Хамбургерот од „Седмица“ си иба мамата

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Паметам прв пат јадев во 7ца пред 2-3 години, кога играа Македонија-Шкотска и тогаш хамбургерот ми беше неодолив, али сега веке се гледа дека не е тој истиот, лепчето им е старо, помалу помфрит ставаат и плескавицата ја нема таа големина што беше тогаш.
И во врска со хамбургерот од Роад Хаус, вистина е дека хамбургерот што е поставен неколку страници наназад чини 600 денари?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Седмица не е шит и во Седмица може не е ист квалитет на хамбургерот како претходно ама затоа останатите помфритот и чикенот и пирошките се ван конкурецнија. Еве вчера баш после утакмица гужва се чекало и по пола саат пак народот иде да јаде

Ddime

████████████████████
Член од
18 февруари 2007
Мислења
5.076
Поени од реакции
212
И во врска со хамбургерот од Роад Хаус, вистина е дека хамбургерот што е поставен неколку страници наназад чини 600 денари?
Опа. Мрсно богами.. и за стомакот, но и за џебот. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Паметам прв пат јадев во 7ца пред 2-3 години, кога играа Македонија-Шкотска и тогаш хамбургерот ми беше неодолив, али сега веке се гледа дека не е тој истиот, лепчето им е старо, помалу помфрит ставаат и плескавицата ја нема таа големина што беше тогаш.
Дап, гледам Acid ги прашал на албумот што им е на Facebook.

Море не да е помала плескавицата у Седмица...али ај. :)

Член од
25 мај 2007
Мислења
6.662
Поени од реакции
949
Гледам дека ми вратиле од пред неколку дена кога им пишав на истана онаа слика членот што ја поставил 600 денари плус 2 пива... според мене се иплати за гурманче ко ја + 1 :)

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Дај ако некој пробал, нека каже дали се исплати да се дадат толку пари. :)

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
Абе у суштина ретко кај можеш да начекаш убав сендвич. Особено во Скопје. Има голема конкуренција, сендвичари на секој чекор, секаде има гужва и нормално никој не се труди толку многу, секогаш се нешто ќе сјебат, а цените се астрономски. Мислам не е за цените, ако треба и 150д. ќе платам за еден сендвич ама да биде убав, а вака... За среќа пиците се сеуште на место :D. Од 7-ца единствено што ми се свиѓа е мајонезот, другото ништо посебно.

Иначе, морам да напоменам ама во Прилеп многу ми е вкусно јадењето. Некаде имаат утка со кечапот ама горе-долу се јаде.
Прилеп ја има најубата скара во државава дефинитивно(не дека си го фалам градо).И ефтино е за 60 - 70 денари можиш да јадиш плескавица во јака кафана и барем знајш дека убо месо си јадел.Си има кафани со авторитет и реноме шо работа квалитетно долги години

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
Јадев од 7ца пред недела дена... паднат доста на вкус а и на големина. Цена/перформанси = nono!

1. K-O-R-U-N
2. Mandrak
3. FlameOfSpirit
4. Watchlist
5. GoD.HateUSaLL
6. saladin
7. Таруно
8. Anon

Кажувајте ден освен четврток :D

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
1. K-O-R-U-N
2. Mandrak
3. FlameOfSpirit

Madrak, добро е месото таму? :)
Не! Одлично е! ;)
--- надополнето: Jun 13, 2011 11:58 AM ---
Јадев од 7ца пред недела дена... паднат доста на вкус а и на големина. Цена/перформанси = nono!

1. K-O-R-U-N
2. Mandrak
3. FlameOfSpirit
4. Watchlist
5. GoD.HateUSaLL
6. saladin
7. Таруно
8. Anon

Кажувајте ден освен четврток :D
Петок.....кажете термин.....бива?

BountyHunter

нинџа и пол
Член од
29 јануари 2007
Мислења
202
Поени од реакции
10
Седмица јадев пред 2 години...стварно добра работа...120 денари беше мислам ама другиот ден пак се вратив:D Не ми испаднало прилика друг пат ама спрема муабетиве подобро шо не ми испаднало . Oбично скопје јадев кај стоилко ама истата вечер после седмица ко јадев стоилко ми стави 10000000 кила зелка и леб од пред 10 дена катастрофа плескавица и не ојдов таму појќе. Квалитетна скара дефинитивно прилеп, македонска куќа...или кај било. Посебно македонска куќа пошо амбиентот е ептен добар. А за сендвичари охрид кај гимназијата на туристичка. на ќошот тука кај патчето шо оди накај маларична има сендвичара палма. Плескавицата ја прави на жар, месото е многу квалитетно, помфритот исто така, можда најдобро во охрид. А и не е скапо спрема шо ќе те прејади :D Исто имат на другата страна од улицата уште една сендвичара...немам појма името ама стварно добри работи прават таму:D друго ништо охрид...се се расипа и овде... Него следен пат скопје ко ќе поминам мора да се оди во Road House... Не за друго...туку малце ко челинџ ми е 700 грама плескавица и милјон компири...и уз то кило пиво...А и не вервам дека е лошо спрема изгледот:D

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Таа од 700 грама во Road House не ја имам јадено, но јадев сосема нормална плескавица во порција. Можам да кажам најслободно дека вкусот на месото ми беше идентичен на оној што го има плескавицата кога јас самиот дома си подготвувам смеса за плескавици и си ги печам на скара во двор. Помфритот им е перфектен, салатите им се топ. Инаку, за љубители на мезе-ракииче има и друг куриозитет...ж`та точена и одлични салати за цени да се скинеш од смеење кога е Скопје во прашање.

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Таа од 700 грама во Road House не ја имам јадено, но јадев сосема нормална плескавица во порција. Можам да кажам најслободно дека вкусот на месото ми беше идентичен на оној што го има плескавицата кога јас самиот дома си подготвувам смеса за плескавици и си ги печам на скара во двор. Помфритот им е перфектен, салатите им се топ. Инаку, за љубители на мезе-ракииче има и друг куриозитет...ж`та точена и одлични салати за цени да се скинеш од смеење кога е Скопје во прашање.
Баш е домашна атмосфера. Тоа треба да е моторџиска кафана, али некако им отишло у некој чуден правец.

Салатата беше бетер него ја коа ја праам, али свежа, вкусна. Помфритот не им е фастфудовски, него домашен, као мајка ми коа го праи, али вкусен. Местото исто така.

Оноа големоно чудо, точно - 600 денари плус две кригли пиво и според мене, не вреди за парите. Двајца ќе го изедат и ќе бидат фул, ама тоа значи 300 денари за сендвич и пијачка си дал. Они наплаќаат 600 за атракцијата, зашо сендвичов е колку цела ебана маса. :)

Генерално е ефтино, освен ова чудо. Класика хамбругер е 70 денари, баш кафански цени има, ефтино е. И не е толку далеку, со кола е не повеќе од 10 минути од Топаана.

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Гледам дека ми вратиле од пред неколку дена кога им пишав на истана онаа слика членот што ја поставил 600 денари плус 2 пива... според мене се иплати за гурманче ко ја + 1 :)
Види ги сликите , еден човек неможе тоа да го изеде :D . Како торта од хамбургер е. Вака и баш не изглеа нешо толку големо се додека не го видов со човек позади него.

Kajgana Shop

На врв Bottom