... штом се бара мислење од
@Ставрогин, кој рајтинг има форумов? или можеби на некому е репер за вундеркиндер !
како и да е,
мене не ме фрапира ,,нивната спална,,, мене ме фрапира податокот дека само за пола година од пријавени 20 (19 мажи една жена) со ХИВ и СИДА од извештајот на Институтот за Јавно здравје пријавени се уште 5 души со сида и 15 со ХИВ инфекција, чија зараза ја добиле НАЈЧЕСТО ПО ХОМОСЕКСУАЛЕН ПАТ.
...и не само мене ќе ме фрапира, кога при само некоја банална стоматолошка интервеција или некоја посета во болница се закачи од чиста мира таков вирус и ќе се биде запечатен за цел живот кој нема да вреди ни 5 пари во исчекување да заврши поради закачената СИДА и ХИВ, е тоа треба сите да не фрапира и загрижува, а не ,,нивната спална,,, прашање колку починале нерегистрирани кои се криеле вака по ,,нивните спални,, !
Според податоците на
Прим. д-р Жарко Караџовски, Началник на Одделение за тропски, карантински заболувања, ХИВ/СИДА и СПИ :
Институтот за Jавно Здравје на Република Македонија заклучно со 25. 11. 2016 година, пристигнати се и обработени
36 пријави за ново регистрирани случаи на ХИВ/СИДА.
Лицата со ХИВ/СИДА во 2016 г. (заклучно со 1 декември 2016):
- 9 лица се заболени од СИДА,
- 27 лица се ХИВ позитивни.
- 2 смртни исходи на лица заболени од СИДА.
( 34 лица се од машки пол и 2 лица се од женски пол)
Во Скопје слободно кружат 17 лица, од Куманово 3 лица, од Штип 3 лица, од Велес 2 лица, од Гостивар 2 лица, од Делчево 2 лица, од Кочани 1 лице, од Крива Паланка 1 лице, од Струга 1 лице, од Прилеп 1 лице,
од Св. Николе 1 лице, од Дебар е 1 лице и Странец е 1 лице.
Од овие спомнати возраста е различна од 20 – 29 години се 9 лица, од 30 – 39 години се 18 лица, од 40 – 49 години се 6 лица, од 50 – 59 години се 2 лицa и од 60+ години е 1 лице.
Во периодот 1987 – 2016 година вкупно се регистрирани
311 лица кои живеат со ХИВ/СИДА од кои 258 лица се од машки пол, а 53 лица се од женски пол.
Заклучно со 25. Ноември 2016 година, во Р. Македонија се
умрени 83 лица од СИДА. - Во РМ има вкупно 179 лица кои се болни од СИДА и 131 лица кои се ХИВ позитивни, или вкупно 227 лица кои живеат со ХИВ/СИДА...
п.с
колку што читам овде тема е за хомосексуалноста, а не за Садо-Мазо камшици и разни стафови кои не се сексуални хомореквизити !
![Facepalm :facepalm: :facepalm:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/emot/facepalm.gif)
[DOUBLEPOST=1498846783][/DOUBLEPOST]
Pedophilia or paedophilia is a
psychiatric disorder & American Psychiatric Association - homosexuality its official Diagnostic nd Statistical Manual of Mental Disorders (1973 )
...двете се психијатриско & ментално нарушување, со сленг речник ,, Куршлусот е во Централата, а не во половиот орган,, !!!