Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Од кај кур силувачите и козоебците ги поврза со геј популацијата, жити све!?!

Знаеш ли ти уопште што е хомосексуалност или само тресеш онака, колку да се најдеш у глуп муабет?
Полека малце,знам дека те гаѓам на болно место,али во оваа држава нема да парадираш на улици во следниве 500 години:pos:

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Полека малце,знам дека те гаѓам на болно место,али во оваа држава нема да парадираш на улици во следниве 500 години:pos:
А ти па многу си се исплашил од нив а:confused:

Што ли ти напраиле се прашувам:cautious:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не ме боли. Напротив - повеќе жени за мене.
Она што мене ме секира е ограниченоста на популацијава во земјава, која сосем соодветно се рефлектира и на форумов.

Целиот нормален свет (како што е сликовито прикажано неколку постови погоре) очигледно нема проблем со хомосексуалноста. Проблем имаат исклучиво исламските земји и некои задрти, недооформени нации, меѓу кои, како што гледам, е и нашата - македонска.

Срамота е покрај толку расположливи информации на интернетов некој сеуште хомосексуалноста (1) да ја смета за болест, (2) да ја смета за заразна и (3) да поистоветува со педофилија, зоофилија или СИДА.

Мене ме боли што е форумов преполн со нетолерантни, игнорантни, мрзливи, хомофобични копилиња кои наместо да се едуцираат за работите кои не им се јасни и да ги отстранат ветвите стереотипи, тие острат сатари и се спремаат за масакр.

Околу 500-те години, иначе, малку си се заебал, пошто за година дена има да се деси геј-парада, па мајка Јана....

...аха, и јас иако хетеро, ЌЕ ИЗЛЕЗАМ и ЌЕ МАРШИРАМ со педерите.

Ти можеш да си побараш сатар уште сега, ако ти е ќејф.
--- надополнето: Sep 30, 2011 11:11 AM ---
Да мене ништо не ми прави, ама темава е општо за хомосексуалноста, т.е како ќе влијае на општеството ако се озакони и прошири и според мене нема да влијае баш добро....
Дали можеш да протарашкаш по распложливите информации, па да ни укажеш како тоа не влијае добро во Скандинавија, Канада и оние другите темно сино обоени земји на мапата каде хомосексуалноста и таквите бракови се легални и признаени?

...или чисто онака субјективно шпекулираш без некаква поткрепа?

S

Sagan

Гостин
DBack, без нервози, човек. Зарем не е јасно дека тие што се нетолерантни кон нехетеросексуалците, всушност воопшто не се хетеросекцуалци. Како може човек, кој е сигурен дека е стрејт, по форуми како тетка да вриска “и што ќе биде ако сите станеме педери?“ Нестрејтерите си патат од своите.

K

kalimer0

Гостин
Тие западни земји кои според тебе се нормални, за неколку години ќе воведат брак со животни и предмети... Да ви ебам нормалните свестете се
до кога ќе ви го перат мозокот? Викаш повеќе жени за тебе, но што доколку и ти си хомосексуалец? И сите жени се лезбејки?
Каде тргна светов... Ми се повраќа од тоа да глумиме модерна нација со тие луди идеи.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Она што мене ме секира е ограниченоста на популацијава во земјава, која сосем соодветно се рефлектира и на форумов.

Целиот нормален свет (како што е сликовито прикажано неколку постови погоре) очигледно нема проблем со хомосексуалноста. Проблем имаат исклучиво исламските земји и некои задрти, недооформени нации, меѓу кои, како што гледам, е и нашата - македонска.

Срамота е покрај толку расположливи информации на интернетов некој сеуште хомосексуалноста (1) да ја смета за болест, (2) да ја смета за заразна и (3) да поистоветува со педофилија, зоофилија или СИДА.

Мене ме боли што е форумов преполн со нетолерантни, игнорантни, мрзливи, хомофобични копилиња кои наместо да се едуцираат за работите кои не им се јасни и да ги отстранат ветвите стереотипи, тие острат сатари и се спремаат за масакр.

