Целата Вистина за бог

• Креатор на темата Креатор на темата Selekt3
  • Време на започнување Време на започнување
Бог постои и верувам во тоа со сето мое срце и душа.Бог е најсветото нешто,највозвишеното !!!

Нижи си празни зборови,
Нижи си гердан железен,
Околу вратот навезен...

bog e vistina sam po sebe sam za sebe i sam vo sebe., i so sekoj negov del vo site nas., .........

gnu-atheist.jpg

bog e vistina sam po sebe sam za sebe i sam vo sebe., i so sekoj negov del vo site nas., .........

Шутрак.. само ќе го искористам твоето „мото“ за да ти одговорам на глупоста што си ја пишал - nesluchajno ne veruvam vo gluposti<>sekoja glupost e kontrolirana..

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Каков бог бе луѓе? Само во право беше тој што ја отворил темава, ние го создадовме бог и ние можеме да го уништиме затоа прекинете да се лажите како мали деца со ова и почнете да размислувате со тие што ги имате на раменици. Се согласувам со постот од Зелениот.

прочитајте ја библијата и ќе видите дека всушност збори за богот во вас, вие сте бог.
бог не е нешто вишо, нешто невидливо
ние сме боговите

А Бог кој го создал?
Зошто не одговориш на прашањето убаво те прашаа во кој Бог веруваш, ти нешто Мајмуни, Еднорози... :)
Veruvam vo Otecot na nebesta
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:48 PM ---
K
прочитајте ја библијата и ќе видите дека всушност збори за богот во вас, вие сте бог.
бог не е нешто вишо, нешто невидливо
ние сме боговите
Kako mozete da se sporeduvate so Bog na nebesta,nie sme da bogovi na nasata dusa ,no ne i na necii dusi.
--- надополнето: Oct 16, 2011 4:56 PM ---
Bog postoi vcera mi prefrli pari ne na na smetka posto mi e blokirana nego mi gi stai u ranec i sea super si ziveam a on mi rece aj bidi bogat uzivaj ionaka nabrzo ke umres i ke does na podobriot svet, mi vika cisto da ne se karate so tatko ti, da te sakaat zenskite, i taka...
Da se nadovrzam na tovjot post pa Bog ni dal um,razum da tvorime,gi dal kako eden patokaz vo zivotot desete bozji zapovedi , neznam sto ocekuvate vie od Bog...smesen post ova ne vleguva vo mojot kontekst
--- надополнето: Oct 16, 2011 5:01 PM ---
верува у реброто на Адам и у светата глина :)
Izvini ne gi mesajte rabotite Adam bil samo covek kako i nie ,nisto drugo ,ovde stanuva zbor za Bog

K

Kako mozete da se sporeduvate so Bog na nebesta,nie sme da bogovi na nasata dusa ,no ne i na necii dusi.

Da se nadovrzam na tovjot post pa Bog ni dal um,razum da tvorime,gi dal kako eden patokaz vo zivotot desete bozji zapovedi , neznam sto ocekuvate vie od Bog...smesen post ova ne vleguva vo mojot kontekst

Izvini ne gi mesajte rabotite Adam bil samo covek kako i nie ,nisto drugo ,ovde stanuva zbor za Bog

Небесата, небесата, небесата... што се небесата?

Девојче, не сакам да бидам груб... така би влијаел на твојата психа и на она во што ти веруваш. Верувај си ти во Адам и Ева а ние што не живееме во кутија ќе разгледуваме и други теории за нашето потекло како на пример потекло од вонземјанска цивилизација. Таа теорија може да се докаже а потеклото од глина и од желбата на твојот Бог не може да се докаже. Have a nice evening!

K

Девојко, какви вешти и суптилни докази нудиш за постоењето на Бог, така останав. Цел Тома Аквински си...

:confused:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom