Хомосексуалност (општо)

Дали ги оправдувате хомосексуалните врски,бракови и посвојувањето на деца од страна на хомосексуалци

• Вкупно гласачи
    1.126

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
А хетеросексуалците не боледуваат од сида, хепатити и сифилиси ? Рак на дебели црева ?
Не , ти баш со ништо неможеш да го поткрепиш твоето хомофобично мислење. Јас што да поткрепам, оправданиот скептицизам кој го имам кон интернет статистики ? Па и србите пишат дека имаат најголеми пениси во свет, а незначи дека е точно. Ама нели, на таа некоја си, во тој случај национална, група таму им одговара тоа.
Се што имаат од болести хетеросексуалците имаат и хомосексуалците. На крајот на 19тиот век се мислело дека хомосексуалците се преносители на сидата, ама сега на жалост на мнозинството, знаеме дека не се „причина“ за сидата. А политички коректниот термин е - сексуална определба, а не „не баш нормални“. Верувам дека ти е јасно дека и на хетеросексуалци им се случува да се општат во јавност само ако им е дадена прилика.
Колку пати сум минал низ втор/трет дел од градскиот парк во Скопје и сум видел како се општат на клупите, преку ден. Па не го ставаш тоа во „не баш нормално“ објаснување, нели ? А за одредени поединци кој го валкаат името на сите хомосексуалци, не сакам да зборувам. Па има такви од било каква националност, религија , вера и сексуална определба што може да го извалкаат името на една група со една парада.

Еве ти погоре слика од нормална исто така геј парада, гледаш некој како мастурбира, се општи или било што ?
Поради изнесеното во болдираниот дел кое е доказ за целосна игноранција, нема да бидеш удостоен со понатамошни реплицирања, тоа е доволен показател за твоите “познавања“. Добро што е на форум, во реалноста ќе ти се смеат.
Секако и тврдењето дека сексуално се општело на клупите во градски парк во Скопје на сред бел ден е врв.
Ако сакаш да се залечиш малку од игноранција прашај некој трансфузиолог (бидејќи нели нетот не бил релевантен) зошто на ѓејој не им дозволуваат никаде во светот да даваат крв...

Гледај си телевизија ...:)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не , ти баш со ништо неможеш да го поткрепиш твоето хомофобично мислење. Јас што да поткрепам, оправданиот скептицизам кој го имам кон интернет статистики ? Па и србите пишат дека имаат најголеми пениси во свет, а незначи дека е точно. Ама нели, на таа некоја си, во тој случај национална, група таму им одговара тоа.
Just for the records. Значи ти информациите дадени од Американскиот национален здравствен институт ги сметаш за исто релевантни колку Српските сајтови каде што Србите тврдат дека во просек имаат најголем пенис?

Ако е така, твојот пост навистина има кредибилитет...

:vozbud:

Mama.

уметник
Член од
23 јули 2011
Мислења
524
Поени од реакции
326
predrasudi, predrasudi, predrasudi...
nekoi isti clenovi na forumot na drugi temi se bunat protiv predrasudite (konkretno na tema religija) im smeta sto crkvata zabranuva ova, zabranuva ona... tvrdat deka sami na sebe se svoj bog, a istite tuka sami na sebe si protivrecat.
se dodeka sme ogranicuvani i gledame samo napred, ke imame predrasudi, a se dodeka imame predresudi ke bideme slepi za site ubavini okolu nas... nie gubime, a ne tie sto se predmet na nashite predrasudi...

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Мене ми е многу криво што општеството ни е такво да осудува и напаѓа се што му е непознато и неприродно.И да,гејовите се неприродни,но тоа не е твоја работа и нема што некој да се меша и да суди,ако има проблем со тоа нека си посети поп и нека му кажува дека е исфрустриран со тоа што човештвото тргнало во погрешен правец.А ако не може да се посвои дете во хомосексуална институција,може како самохран родител,така што верувајте никаков закон нема да спречи некого да живее како што сака.Видов неколкумина како кажуваат дека било лошо за детето,како ќе го гледале луѓето со хомосексуални родители,тоа е така затоашто хомофобите во почетокот на животот на нивните деца диктираат напамет научени реченици каде ги учат нивните деца на вистинските вредности,а по 10 години пред истите тие деца манифестираат омраза,предрасуди,презир и супериорност над различната од нив популација.Децата,драги мои,учат од дома за тоа како да гледаат на светот,не ги трујте со лажни вредности затоашто НИКАДЕ не пишува дека вистинските морални вредности се дискриминација,предрасуди,стереотипи,непризнавање.
Едно дете може да има прекрасен живот ако е израснато во средина исполнета со љубов,разбирање,почит и хармонија а хомосексуални родители се способни да создадат такво нешто колку што се и хетеросексуалците.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Поради изнесеното во болдираниот дел кое е доказ за целосна игноранција, нема да бидеш удостоен со понатамошни реплицирања, тоа е доволен показател за твоите “познавања“. Добро што е на форум, во реалноста ќе ти се смеат.
Секако и тврдењето дека сексуално се општело на клупите во градски парк во Скопје на сред бел ден е врв.
Ако сакаш да се залечиш малку од игноранција прашај некој трансфузиолог (бидејќи нели нетот не бил релевантен) зошто на ѓејој не им дозволуваат никаде во светот да даваат крв...

Гледај си телевизија ...:)
Целосна игноранција ?
Во ред, твое е правото да бидеш неедуциран. Гледај си телевизија кажа во повеќе наврати иако никаде не наведов дека моите „познавања“ од (зарем?) општата тема „хомосексуалност“ ми се од телевизијата.
И молам ? Каде не им даваат да даваат крв ? Лично имам пријател, хомосексуалец кој тука има давано крв. Кој те прашува бре дали си ти хомосексуалец кога одиш некому да спасиш живот ?
Си дарувал ли некад крв па да видиш во прашањата дали стои „Дали сте хомосексуален?“ или било што ?
Ова веќе не е игнорантност од твојата страна, ова е чиста идиоштина.

И кој ќе ми се смее во живо ? Нека повели, нека презентира факти.

Глупаво е да си неедуциран, идиотско е да си погрешно едуциран.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A зошто гејојте не се обидат да зачнат и родат сво чедо?
Има стрејт парои кои и по 15-20 години се обидуваат со третмани, бањи, лекарства, хипнза... да добијат дете. Овие гејојте многу бе млитави, одма уше после брва брачна ноќ “дајте ни дете“

Нек одат по лекари по бањи.... нек се лечат од неплодност да се востанови каде е проблемот дали кај него или кај..... него??

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Целосна игноранција ?
Во ред, твое е правото да бидеш неедуциран. Гледај си телевизија кажа во повеќе наврати иако никаде не наведов дека моите „познавања“ од (зарем?) општата тема „хомосексуалност“ ми се од телевизијата.
И молам ? Каде не им даваат да даваат крв ? Лично имам пријател, хомосексуалец кој тука има давано крв. Кој те прашува бре дали си ти хомосексуалец кога одиш некому да спасиш живот ?
Си дарувал ли некад крв па да видиш во прашањата дали стои „Дали сте хомосексуален?“ или било што ?
Ова веќе не е игнорантност од твојата страна, ова е чиста идиоштина.

И кој ќе ми се смее во живо ? Нека повели, нека презентира факти.

Глупаво е да си неедуциран, идиотско е да си погрешно едуциран.
Некој кој тврди дека сидата постоела во 19.век и дека имало секс на сред бел ден во градскиот парк во Скопје и не е некој кој би требало да дава судови околу едуцираност. Мене ме чуди друго, надувано его кое се базира на тотално незнаење...

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/2F617F8178854B0EA43B38B763408DE3.pdf
http://217.16.70.245/?pBroj=1940&stID=57283&pR=3

Коче и Најчевска велат поинаку.

Повторно имаме голи фрази без никаква потврда. Може ти да имаш пријател вонземјанин со кој си разменувате искуства, тоа не е никаков факт, разликувај факти од произволни тврдења.
Никаде не им е дозволено да даваат крв, иако не би се зачудил ако под влијание на нео-либерализмот во некои ретки земји може и ќе се смени тоа па наместо да ги одбиваат одма нивната крв ќе заврши подоцна во контејнер за медицински отпад чисто да не се чуствуваат дискриминирани, бидејќи тажното лице на рандом ѓеј одбиен за давање крв, кој има зад себе неколку стотини пениси е нешто кое современото општество не смее да си го дозволи...:pos:

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Некој кој тврди дека сидата постоела во 19.век и дека имало секс на сред бел ден во градскиот парк во Скопје и не е некој кој би требало да дава судови околу едуцираност. Мене ме чуди друго, надувано его кое се базира на тотално незнаење...

http://www.slvesnik.com.mk/Issues/2F617F8178854B0EA43B38B763408DE3.pdf
http://217.16.70.245/?pBroj=1940&stID=57283&pR=3

Коче и Најчевска велат поинаку.

Повторно имаме голи фрази без никаква потврда. Може ти да имаш пријател вонземјанин со кој си разменувате искуства, тоа не е никаков факт, разликувај факти од произволни тврдења.
Никаде не им е дозволено да даваат крв, иако не би се зачудил ако под влијание на нео-либерализмот во некои ретки земји може и ќе се смени тоа па наместо да ги одбиваат одма нивната крв ќе заврши подоцна во контејнер за медицински отпад чисто да не се чуствуваат дискриминирани, бидејќи тажното лице на рандом ѓеј одбиен за давање крв, кој има зад себе неколку стотини пениси е нешто кое современото општество не смее да си го дозволи...:pos:
a) Служениот весник е од 2000 година.
Во основните начела на работа на Лекарската комора на Македонија стои дека пациентот не смее да биде третиран поинаку без оглед на возраста, полот, верата, националноста, расата, политичката припадност, сексуалната наклоност, хендикепираноста и општествено-економската положба. Единствената отстапка која хомосексуалецот може да ја пречекорил при давање на крв е иста која и хетеросексуалниот човек можел да ја пречекори - имање на незаштитени односи непосредно пред давање на крвта (до 3 месеци, не ме фаќај за збор).
Исто така можно е ако се тетовирал, пирсал или било што што би го спречило да дава крв.
Тоа во модерни услови. А закоравени лекари кој одат спроти начелата за работа од Лекарската комора на Македонија ќе одговараат пред законот ако бидат пријавени од страна на „пациентот“. Такви, нажалост сеуште има, и никој не ги пријавува бидејќи незнае каде (или бидејќи не сме Америка па нема да заработи милиони од тужбата).

б) Сериозно треба потврда за имање на секс во градскиот парк сред бел ден ? Прочитај ја само темата на самиов форум во подфорумот „Љубов и секс“ која гласи „Најчудно место на кое сте имале секс“. Чинам имаше бар 3-4 поста кој го имаа правено тоа во јавност, сред бел ден. Не е толку чудно.

A што се однесува до појавата, мислев крај на 20тиот век, пардон на грешката.
Деведесетите, ми одземаа внимание.

Член од
25 октомври 2010
Мислења
736
Поени од реакции
704
Остајте тоа за хомосексуалците што сакат нека прават ама со закон да им се забрани да посвојуват деца
Помислете само како ке се осеќа тоа дете утре кое е посвоено во себе?
Ем оставено во дом сираче ем педери го посвоиле.
та полошо од ова аман , да ти се плукнам у таков живот

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
a) Служениот весник е од 2000 година.
Во основните начела на работа на Лекарската комора на Македонија стои дека пациентот не смее да биде третиран поинаку без оглед на возраста, полот, верата, националноста, расата, политичката припадност, сексуалната наклоност, хендикепираноста и општествено-економската положба. Единствената отстапка која хомосексуалецот може да ја пречекорил при давање на крв е иста која и хетеросексуалниот човек можел да ја пречекори - имање на незаштитени односи непосредно пред давање на крвта (до 3 месеци, не ме фаќај за збор).
Исто така можно е ако се тетовирал, пирсал или било што што би го спречило да дава крв.
Тоа во модерни услови. А закоравени лекари кој одат спроти начелата за работа од Лекарската комора на Македонија ќе одговараат пред законот ако бидат пријавени од страна на „пациентот“. Такви, нажалост сеуште има, и никој не ги пријавува бидејќи незнае каде (или бидејќи не сме Америка па нема да заработи милиони од тужбата).

