Целата Вистина за бог

Член од
5 септември 2007
Мислења
3.848
Поени од реакции
960
Преку Причеста, Христос е во нас а и ние сме во Него.
Ех камо да беше тоа така лесно, лапни лепче макнато во винце и оп ти си во Христос и Христос во тебе. Но Библискиот Исус не вели ни одблиску така. Не планирам да губам повеќе време цитирајќи ви стихови. Си имате Библија, ако сакате читајте си ја.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ние ионака не примаме некаков „библиски Исус“„ како јунак, затворен во некое романче, туку Го примаме пречистото Тело и пречистата крв од нашиот воскреснат Спасител.

А Исус јасно посочува што е Неговата крв и што е Неговото, без никакви симболики и слични литературно-стилски фигури.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Гледам овде се расправаат припадници на некаква протестантска расколничка црква и некакви православни шизматици...а и на едните и на другите не им текнува дека спас надвор од црквата нема и дека веќе се на патот поплочен со навидум правоверност а води кон огнените езера и вечното проклетие...

Покајте се души заблудени и дојдете под закрилата на едниствената права црква.
Не можам да читам луѓе во кои се населил демонот, оној паднатиот, ми прави тежина на душата...

Ave Maria, gratia plena, Dominus tecum. Benedicta tu in mulieribus, et benedictus fructus ventris tui, Iesus.
Sancta Maria, Mater Dei, ora pro nobis peccatoribus, nunc, et in hora mortis nostrae.

Amen.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Досега сум се плашел.Но сега дојде време да му дадам голема почит на нашиот бог.И ова е до сите атеисти.Господ Бог постои.Бог не постои пред нас ние постоиме пред него.Ние го создадовме бог.Нашата верба го прави Бог она што е.Ако веруваме во Бог веруваме во Себе.Ако веруваме во себе и логички веруваме во Бог создаваме.Ние го направивме Бог семоќен затоа сега живееме.Верувај во Бог.Бог не сака слуги.Бог не дал без ништо сите исти и сака да сме слободни не да му сме негови слуги.Тој од нас ја бара само вербата во него.Со тоа што ние верувавме во Бог тој го пуштил Исус на земја како негово чедо да докажи дека тој постои.Нему му дал многу повеќе мозок и интелегенција.Му дал и некоја мала натприродна сила кои на некои луѓе неможи да му се објасне.Исус му докажал на многу луѓе кој е неговиот татко.Зошто треба да веруваме во Бог.Мора да се зачуваме ние.Сите оние што се родени како Христијани нека веруваат во Бог и да не се противат на другите религии оти и таму има верници така да и нивните богови постојат.Вербата значи се.Подржете си го својот Бог.Тој гледа се,слуша се,знае се и тоа ни го пренесува нас.Прашањето што никој не го видел и не знае кај е и кај постои.Тоа е лесно прашање.Бог постои во нас.Во нашето тело и нашиот мозок.Тој не прави посигурни во себе.Вербата во Бог е верба во достигнувањето на врвот.
После точка остави празно место. Вака. Повремено удирај ентер за да направиш нов ред. Вака:

Оќоревме...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.687
Поени од реакции
31.677
vo moe vreme vakva beshe knigata po marksizam pochnuvashe so golema bukva i na poslednata stranica tochka:D:coffee:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сега Шутраков ќе ви ја каже ЦЕЛАТА ВИСТИНА ЗА БОГ...

Ни повеќе, ни помалку...

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.687
Поени од реакции
31.677
ubav na forumov ni ti gledash kako mnogu dobro znaesh kako stojat rabotite., barem imama shto da kazham ., tuku se dumam ti dali imash neshto da kazhesh osven bla bla e navistina imash stav_ogin

ni pomalku .,.,.,.,ni poveke.............za pomalku da ama za poveke ne veruvam deka imash shto da kazhesh:D:coffee:

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Досега сум се плашел.Но сега дојде време да му дадам голема почит на нашиот бог.И ова е до сите атеисти.Господ Бог постои.Бог не постои пред нас ние постоиме пред него.Ние го создадовме бог.Нашата верба го прави Бог она што е.Ако веруваме во Бог веруваме во Себе.Ако веруваме во себе и логички веруваме во Бог создаваме.Ние го направивме Бог семоќен затоа сега живееме.Верувај во Бог.Бог не сака слуги.Бог не дал без ништо сите исти и сака да сме слободни не да му сме негови слуги.Тој од нас ја бара само вербата во него.Со тоа што ние верувавме во Бог тој го пуштил Исус на земја како негово чедо да докажи дека тој постои.Нему му дал многу повеќе мозок и интелегенција.Му дал и некоја мала натприродна сила кои на некои луѓе неможи да му се објасне.Исус му докажал на многу луѓе кој е неговиот татко.Зошто треба да веруваме во Бог.Мора да се зачуваме ние.Сите оние што се родени како Христијани нека веруваат во Бог и да не се противат на другите религии оти и таму има верници така да и нивните богови постојат.Вербата значи се.Подржете си го својот Бог.Тој гледа се,слуша се,знае се и тоа ни го пренесува нас.Прашањето што никој не го видел и не знае кај е и кај постои.Тоа е лесно прашање.Бог постои во нас.Во нашето тело и нашиот мозок.Тој не прави посигурни во себе.Вербата во Бог е верба во достигнувањето на врвот.
Прво ќе ти кажам дека особено ми е драго што веруваш во бог , но верувам дека овие грешки што го направи се надевам дека се ненамерно или од незнаење но сеедно е со текот на твојот живот ти ќе научиш многу работи многу религии но знај едно можеш да ја почитуваш другата религија но не и да веруваш затоа внимавај и се надевам ако продолжиш вака животот ќе ти стане неодолив :D

AntiZionist

undergoing construction
Член од
31 март 2009
Мислења
305
Поени од реакции
144
Se slagam so tebe no vo delot za Isus ne mi se svigja bidejki mozebi e malce preteran poso Isus mu pruzil na narodot nesto dotogas ne videno, nesto sto denes go narekuvame pravilen nacin na zivot (togas lugjeto ako se povredele amputirale race, noze i sl no Isus gi naucil kako da se lekuvaat, gi nauci da se grizat za nivnata higiena i slicno). Isus bil cudotvorec bidejki se skoluval i go prosvetlil narodot. Bog e eden i edinstven vo site religii a Mojsej, Isus, Muhamed se negovi pratenici isprateni da go prosvetlat narodot i da go vodat kon pravilniot nacin na zivot
--- надополнето: Aug 17, 2011 11:32 AM ---
Полека! Точно Бог постои многумина тоа го знаеме, но ако веке веруваме во Бога мислам на Исус Христос тогаш треба и на Нему да му се молиме. Како може да се молиме самите на себеси? Што можеме ние самите да си дадеме на себе ако не ни е дадено одозгора?
Пријателе ти се помешале некои работи или како што рече PillowQueen во која секта си?
Znaci edna od 10te bozji zapovedi e NE ME ZAMISLUVAJ. Konkretno Hristijanite pravat golema greska so toa sto materijaliziraat t.e. go zamisluvaat Bog kako Isus ili kako nekoi drugi svetci. Molenjeto simbolizira nadez i postavuvanje na celi vo zivotot, ako imas nades znaci sakas da zivees i da postignes nesto vo tvojot zivot. Tuka vo nadesta se naogja jadroto na covekovata sila.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Сигурен си дека ова е целата вистина за „Бог“? Малку ми се гледа, ако е вистина...

Selekt3

Волшебник
Член од
3 август 2011
Мислења
254
Поени од реакции
45
Сигурен си дека ова е целата вистина за „Бог“? Малку ми се гледа, ако е вистина...
Има уште
--- надополнето: Aug 17, 2011 1:51 PM ---
Ако сакате нешто да прашате во врска со ова пишете ПП

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Што ќе ти па докази. Штом Премиерот Чекерауц кажува така, така е. Нема потреба од докази

Член од
28 јуни 2011
Мислења
802
Поени од реакции
287
Што се замарате кој сака нека верува, кој не верува нека не верува негово право...

Kajgana Shop

На врв Bottom