Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Ја мислам дека подобро е на тој остров да се испратат простите, ограничени, игнорантни и сештофобични индивидуи.
Хмм а тие што силуваат деца,е*ат кози и шират болести да се шетаат слободно,Good Thinking!(y)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
Старите Грци ги величеа, било нормално да имаш младо момче покрај себе, дури и голема чест за големите борци од типот на Achilles. Римјаните не го експонираа тоа толку.
Joк, тоа е гејска пропаганда базирана на невистина, во антиката гејството беше исто така осудувано, исмејувано и дури забранувано па и со смртна казна казнувано. Во антиката беше практикувана педерастија, а тоа е врска меѓу возрасен - зрел маж и младо момче кое не станало полнолетно, или на некој начин - педофилија. Дури и таа врска (педерастија) не одеше до сексуален чин, беше прифатливо максимум заедничка маструбација. Сократ бил осуден и извршил самоубиство баш заради тоа, пропагирал меѓу младите да не ги остават и запостават своите постари “љубовници“ ни кога ќе станат зрели мажи, во Рим зрел маж кој имал врска со друг зрел маж - не можел да добие државна работа, хомосексуалноста ја исмејувале во театарски престави а во некои држави во антиката дури и со смртна казна се казнувал таков престап.
Значи “славата“ на старите денови на гејството е у ствари украдена од педофилите. Тие имаат авторски права на античките сексуални пракси.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Добро бе зошто сите се прават опен мајндет? Повеќето луге што ги знам ништо не прифакаат, никакви промени, никакви мислења од другите т.е. се мнооогу ограничени, а за хомосексуалноста ќе ми се прават опен мајндет. Зошто тогаш сте против врски каде што 16 годишна иде со 40 годишен?
јас не сум против 18+:vozbud:
се шалам, тоа е мало дете за мене, ќерка

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Homosexuality legal

Same-sex marriage

Other type of partnership (or unregistered cohabitation)

Same-sex marriage recognized, but not performed

Homosexuality legal but same-sex unions not recognized

Homosexuality illegal

Minimal penalty

Large penalty

Life in prison

Death penalty

Еве еден контрааргумент. Ова се тековни податоци.

1. Би замолил некој анти-геј да се обиде да ги протолкува кафеафките и држави и нашето место на мапава.

Понатаму, би ги замолил поборниците против слободата на сексуална ориентација да се произнесат со која боја би ја обоиле Македонија на оваа мапа.

Прогласувањето на 1973 како панична година во која „wошите либерали“ ја отпочнаа борбата за регрес кон антиката мислам дека е малку претерана.

Историјата не' учи дека хомосексуалноста станува табу со аздисувањето на христијанската Црква во средниот век.

Ниту една друга религија пред тоа немала хомофобични напади, ниту нешто посебно против хомосексуалноста. Како хетеросексуалец, мене воопшто не ми смета оваа ориентација - НАПРОТИВ. Повеќе за нас, нели?

Ако е некој навистина заинтересиран за објективната слика за хомосексуалните трендови низ историјата и во сегашноста, наместо да се откачува на извитоперени аргументи од типот „кај нас поише се ебат деца него педери, па затоа бори се за поддршка на педофилијата“ би го/ја посоветувал да почне со читање ТУКА.

Хомосексуалноста кај човекот (исто како и кај животните) постои отсегогаш и истата е биолошка категорија. Најверојатно и ќе постои секогаш.

Педофилијата, од друга страна, е формално-правна категорија која зависи од законите во конкретната држава. „Клинке се данас, иначе, сатиру од курца.“ Да не се лажеме. Деца се ебат на 13-14 години. Age of consent е политичка одлука - не е медицинска или биолошка. Дедо ми се оженил на 15 години со баба ми, која тогаш имала 26. Повеќето бракови на балканов до пред 100-тина години биле вакви. Кај е тука педофилијата?!?

Назад кон хомосексуалноста, за мене е бесмислено некој да дискутира дали треба или не треба да постои. Исто така, ги сметам за крајно агресивни и нетолерантни изјавите од типот „болни луѓе“, „гони ги у пичку матер„, „на колец на плоштад“ или „дека некој решил да се ебе у г'з, ја сеа треба да му давам права“.

