Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.127
D

Daedalus

Гостин
Во ред. Тури им qрот на студиите што си ги постирал. И ја имам читано студии кои доведуваат до слични заклучоци како твоите иако се' уште не се знае колкав фактор е опресијата врз гејовите во некои општества за нивната душевна состојба. Тоа за промискуитетноста што го кажуваш е тачно.
Само ако зборуваш за наука и медицина, треба да ти е јасно дека тие студии се статистички. Тие студии покажуваат дека во просек, гејовите се попромискуитетни, депресивни ти реков ми рече, од хетеросексуалците.

Тоа не значи дека секој геј е депресивен и промискуитетен, ако разбираш како функционира статистика. Има гејови кои се помалку промискуитетни и посреќни од други хетеросексуалци кои се попромискуитетни и потажни.

Ако статистиката го покажува тоа што го кажуваш што треба да се провери подобро, безбедно е да заклучиш дека у просек, за еден геј е поголема шансата да ги има сите тие срања од еден хетеросексуалец и нема тука емоции, човек не смее да се залажува за тие работи.
Со тоа, аргументот за посвојување деца може и да ти држи вода ако се водиме по чиста статистика.

S

staycalm

Гостин
хахах демек да ми пуштиш педери билдери да ме тепаат...
Види вака, гледам дека немаш капацитет да ги разбереш работите, и дека умот ти е опседнат само со облици и големини на курои, па зато ќе ти кажам, јас немам нишо против педераната, исто немам нишо против ретардирани луѓе или хендикепирани на било кој начин, психички или физички, ко ќе дискутирам за гејојната, јас само кажувам научни и медицински факти.
А тие кажуваат јасно и недвосмислено дека луѓе кои се попаднати во педерството си имаат гоооолеми и душевни, психички и физички проблеми и маки и дека на такви луѓе не треба ни многу да им се верува ни да им се доверуваат било одговорни работи било да одгледуваат нечии деца.
Слободно нек си се јаваат еден со друг, нек менуваат партнери колку им воља, нек се дрогираат нек се самоубиваат шо појќе можат, али нека не им се допушта некоја улога во нормалното општество.[DOUBLEPOST=1472566539][/DOUBLEPOST]
да
дебил. ретардиран.[DOUBLEPOST=1472572127][/DOUBLEPOST]
Можеби не, но до одреден степен е во право. Во светски рамки, но и на локално ниво, кај нас, промискуитетот е преизразен. Бројките и нивната интерпретација и останатиот биготски декор што ги надополнува преку изворие од каде цитира секако дека е булшит, ама самото јадро на изјавата за промискуитетен проблем кај нашата популација не е лага. За кај нас не треба подалеку да гледаш од местата каде се изнаоѓаат партнери. Или навиката во светски рамки наместо превентивно да се дејствува, да закачи некој вирус па да набавува после лекови и да го сведе на undetectable, и за нив тоа е решение на проблемот (пошто сега се достапни лековите за сите).

Да сум јас, има да ја одржувам висока цената да не ми текна некој да се глупира и своето, и со здравјето на другите. Али како што сум рекол и претходно, имам диктатроски тенденции па моето мислење и решение не важат многу. Али еве, во демократија, па ја имаш другава слика. Едно е да се бориш за еднакви права, ама треба да си способен да бидеш критичен и кон својата популација онаму каде вистински има проблем. Затоа што таму каде ти мижиш друг гледа. И не можеш да браниш некого за глупави животни избори што ги направил и да се преправаме дека истото не постои или го нема.

Се додека не го решиме ваквиот проблем, Летко и сите како него имаат материјал за пљампање. Нормално, со извитоперени бројки, или урбани митови (ко она за животниот век на хомосексуалците врз база на физичко и психичко здравје, или самоубиствата), ама пак се протнуваат некои факти низ дупките.
абе и мене не ми се допаѓа тоа шо се промискуитетни луѓето и не може човек да си најде ПАРТНЕР за нешто повеќе од секс, ама никаде не викам дека заради тоа сите шо не се како мене се ретардирани и не знам какви, или дека ги интересира само кур сите хомосексуалци. треба да сум во бесконечност глуп за да го кажам тоа.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Кај гејојната промискуитетот е ужасно голем, самите гејој во истражувањата даваа бројки и до 1000 партнери во тек на нивен краток мизерен живот а стотина партнери е сосема нормално за нив, па и самиот ти се пофали дека можеш да потврдиш кој се е геј во Македонија врз основ на лично искуство шо е големо достигнување. Нив само секс и примање на туѓ уд во било кој отвор ги интересира, заедниците им трајат по неколку години, имаат многу поголем процент на семејно насилство, злоупотреба на алкохол и дроги и страшно големи психички проблеми кои најчесто завршуваат со самоубиства.
Денес веќе не се 70 десети кога педерството беше прикажувано како нешто племенито и нормално, суровата вистина за ужасот и хоророт на таквата состојба кај луѓето излегува на видело преку медицинските и научните истражувања.
И што ти е предлогот?
Или само констатираш? И како хетеросексуалците се засегнати од набројаново?

