S
staycalm
Гостин
swish swish bishМетастаза.
Below human level.
swish swish bishМетастаза.
Below human level.
Споредбата ми е со цел дека детето е сунѓер кој прима информации од околината и истата влијае премногу врз неговиот ментален развој, ако ти пратиш дете во околина каде што војните не запираат за него е нормално да убие, или пак на места каде што секс со животни е третирано како нормална работа или традиција, децата ќе сметаат дека е правилно тоа, еве ти пример:Споредбава со животново ти е најбоље. Сексуалната ориентација не ја учиш у животот.
Прва работа што не ми се допаѓа кај политиката е тоа што не се проверува никогаш во целот психичката состојба на тие што се во истата и не смее ни да се постави прашањето дали некој политичар има нарушено психичко здравје.Дебата ваква за педофилијата и нејзин поригорозен третман is long overdue. За време на моето растење во државава имав доволно среќа дури неколку пати да избегнам таков куршум. Тогаш не ги поимав работите како што ги поимам сега и сега сум свесен што можело да се случи. Од таму и фрапираноста што е тргнат регистарот, се појавуваат колумни со подршка кон педофилијата итн.
Не знам колку добро ја знаеш историјата на ова прашање во Македонија, но како и да е, ако дојде до такво дереџе, што нема да ме изненади, после се што имам искусено во Македонија, да и ова што сугерираш да се случи (со оглед на тој мрсен брак што беше помеѓу Црквата и државата), јас секако нема да чекам да кулминира, ќе си заминам од овде, ако треба и на црно, но на време. Што се однесува до Македонија - ќе изгуби поени во меѓународната политика и ризикува да биде последната држава со такви политики на Балканот (верувала или не, сите од Балканот се понапред по ова прашање, дури Албанија и едно штуро Косово). Food for thought.
Што значи тоа губењето на поени? Па освен тоа што нема да влеземе во ЕУ и НАТО (што мене не ми смета), ќе треба да излеземе или ќе не избркаат од неколку меѓународни организации, меѓу кои и Советот на Европа, кој го постави баш како еден од условите - декриминализацијата на хомосексуалноста. истата политичка партија сега што е на власт, беше и тогаш, кога влеговме таму, затоа што таа ја декриминализираше хомосексуалноста (секако, под притисок и тоа во повеќе наврати, не дека многу се засекираа они за хомосексуалците).
Така да, според мене ова што го сугерираш е wishful thinking повеќе него ли реалност. Пореално е да се воведат нови заштити кон ЛГБТ популацијата отколку да се иде со чекори наназад, со оглед на тоа што ЛГБТ здруженијата неодамна изјавија дека сите точки од нивните барања новата власт ги прифатила (што не е случај ни со албанциве и тиранската платформа, mind you).
Што значи Q-то на сликата ?
тоа се тие најлошитеШто значи Q-то на сликата ?
Questioning или/и queerШто значи Q-то на сликата ?
Луд, збунет, нормален. (?)тоа се тие најлошите
само знаат дека не се хетеросексуалци, ја question-уваат својата сексуалност
Имаше I, Q, IQ и сега и нив преку кур им дојде и ставија само едно + на крај.Луд, збунет, нормален. (?)
Нели пред некое време тоа Q го сменија со друга буква? Барем јас така мислам на темава читав или на нет.
Како тоа на прајд евент е океј да се напаѓаат хомофобни хетеросексуалци? Плус, колку што знам, во друга прилика самиот ти тврдеше дека нема агресија од било каков вид од хомосексуалците кон хетеросексуалците, сега ова што е? Промени мислење? Или се фати во замче?Не беше сликата напад за хетеросексуалците туку напад за хомофобните хетеросексуалци. Уклучи мозок малце.
Ако веќе се прави дека знае како функционираат геј односите, барем нека има валидно инфо, не невозможната ситуација која си ја има создадено во главата она сама. Те тангира некако тоа што сум кажал за себе? What's this about?Дали сериозно се објаснуваше која е твојата сексуална улога? Дали?
Ги следам од својот зачеток, да беа глупости ќе дадеше контра-аргумент, вака изгледа дека само не ти се допаѓаат одредени факти. За другото не ни имаш реплика, изгледа ја прифаќаш мојата теза.За глупостите што ги излупа за BLM и останато немам коментар. Се' кажува твојот текст. :|
И сте, да знаеш. Си терате своја логика на праведност и морал.А споредбава најјака. Love it. Исти сме скроС
Јас можам да го поминам тој тест with flying colors. Ако сакам. Ако сум решил да влезам во политика. Не гледам како тоа би помогнало во ситуацијава, каде што ќе се изостават хомосексуалци да не бидат "политичари, актери, пејачи, научници, инженери, уметници". Прво, не можеш да ги спречиш, второ, нема ни зошто да ги спречиш. Ако сите треба да сме еднакви пред законите и сите плаќаме данок (и истите закони ги почитуваме и никој не повредуваме), не може една група луѓе затоа што тебе ти смета и ги гледаш како "ненормални" (кои и да се критериумите што ги користиш за таква оценка), да ги ставиш како граѓани од втор ред. Тогаш веќе не сме демократија, и создаваш простор некој баш да се повика на институционална дискриминација кон лица со нехетеросексуална ориентација. Што е полошо од таква дискриминација на индивидуално ниво, овде органи на државата би ја користеле.Прва работа што не ми се допаѓа кај политиката е тоа што не се проверува никогаш во целот психичката состојба на тие што се во истата и не смее ни да се постави прашањето дали некој политичар има нарушено психичко здравје.