Околу 500-те години, иначе, малку си се заебал, пошто за година дена има да се деси геј-парада, па мајка Јана....

Дали можеш да протарашкаш по распложливите информации, па да ни укажеш како тоа не влијае добро во Скандинавија, Канада и оние другите темно сино обоени земји на мапата каде хомосексуалноста и таквите бракови се легални и признаени?

Само ке се цитирам

Мене ме нервира што на темава сите се прават либерални, а во теми за сеир каде што ставаат слики од геј парови, мажи облечени ко жени и сл. , таквите ги реметат до даска.
И во живо да види некој од темава геј пар или некој феминизиран маж сигурна сум дека ке му се изнасмее.
Боки 13 да не го оправдувате а? Сите за него викаат да се фрлел од тераса, дека треба да иде да се убие итн. а на темава ги бранат таквите.

Е тоа ме нервира

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
DBack, без нервози, човек. Зарем не е јасно дека тие што се нетолерантни кон нехетеросексуалците, всушност воопшто не се хетеросекцуалци. Како може човек, кој е сигурен дека е стрејт, по форуми како тетка да вриска “и што ќе биде ако сите станеме педери?“ Нестрејтерите си патат од своите.
Хаха:pos:Браво за постов.

Погодок точно во центарот на метата!
--- надополнето: Sep 30, 2011 11:24 AM ---
Тие западни земји кои според тебе се нормални, за неколку години ќе воведат брак со животни и предмети... Да ви ебам нормалните свестете се
до кога ќе ви го перат мозокот? Викаш повеќе жени за тебе, но што доколку и ти си хомосексуалец? И сите жени се лезбејки?
Каде тргна светов... Ми се повраќа од тоа да глумиме модерна нација со тие луди идеи.
Абе батка изгледа не ја сфаќаш поентата. Никој не вели дека ќе бидат сит епедери и лезбејки.

Едноставно е ако не ти с едопаѓаат батали ги остај ги нека си тераат својот живот, како што викаш за наркоманите кој го ебе коа е глуп нека се боцка у вена, така и за овие направи, кажи си кој ги ебе коа се глупи нека се ебат меѓу себе.

Разбери никој не му е сеедно дали ќе има различни околу него или исти, но различноста не е фактор за јавен линч нели?

Доколку различноста предизвика проблем кај останатата популација тогаш ќе праиме муабет.

Засега Кочо и негоите не сметаат, нека си тераат своето, нека си склапаат бракови меѓу себе, нека се е*ат со кого сакаат итн... Штом тебе не ти прават лошо , остај ги.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Само ке се цитирам
И шо ако се цирираше?!?

Постот ти е произволен и генерализирачки и ИЧ не ти држи вода. Едино успеа да ги окарактеризираш сите членови на форумов дека се дволични копилиња. Браво. Сеа си ти ного посебна и важна.

Де, покажи кој тоа од нас исмејува слики на трансвестити или педери? Можеш ли да најдеш такво нешто или повторно си плукаш у празно, колку да пишеш нешто?

Боки 13 е деген. Тоа дали е он педер или не е, нема никаква врска со хомосексуалците како популација.

Генерализиации и стереотипи се ужасна работа, посебно во дискусии на контраверзни прашања.

Како тоа си сигурна дека јас ќе се им се изнасмеам у фаца на геј-пар кој се лапа у јавност?!?

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
И шо ако се цирираше?!?

Постот ти е произволен и генерализирачки и ИЧ не ти држи вода. Едино успеа да ги окарактеризираш сите членови на форумов дека се дволични копилиња. Браво. Сеа си ти ного посебна и важна.

Де, покажи кој тоа од нас исмејува слики на трансвестити или педери? Можеш ли да најдеш такво нешто или повторно си плукаш у празно, колку да пишеш нешто?

Боки 13 е деген. Тоа дали е он педер или не е, нема никаква врска со хомосексуалците како популација.

Генерализиации и стереотипи се ужасна работа, посебно во дискусии на контраверзни прашања.