D

Daedalus

Гостин
Ја не глеам ништо погрешно у промискуитетност додека се внимава на здравје и се користи заштита. Кој колку сака, со кој сака нека се кова. Све додека стануе збор за возрасни едники кои го прават тоа консензуално, секако.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ја не глеам ништо погрешно у промискуитетност додека се внимава на здравје и се користи заштита. Кој колку сака, со кој сака нека се кова. Све додека стануе збор за возрасни едники кои го прават тоа консензуално, секако.
И ај дај им деца да посвоојуваат луѓе кои заедно ќе имаат над 1000 партнери нестабилна заедница полна со семејно насилство злоупотреба на дрога алкохол психички проблеми и физички болести и неколку пати погвеќе од нормалнат заедница.[DOUBLEPOST=1472575952][/DOUBLEPOST]
дебил. ретардиран.
и ај после речи дека педерите се нормални....[DOUBLEPOST=1472576456][/DOUBLEPOST]
Во ред. Тури им qрот на студиите што си ги постирал. И ја имам читано студии кои доведуваат до слични заклучоци како твоите иако се' уште не се знае колкав фактор е опресијата врз гејовите во некои општества за нивната душевна состојба. Тоа за промискуитетноста што го кажуваш е тачно.
Само ако зборуваш за наука и медицина, треба да ти е јасно дека тие студии се статистички. Тие студии покажуваат дека во просек, гејовите се попромискуитетни, депресивни ти реков ми рече, од хетеросексуалците.

Тоа не значи дека секој геј е депресивен и промискуитетен, ако разбираш како функционира статистика. Има гејови кои се помалку промискуитетни и посреќни од други хетеросексуалци кои се попромискуитетни и потажни.

Ако статистиката го покажува тоа што го кажуваш што треба да се провери подобро, безбедно е да заклучиш дека у просек, за еден геј е поголема шансата да ги има сите тие срања од еден хетеросексуалец и нема тука емоции, човек не смее да се залажува за тие работи.
Со тоа, аргументот за посвојување деца може и да ти држи вода ако се водиме по чиста статистика.
Тие статистики и истражувања се спроведувани во земји каде педерлукот е легален со векови (холандија) каде гејојте ги имаат сите права (Канада, Австралија, Нов Зеланд, Холандија, САД) и нема основ да се вадат на “Тажни сме оти државата не не штити и брани.
Статистиката, медицината и науката утврдија дека во тие земји:
Педераната се самоубива или обидува да се самоубие неколку пати повеќе од колку нормалната популација
Гејојната страда многу пати повеќе од психички болести и проблеми
Хомиќите страдаат мноооогу пати повеќе од физички болест и и имаат покус животен век од нормалните луѓе
Буљашките заедници трајат мнооогу пократко од оние на нормалните луѓе и имаат многу повеќе случаеви на семејно насилство и употреба на дрога и алкохол

Тоа мене лично не ми пречи и сум задоволен лично од таквата состојба кај ниф, али би ми пречело да една таква заедниц биди сметана како нормална природна па уше и туѓи деца да им се даваат да ги одгледуваат иако ризикот дека некој од нив ќе се обеси, разнесе мозок исече вени фрли под воз скокне в река со камен околу врат поради влошено психиичко здравје или донесе дома којекакви сексуално преносливи болести или паразите, габи, вируси, или стане жртва на семејно насилство поради алкохол ил дрога

Последно уредено:
Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
се јави паралелката. Ти здосади у твоите глупи теми да те убиваат па сеа реши тука да позамараш?
Ти ги убиваш хомосексуалците со твојот начин на изразување, со твојот простаклук..поред вакви како тебе луѓето не ги сакаат..ти си мушка фуфа, пачавра простачка...а моите теми ти не ги читај, не се за тебе и тие како тебе, туку се за нормални луѓе :mad:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.744
Поени од реакции
27.744
Дали има некој тука администратор што контролира омраза на говор?
А кај си да го цитираш коментарот на staycalm кој е всушност многу полош, омаловажува интелигенција и исмева ментална попреченост?

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856
се јави паралелката. Ти здосади у твоите глупи теми да те убиваат па сеа реши тука да позамараш?
Ти ги убиваш хомосексуалците со твојот начин на изразување, со твојот простаклук..поред вакви како тебе луѓето не ги сакаат..ти си мушка фуфа, пачавра простачка...а моите теми ти не ги читај, не се за тебе и тие како тебе, туку се за нормални луѓе :mad:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
А кај си да го цитираш коментарот на staycalm?
стејкалм е геј и поради неговата душевна состојба оправдано е да користи навреди, изливи на бес и неурози.
има оправдање

Член од
5 мај 2016
Мислења
1.330
Поени од реакции
856

Kajgana Shop

На врв Bottom