Ако има политичари, актери, пејачи, научници, инженери, уметници....хомосексуалци не значи дека тоа е нормално и правилно, но проблемот е што истите тие имаат голема моќ и некогаш недостатоците пробуваат да ги прикријат и покријат преку политиката. Тоа сметам дека се случува со хомосексуалноста, баш поради таквите фаци кои се на високи позиции дојде ред да не смее никој да каже било што без да биде дигната медиумска и политичка хајка против него без никакви конкретни докази туку само омаловажувања и игри на картата дека тој е против човековите права на тие индивидуи.
Quuer - најнедефинираната, но истовремено, најодбивната категорија од групата која ни другите хомосексуалци не ја сакаат.Што значи Q-то на сликата ?
Имаше и предлог LGBTTQQIAAPUC2SA пред да дојде плусот на ред. Како што гледаш, имало причина за тој плус спасител.Имаше I, Q, IQ и сега и нив преку кур им дојде и ставија само едно + на крај.
Како ќе се намали репродукцијата на населението ако спермата е плодна (според неколку истражувања, и поплодна од хетеро населението), и геј мажите се едни од најголемите и најбараните донори на сперма во Клинки за Плодност и Репродукциони Банки? Да не збориме за цела листа алтернативни начини на зачнување на дете на природен начин?https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/7581447
https://www.cambridge.org/core/journals/psychological-medicine/article/genomewide-scan-demonstrates-significant-linkage-for-male-sexual-orientation/864518601436C95563EA670C5F380343
Еве ти два линка од светски признати и кредибилни генетичари! Сега на сликање...
Светска вест како што ти ја замислуваш не е и не може ни да биде.. зошто еден куп болести кои се лечат алтернативно не одекнале како светска веста, бидејќи му штетат на Светската здравствена организација и на нивните планови за вештачко намалување на светската популација преку лабараториски измислени болести!
Хомосексуалноста можеби не е лабараториски измислена болест, но сепак е во корист на намалување на репродукцијата на населението, затоа е и толку исфорсирана и наметната!
Јас не ти викам хомо да не бидат на висои позиции и да бидат граѓани од втор ред, туку да не ја злоупотребуваат моќта што ја поседуваат со позицијата во општеството за да воздигнуваат некоја ваква девијација како нормална појава, премногу медиумска и политичка пропаганда има во ова, а по некоја случајност секогаш нешто што не може да го докажат со поткрепени докази од научни студии пробуваат да го протнат на мала врата на овој начин.Јас можам да го поминам тој тест with flying colors. Ако сакам. Ако сум решил да влезам во политика. Не гледам како тоа би помогнало во ситуацијава, каде што ќе се изостават хомосексуалци да не бидат "политичари, актери, пејачи, научници, инженери, уметници". Прво, не можеш да ги спречиш, второ, нема ни зошто да ги спречиш. Ако сите треба да сме еднакви пред законите и сите плаќаме данок (и истите закони ги почитуваме и никој не повредуваме), не може една група луѓе затоа што тебе ти смета и ги гледаш како "ненормални" (кои и да се критериумите што ги користиш за таква оценка), да ги ставиш како граѓани од втор ред. Тогаш веќе не сме демократија, и создаваш простор некој баш да се повика на институционална дискриминација кон лица со нехетеросексуална ориентација. Што е полошо од таква дискриминација на индивидуално ниво, овде органи на државата би ја користеле.
Што се однесува до тоа кој што смее да каже, треба да се прави разлика помеѓу тоа - дали смееш да кажеш ти нешто против LGBT лица, и дали смееш да бараш цензура на некој канал или медиум кој презентира објективна или па и позитивна слика за хомосексуалноста. Затоа што и двеве ситуации се презентираат како слобода на говор ама едната има и call to action со негативни последици. Ситуацијава треба да се презентира како Морфеовиот избор во Матрикс, црвена и плава пилула, населението само да оформи мислење врз основа на сите достапни информации и за едната и за другата пилула.
PS: Под објективно истражување на хомосексуалноста (зборам за видеото наназад), некој треба да оформи конзенсус на критериуми што ќе значат дека е спроведено такво истражување, затоа што истражувања веќе има, па да видиме според тие критериуми кое од нив е валидно. Али не идев понатаму откако чув реориентација (дебанкнат феномен е, не трошам време на истото).
Quuer - најнедефинираната, но истовремено, најодбивната категорија од групата која ни другите хомосексуалци не ја сакаат.
Имаше и предлог LGBTTQQIAAPUC2SA пред да дојде плусот на ред. Како што гледаш, имало причина за тој плус спасител.
Како ќе се намали репродукцијата на населението ако спермата е плодна (според неколку истражувања, и поплодна од хетеро населението), и геј мажите се едни од најголемите и најбараните донори на сперма во Клинки за Плодност и Репродукциони Банки? Да не збориме за цела листа алтернативни начини на зачнување на дете на природен начин?
Грешка си, ќе беше светска вест, затоа што први што ќе ја посвојат се хомосексуалците, каде ќе имаат доказ дека сме такви од раѓање. Истражувања вакви се објавувани од време на време ама треба да го издржат тестот на времето и да бидат потврдени, прво и основно, од peer колеги. За природни компоненти имам зборено и претходно на оваа тема, имено хомосексуалците, како засебна популација ако ги земеме, имаат поголема зачестеност на крвната група А, и/или поголема популација на Ресус негативна крвна група, нешто што не е во толкав процент застапено кај хетеро популацијата, што веројатно сугерира на некаков биолошки сет на предиспозиции, ама истото треба да се потврди и да се најде мост меѓу индикациите, не да се брза со заклучоци.
Те цитирав овде затоа што таа тема таму е за политика и дневни вести околу политика, овде е поскладно.
Зошто од мал имам проблеми со бешиката, курот и треба сунет да правам.Ова никогаш не го разбрав кај педерите, разбирам од кои причини не би дал газ, ама зошто не би бил актив? Те мрзи да ебеш?