б) Сериозно треба потврда за имање на секс во градскиот парк сред бел ден ? Прочитај ја само темата на самиов форум во подфорумот „Љубов и секс“ која гласи „Најчудно место на кое сте имале секс“. Чинам имаше бар 3-4 поста кој го имаа правено тоа во јавност, сред бел ден. Не е толку чудно.

A што се однесува до појавата, мислев крај на 20тиот век, пардон на грешката.
Деведесетите, ми одземаа внимание.
Дарител на крв не е пациент. Ризични групи како џанаци,алкоси,срцеви болни и педери се рутински одбивани. Секаде во светот.
Во осумдесетите поради педерско давање на крв неутврден број (можеби десетици иљади) луѓе, посебно хемофиличари во светот ни криви ни должни добија поклон од добронамерни ѓејој во вид на хив...

Подфорумот љубов и секс како извор на релевантни информации? Please...tell me you are kiddin` :eek: and restore my vanishing faith in humanity...
Таму сите се ебачи, почнале да ебат во прво одделение или така нешто...

Тој од Таму

најголем сеирџија на мапа!
Член од
13 септември 2011
Мислења
28
Поени од реакции
6

дури и по анкетата заклчивме дека многу луѓе не поддржаваат педеризам.
згора на се си прават геј паради... по што се толку посебни па да ми парадираат.
нека си се задоволуваат анално во своето љубовно гнездо. брак меѓу двајца мажи... па каков дегенерик ке порасне невиното дете што ке го посвојат. ке ги убиам. да не ги гледам во јавност нека се работат во домашни услови каде што се работи за нивниот задник.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.609
Поени од реакции
31.424
prashanjeto e mnogu prosto i ednostavno., pederite i nivnite poddrzhuvachi neka dadat primer ., kaj drugite zhivotinski vrsti dali ima pederizam i dali dva mazhjaka ili dve zhenki ke zemat da odgledaat mladunche., ako bilo taka ednostavno i normalno., ., bi gi imalo i kaj drugite speciesi., i onie shto gi mislime deka se na ponisko intelektualno ramnishte nemaat vakov deformitet., a chovechkiot rod kako najrazvien na ovaa planeta., ja ima ovaa pojava vo svoite redovi., .......... dajte lugje treba da se odgleduvaat zdravi i psiholoshki neoptereteni mladi generacii a ne so teretot shto kako vo ime na liberalizmot bi bile poeducirani i pokonformisti dokolku bi ja prifatile ovaa patoloshka pojava ., da dobro prochitavte ., sakale vie ili ne .,. patoloshka., sostojba na um ili hormonalno poremetuvanje..................>?

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328

дури и по анкетата заклчивме дека многу луѓе не поддржаваат педеризам.
згора на се си прават геј паради... по што се толку посебни па да ми парадираат.
нека си се задоволуваат анално во своето љубовно гнездо. брак меѓу двајца мажи... па каков дегенерик ке порасне невиното дете што ке го посвојат. ке ги убиам. да не ги гледам во јавност нека се работат во домашни услови каде што се работи за нивниот задник.
Ти некако многу се силиш гледам,Дудо очигледно доста влијаел на твојот речник и ставови(не обидувај се да негираш и јас и ти знаеме која е вистината,сериозно).Да се вратам на темата,кога се однесува до геј-популација верувај,беспомошен си.Тоа што човеков гадно си поиграл со твојот ум не значи дека си супериорен и дека си способен некого да убиеш.Да не се лажеме,немаш повеќе од 20 години,измеѓу 16 и 19 си,а постојат гејови,многу постари и помоќни(читај влијателни) и најважното многу физички посилни од тебе.Така што не се сили,седи си мирен и не се мешај во работи со кои воопшто не си засегнат.

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Од самата помисла на хомосексуални парови ми се гади...Од кој и аспект да се разгледува оваа појава ќе се дојде до заклучок дека е абнормална и пореметена (социолошки, религиски, научен, медицински аспект итн...) Секој си има право на сексуална ориентација али според мене ваквите појави нека се држат што подалеку од очите на јавноста и тие геј паради строго да се забранат...А за тоа за посвојување на деца, не сакам ни да помислам на тоа, колку е апсурдно и гнасно...

Kajgana Shop

На врв Bottom