаѓа нека биде.
3.Моите родители ме гледаат како атеист, иако не се декларирам ни од нивниот табор(теистички) ни од атеистички, ниту од било кој друг.
Сакам да се нарекувам акумулатор на Знаење.
Кон мистиката навлегувам по сопствена Волја. :)
Да се покајав што на почетокот така навлегов во дискусија со тебе, се гледа дека имаш изградено СОПСТВЕН СТАФ. И мило ми е за тебе што имаш разбирање, навистина:)

S

smexy

Гостин
Да се покајав што на почетокот така навлегов во дискусија со тебе, се гледа дека имаш изградено СОПСТВЕН СТАФ. И мило ми е за тебе што имаш разбирање, навистина:)
Мило ми е што дискусијата беше на ниво :)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Ама тебе никој ништо не ти докажува, ако твојата верба е цврста тогаш што бараш тука? Двајцата знаеме дека се лажеш и дека сакаш да дознаеш нешто повеќе за тоа кој не создал но твојата суета не ти дозволува да го признаеш тоа. Како што ти кажав претходно, никој не те тера да веруваш во нешто во што не сакаш
Секако дека ми е цврста вербата тука сум за да си ги кажам моите ставови и ме интересира во што другите веруваат иако бев свесна дека многу луѓе сте во заблуда ама ете таква личност сум ме интересира туѓото размислување а моето мислење ни ти ни никој друг не може да го смени.А јас пак спротивно мислам што бараш ти тука кога не веруваш?Или пак ти не си сигурен очигледно тоа е во дилема си,кога ке расчистиш пиши ...

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Секако дека ми е цврста вербата тука сум за да си ги кажам моите ставови и ме интересира во што другите веруваат иако бев свесна дека многу луѓе сте во заблуда ама ете таква личност сум ме интересира туѓото размислување а моето мислење ни ти ни никој друг не може да го смени.А јас пак спротивно мислам што бараш ти тука кога не веруваш?Или пак ти не си сигурен очигледно тоа е во дилема си,кога ке расчистиш пиши ...
Од каде си толку сигурна дека самта ти не си во заблуда!?

Член од
10 октомври 2011
Мислења
269
Поени од реакции
69
Да не ми се закануваш со пеколот?

:cautious:
Ќе ве молам немој погрешно да ги толкувате работите кој спомна пекол ,ниту го помислив тоа ниту пак јас сум таа достојната која има за право некој да го осудува,ниту навлегувам во тоа.А вие имате ли страв од пеколот? Таков впечаток ми оставивте,не верував дека некој неверник се плаши од пекол:confused:
--- надополнето: Oct 16, 2011 7:10 PM ---
Од каде си толку сигурна дека самта ти не си во заблуда!?
Има причина во која сум сигурна но нема да ја коментирам тука пред сите.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.612
Поени од реакции
2.235
Ќе ве молам немој погрешно да ги толкувате работите кој спомна пекол ,ниту го помислив тоа ниту пак јас сум таа достојната која има за право некој да го осудува,ниту навлегувам во тоа.А вие имате ли страв од пеколот? Таков впечаток ми оставивте,не верував дека некој неверник се плаши од пекол:confused:
--- надополнето: Oct 16, 2011 7:10 PM ---

Има причина во која сум сигурна но нема да ја коментирам тука пред сите.
Тогаш зошто јас или кој бил друг неверник да ги каже нашите причини!? Или пак немаш доволно силен аргумент?

Kajgana Shop

На врв Bottom