Секој треба да има право да го живее својот живот онака како што му е кејф, се додека не повредува туѓи права. Тоа што некој ссе чувствува навреден или згрозен од некоја појава не му дава за право да ја негира или забранува.

Мене, на пример, ужасно ме вреѓа незнаење и нетолеранција, па не викам дека таквите треба да се запалат или прогонат.
Хмм се тоа ок. Јас дури мислам дека не постојат хомофоби во вистинскиот смисол на зборот. Само постојат индивидуи кои помалку или повеќе се замараат со сексуалната определба на таквата личност.

Јас лично сметам, дека медицината треба да работи на оваа хормонална дисфункција и верувам дека за пар години ќе имау спех во тоа.

Болдираното со црвено е токму тоа што треба да биде однесување на останатата популација.
Но дали толеранцијата е доволна? Јас немам одговор на ова прашање, за жал.

Би додал дека политичка е и одлуката за тргање на хомосексуалноста од листа на психијатриски болесто во 1973 година. Донесена е без ниту еден релевантен медицински доказ, туку само со став дека се она што не го загрозува општествениот развој и самата индивидуа , тогаш тоа не е болест.

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Не се работи тука з алибералност и опен мајнд. Тие изрази се наметнати од средината. Потребно е да се остават таквите луѓе на мира со својата мака или радост, кој како ја сфаќа нели.

И мене лично не би ме бендисало воопшто да мои блиски бидат хомосексуалци, но далеку од тоа дека треба да бидат линчувани јавно.

Проблемот е лоциран сосема на друго место.

Јас дури сметам дека таквиот вид хормонално пореметување може да биде искоренет со тек на време.

И човекот со миопиј аи диоптер -5 не сака да биде третиран како хендикепиран и д аму се дава помош како на таков, но радо би прифатил нешто кое би му ја вратило диоптријата на 0.

И човекот со дијабет не сака да биде третиран како хендикепиран и д аму се дава помош како на таков, но радо би прифатил нешто кое би му овозможило да не мора секојдневно да вбризга инсулин за да живее нормално

Итн....

Хомосексуалецот не сака да биде третиран како хендикепиран, но не сум сигурен дали радо би прифатил нешто што ќе му овозможи нормална (природна) хормонална функција во поглед на спротивниот пол.
глеј ја нигне не реков дека треба да ги убиеме или мачиме или нешто слично.
Мене ме нервира што на темава сите се прават либерални, а во теми за сеир каде што ставаат слики од геј парови, мажи облечени ко жени и сл. , таквите ги реметат до даска.
И во живо да види некој од темава геј бар или некој феминизиран маж сигурна сум дека ке му се изнасмее.
Боки 13 да не го оправдувате а? Сите за него викаат да се фрлел од тераса, дека треба да иде да се убие итн. а на темава ги бранат таквите.
Е тоа ме нервира

Мачорка

Shining Star of Paektu Mountain
Член од
25 февруари 2011
Мислења
1.955
Поени од реакции
12.543
Хмм а тие што силуваат деца,е*ат кози и шират болести да се шетаат слободно,Good Thinking!(y)
А демек хомосексуалците силуваат деца и ебат кози?
И само тие пренесуваат болести?
Хетеросексуалец не може да пренесе гонореа или сифилис, или мали сипаници?
Good thinking! (y)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Од кај кур силувачите и козоебците ги поврза со геј популацијата, жити све!?!

Знаеш ли ти уопште што е хомосексуалност или само тресеш онака, колку да се најдеш у глуп муабет?

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
глеј ја нигне не реков дека треба да ги убиеме или мачиме или нешто слично.
Мене ме нервира што на темава сите се прават либерални, а во теми за сеир каде што ставаат слики од геј парови, мажи облечени ко жени и сл. , таквите ги реметат до даска.
И во живо да види некој од темава геј бар или некој феминизиран маж сигурна сум дека ке му се изнасмее.
Боки 13 да не го оправдувате а? Сите за него викаат да се фрлел од тераса, дека треба да иде да се убие итн. а на темава ги бранат таквите.
Е тоа ме нервира
Да ок е тоа. Секогаш ќе постојат разно разни ситуации и личности кои учествуваат во нив.