Како тоа си сигурна дека јас ќе се им се изнасмеам у фаца на геј-пар кој се лапа у јавност?!?
Не се сите такви, али повеќето да. Искрено во живо немам сретнато некој вака да ги брани и сите се пртив нив , а и повеќето ги реметат.
Али на форум сите се ангелчиња, сите се опен мајндет, никој не лаже, не изневерува, не прави ова не прави она.....Само не ми е јасно од кај толку луге во живо се такви

а за слики сум видела многу , нема сега да копам по теми има некои и што пред една година или 5/6 месеци сум ги видела.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Ти, бе, ја виде ли мапата на светов или само го дрвиш?!

Имаш тековни податоци и имаш трендови. Од друга страна, имаш историја (која не е тешто да ја исчиташ) на хомосексуалноста, а богами и историја на хомофобијата која е ислкучиво религиозно иницирана и одржувана.

Треба човек да е далтонист, па да не може да заклучи кои земји во светов прават проблем од феноменов. Едните се исламските радикални (каде мужите, иначе, неретко радо си го даваат еден на друг) а другите се утепаните, затуцани и недоразвиени (економски и културно) христијански нации.

Ти во кои се ставаш?

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444

Ах...линкот од парадата во Сан Франциско кој ќе го бара...а баш таму на фотографии имаше статистички релевантен број на ѓејој зафатени со некои работи...:icon_lol:

Какви сатари,кои масакри над ѓејој, во РМ немало ништо такво ниту ќе има, тоа се повеќе изрази на негодување и неодобрување на ѓејштината, артикулирани лошо со повици за насилство...ако наводната 200.000 армија на ѓејој во РМ се плаши од виртуелни испади на дечишта по форуми и слушнати муабети пред кооперација и со тоа не се бори за своите цели...тоа доволно зборува за каков вид на популација се работи...а можеби и нема 200.000 туку неколку стотини...:icon_lol:

Тоа што и педофилијата не е болест од 1995 (изворот е АПА) е нешто интересно, секако се избегнува од страна на ѓејските подржувачи. Изворот на нивниот преземен став за нормалноста на хомосексуализмот е истиот...

Пореметување е во перцепцијата за сексуален партнер, зошто и како дошло до тоа сеуште не е утврдено, биолошката улога на сексот е позната, а се она кое не се совпаѓа со таа улога е - пореметено (ѓејски,лезбејски,некрофилски,дендрофилски,објектофилски,зоофилси секс.....). Секако општествената прифатливост е различна и последиците не се исти, иста е пореметената перцепција.
--- надополнето: Sep 30, 2011 11:39 AM ---
Веќе е дозволен брак и со животни и со предмети во многу земји...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нека тие си го живеат својот живот,јас ќе си го живеам мојот живот.

Инаку сум бил во контакт со доста работи створени од геј луѓе-ги слушав Квин,читав хорори од Баркер(типот прави ептен јаки стрејт секс сцени,ако е геј) итн и никогаш во животот не сум си ја преиспитал својата хетеросексуалност поради тоа.

А за смеењето на сметка на гејовите-и тие не се поштедени од глупост,so it's legit.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Не се сите такви, али повеќето да. Искрено во живо немам сретнато некој вака да ги брани и сите се пртив нив , а и повеќето ги реметат.
Али на форум сите се ангелчиња, сите се опен мајндет, никој не лаже, не изневерува, не прави ова не прави она.....Само не ми е јасно од кај толку луге во живо се такви

а за слики сум видела многу , нема сега да копам по теми има некои и што пред една година или 5/6 месеци сум ги видела.
Кога ќе најдееш, би сакал да прочитам.

„Не се сите такви“ ти е добра корекција, но „али повеќето да“ уште една голема глупост. Те молам престани да генерализираш, пошто делуваш неинформирано и/или нетолерантно, а стварно верувам дека не си таква.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Не сум против. Познавам лезбејки, имам пријателки, некои се парови и си живеат заедно. И не ми е некако чудно. Нивен живот си е, како сакаат нека си го живеат.

Kajgana Shop

На врв Bottom