Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Шкорпион, кажи ми која е потребата од хомо-брак не ми филозофирај толку. Јас ти кажав која е целта на хетеро: создавање на здраво семејство и одгледување на деца. Значи, целта е тоа, не значи дека е секогаш така.

Ама цел на хомо брак нема.. затоа нема ни потреба од тоа. Напротив.
Прашањето ти го одговорив сто пати. Повторно го прашуваш како да не е одговорено, и си даваш свој одговор (затоа што знаеш каков одговор јас ќе ти дадам). Ако немаш што да додадеш, мислам дека може да продолжиме понатаму со дискусијата со други членови кои имаат што да додадат.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Шкорпион, кажи ми која е потребата од хомо-брак не ми филозофирај толку. Јас ти кажав која е целта на хетеро: создавање на здраво семејство и одгледување на деца. Значи, целта е тоа, не значи дека е секогаш така.

Ама цел на хомо брак нема.. затоа нема ни потреба од тоа. Напротив.
Да може да му го наследи станот од мажот.
Да не му биди џабе дупењето цел живот

S

staycalm

Гостин
Да може да му го наследи станот од мажот.
Да не му биди џабе дупењето цел живот
Ја би да ми пратиш твој фб у порака, ќе ти кажам колку гејови имаш на него, а успат и син ти можда е геј, па ете ми прилика да ти влезам у семејството :LOL:

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Кoи прaвa им се скрaтени нa гејoвите вo Мaкедoнијa?

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
@staycalm - Немој, ако дознае дека се 3-4 само, ќе рече дека Кочо, Фифи и другине двајца што ги спомиња го додале со лажни профили, и затоа толку се. Не дека он е можеби непожелен male specimen за геј стандарди :D

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ја би да ми пратиш твој фб у порака, ќе ти кажам колку гејови имаш на него, а успат и син ти можда е геј, па ете ми прилика да ти влезам у семејството :LOL:
ја мислев дека ви е битна љубов и емоции, а ти “ако ти е син педер ќе ти бидам снајка“
Ни го знаеш ни познаваш можи е тапа чоек, можи е дебел низок и со лош здив, можи слуша само Цеца и Стоја а омилен филм му е Жикина династија...
А бе педери, само кур в дуп ги интересира то е....[DOUBLEPOST=1472494048][/DOUBLEPOST]
@staycalm - Немој, ако дознае дека се 3-4 само, ќе рече дека Кочо, Фифи и другине двајца што ги спомиња го додале со лажни профили, и затоа толку се. Не дека он е можеби непожелен male specimen за геј стандарди :D
Се важи само ако знае од лично искуство педерите а не од муабети, значи дека ја искусил лично нивната сексуална орјентција..
Да знам дали стварно 10% од приателите на ФБ (околу 120 души) се педери.....

Последно уредено:

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Се важи само ако знае од лично искуство педерите а не од муабети, значи дека ја искусил лично нивната сексуална орјентција..
Да знам дали стварно 10% од приателите на ФБ (околу 120 души) се педери.....
Што мора он? Твои пријатели се. Ти провери си дали се геј или не, истестирај ги практично.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Што мора он? Твои пријатели се. Ти провери си дали се геј или не, истестирај ги практично.
ја никогаш не потегнав прашање дали и колку од мои приатели се педери.
Тој се понуди да ми ги преброи испита истражи и направи заверен и атестиран попис.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.796
Поени од реакции
17.020
https://sh.wikipedia.org/wiki/Analni_seks
Една работа која некако потскриена беше, а верувам му беше позната на активните гејој овде на форум (а и на пасивните) е законите во Холандија посебно тие за сексуални односи.
Имено Холандија е една од земјите каде е (под одредени услови) дозволен секс со 12 годишни, со законот од 1991
Активна улога и иницијатива за тој закон се СОС, или Холанското геј здружение.
Долг низ на години се бореа да го остварат тоа свое право, на безгрижен секс со деца од 12 години па нагоре:

For many years COC, the Dutch Association for the Integration of
Homosexuality has worked on the improvement of the Dutch sex laws.
The most important change was brought about in 1971, when clause
248bis was abolished. Until that time homosexual contacts between
people over 21 and under 21 years of age had been prohibited. For
heterosexual contacts the age-limit was traditionally at 16. In 1991 the
sex laws were amended considerably again, and in this change COC
played an active part as well
.
јас читав некаде дека во Уса на времето геј односи имаше многу по скаутските кампови, со малолетници... а по мене тоа е најтежок облик на педофилија...
Е сега има и друго, анален секс генерално...
имаше на едно место дека старите грци, а и античките македонци :D користеле ни зејтин ни маст туку креда или талк ... само старите Словени биле стрејт и затоа ги покориле, римското царство пропаднало поради гејството ..
б.т.в. сега нам ЕУ ни поставува услов не само федерализација туку и педерализација, мал бил % на гејовите

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
јас читав некаде дека во Уса на времето геј односи имаше многу по скаутските кампови, со малолетници... а по мене тоа е најтежок облик на педофилија...
Е сега има и друго, анален секс генерално...
имаше на едно место дека старите грци, а и античките македонци :D користеле ни зејтин ни маст туку креда или талк ... само старите Словени биле стрејт и затоа ги покориле, римското царство пропаднало поради гејството ..
б.т.в. сега нам ЕУ ни поставува услов не само федерализација туку и педерализација, мал бил % на гејовите
Во антиката беше прифатена педерастија, љубовни врски со возрасен зрел маж и малолетно момче.
но и тука имало правила, не требало да има сексуален однос, се сведувало на изјави на љубов и најдалеку до заедничка маструбација. И сето траело додека момчето не станело полнолетен. Педерството беше уште поодбивно на античкие народи од колку денес, првенствено зато шо во таа педерска односа еден од партнерите требало да биде жена, а жените во антиката биле без никакви права, потчинети кон мажот подценети и потиснати на најдолните скалила на општеството. Така да и ако имало педерски врски, тие се држеле во тајност. Педерсвото и во антиката се сметало за нечесна и прљава работа, во рим дури педеро не можел да има државна работа а во некои антички општества било казнувано и со смрт.
Денешните педери без право се повикуваат на антиката, вистински наследници на античките ненормални сексуални навики се педофили а не педери.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Сериозно? После 173 страни дискусија со ова прашање?
Сериозно. Не сум прочитал ниедна страна од темава, само последнава. За да не читам затоа прашувам, и плус бидејќи не знам.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Сериозно. Не сум прочитал ниедна страна од темава, само последнава. За да не читам затоа прашувам, и плус бидејќи не знам.
И замисли секој кој не ја читал темава да се исфрли со ова прашање, па повторно се одново, па повторно Летко да пишува за Холандија, Коче директорот на педерите и Фифи.

Што е многу, многу е.

Шкорпион

Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Не знам од кога докторирал Летко на тема Истополови Врски Низ Историјата На Човекот, али би требало да се врати назад на учење одново материјата.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Не знам од кога докторирал Летко на тема Истополови Врски Низ Историјата На Човекот, али би требало да се врати назад на учење одново материјата.
еве ти една бесплана лекција, една од работите ради кои Сократ бил осуден и приморан на самоубиство е поради повикување кон младите момчиња да продолжат со нивните љубовни врски со постарите мажи и од како ќе станат полнолетни.
Педерство у антика беше срамна работа

Kajgana Shop

На врв Bottom