Она што треба според мене да се прифати за хомосексуалноста е следново:

Тоа се луѓе исто како и ние. Додека не ми прават лошо на мене и мојата фамилија нека си го тераат животот. Тоа не е зараза и не може да се пренесе преку дијалог:P

А мое пак лично мислење е дека таа нивна хормоналан дисфункција ќе биде отстранета во иднина:)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Joк, тоа е гејска пропаганда базирана на невистина, во антиката гејството беше исто така осудувано, исмејувано и дури забранувано па и со смртна казна казнувано.
Не е точно. Погледни ја хомосексуалноста низ времето, па лесно ќе забележиш дека практично сите култури (освен христијанските и исламските во последниве 1000+ години) имаат богата хомосексуална историја.

Не си читнал или се правиш на 3ипол. Шта је посриједи?

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сократ бил осуден и извршил самоубиство баш заради тоа, пропагирал меѓу младите да не ги остават и запостават своите постари “љубовници“ ни кога ќе станат зрели мажи,
:D

Сократ сигурно не бил осуден поради ова...

Belle

A Jedi
Член од
12 април 2009
Мислења
1.006
Поени од реакции
552
Да ок е тоа. Секогаш ќе постојат разно разни ситуации и личности кои учествуваат во нив.

Она што треба според мене да се прифати за хомосексуалноста е следново:

Тоа се луѓе исто како и ние. Додека не ми прават лошо на мене и мојата фамилија нека си го тераат животот. Тоа не е зараза и не може да се пренесе преку дијалог:P

А мое пак лично мислење е дека таа нивна хормоналан дисфункција ќе биде отстранета во иднина:)
Да мене ништо не ми прави, ама темава е општо за хомосексуалноста, т.е како ќе влијае на општеството ако се озакони и прошири и според мене нема да влијае баш добро....

Исто за тие што ги спомнавте животните, па луѓе сме не животни , контролирајте се малце , немора секакви болни сексуални испади да си задоволувате. ( под ова болни не мислев а хомосексуалноста туку општо , не напагајте)

Член од
28 март 2006
Мислења
17.782
Поени од реакции
12.249
Да мене ништо не ми прави, ама темава е општо за хомосексуалноста, т.е како ќе влијае на општеството ако се озакони и прошири и според мене нема да влијае баш добро....

Исто за тие што ги спомнавте животните, па луѓе сме не животни , контролирајте се малце , немора секакви болни сексуални испади да си задоволувате. ( под ова болни не мислев а хомосексуалноста туку општо , не напагајте)
тоа претходно за 16 или 18 годишно дете реков дека лично за мене е мало дете, може снашка да ми биде :)
Знам дека постојат различни аршини, на што целиш со муабетот...не е добро ама, најверојатно педофилијата ќе се легализира (ќе се намали легално прагот на односи, врски и бракови) со тек на време. Сега засега педофилите за нас се болни особи (као што порано биле хомосексуалците), додека не кажат у СЗО и на википедија.
Не е добро ама светов е таков, појден на к.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Не е точно. Погледни ја хомосексуалноста низ времето, па лесно ќе забележиш дека практично сите култури (освен христијанските и исламските во последниве 1000+ години) имаат богата хомосексуална историја.

Не си читнал или се правиш на 3ипол. Шта је посриједи?
Имаат и пребогата историја во тој поглед.

Јас би прашал дали тогашното поимање на хомосексуалноста е понапред еволутивно гледано, од она во минативе неколку века?

Јас некако немам некој цврст став околу тоа дали би требало да им се дадат разно разни права како на дискриминирана заедница или не. Апсолутно сеедно ми е.

Јас повеќе би дискутирал околу хомосексуалноста од медицински аспект, не од социолошки.

Дали хомосексуалците во 1973 година си дадоа автогол?
Дали навистина не е тоа болест?
Дали навистина не е дисфункција на организмот?

Итн..

Kajgana Shop

На врв Bottom