Homosexuality legal
Same-sex marriage
Other type of partnership (or unregistered cohabitation)
Same-sex marriage recognized, but not performed
Homosexuality legal but same-sex unions not recognized
Homosexuality illegal
Minimal penalty
Large penalty
Life in prison
Death penalty
Еве еден контрааргумент. Ова се тековни податоци.
1. Би замолил некој анти-геј да се обиде да ги протолкува кафеафките и држави и нашето место на мапава.
Понатаму, би ги замолил поборниците против слободата на сексуална ориентација да се произнесат со која боја би ја обоиле Македонија на оваа мапа.
Прогласувањето на 1973 како панична година во која „wошите либерали“ ја отпочнаа борбата за регрес кон антиката мислам дека е малку претерана.
Историјата не' учи дека хомосексуалноста станува табу со аздисувањето на христијанската Црква во средниот век.
Ниту една друга религија пред тоа немала хомофобични напади, ниту нешто посебно против хомосексуалноста. Како хетеросексуалец, мене воопшто не ми смета оваа ориентација - НАПРОТИВ. Повеќе за нас, нели?
Ако е некој навистина заинтересиран за објективната слика за хомосексуалните трендови низ историјата и во сегашноста, наместо да се откачува на извитоперени аргументи од типот „кај нас поише се ебат деца него педери, па затоа бори се за поддршка на педофилијата“ би го/ја посоветувал да почне со читање ТУКА.
Хомосексуалноста кај човекот (исто како и кај животните) постои отсегогаш и истата е биолошка категорија. Најверојатно и ќе постои секогаш.
Педофилијата, од друга страна, е формално-правна категорија која зависи од законите во конкретната држава. „Клинке се данас, иначе, сатиру од курца.“ Да не се лажеме. Деца се ебат на 13-14 години. Age of consent е политичка одлука - не е медицинска или биолошка. Дедо ми се оженил на 15 години со баба ми, која тогаш имала 26. Повеќето бракови на балканов до пред 100-тина години биле вакви. Кај е тука педофилијата?!?
Назад кон хомосексуалноста, за мене е
бесмислено некој да дискутира дали треба или не треба да постои. Исто така, ги сметам за крајно агресивни и нетолерантни изјавите од типот „болни луѓе“, „гони ги у пичку матер„, „на колец на плоштад“ или „дека некој решил да се ебе у г'з, ја сеа треба да му давам права“.
Секој треба да има право да го живее својот живот онака како што му е кејф, се додека не повредува туѓи права. Тоа што некој ссе чувствува навреден или згрозен од некоја појава не му дава за право да ја негира или забранува.
Мене, на пример, ужасно ме вреѓа незнаење и нетолеранција, па не викам дека таквите треба да се запалат или прогонат.