Хамбургерот од „Седмица“ си иба мамата

А

Антоние

Гостин
А зашо наместо да се труете со брза храна не си купите стек (you know, од месара...) па да си го сварите дома во гарнир со варени компири и/или грашок. Сос од домати, ако не ве мрзи. Па на тоа додате уште и чаша црвено вино и зајдисонце ...

Верувајте, стомакот ќе ве обожава кога му приредувате вакви работи. :)

B

Blacks

Гостин
А зашо наместо да се труете со брза храна не си купите стек (you know, од месара...) па да си го сварите дома во гарнир со варени компири и/или грашок. Сос од домати, ако не ве мрзи. Па на тоа додате уште и чаша црвено вино и зајдисонце ...

Постои причина зошто се вика брза храна. Не може некој кој брза на предавања, пауза од работа итн да тркне до дома и да прави специјалитети. Земи апни и бегај, no questions asked :)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647

Абе ти луд си, имаме само 32 проценти невработеност, кој има време за такви работи. Плус сите сме претприемници па мораме да мислиме на важни работи, вака само брза храна и немај гајле, да имаш повеќе време за бизнис.

С

сашенко

Гостин

Тоа е убаво ама неможеш често да го правиш тоа.А и брзата храна најчесто ја конзумираме кога сме на брзање некаде во град, кога немам време да седнам некаде и земам хамбургер или хот дог и набрзина да се најадам колку да ме држи до дома.А не сум луд кога имам време да си направам нешто дома да земам брза храна.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
Во „7“ не сум јадел подолго време, но падот во квалитетот беше очигледен и пред половина година, година или две. Да не зборувам за онаа тежина во стомакот што ја чувствувам секогаш по јадењето. Мислам стварно е голем хамбургерот/чизбургерот, ама не до толку да ти се слоши откако ќе го изедеш. И цената+гужвата и редиците не ми вредат за храната. А и со сендвичиве се скарувам во последно време, повеќе на чорби ја свртев, или на пици, или пак едноставно си јадам дома...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
http://www.facebook.com/pages/Road-House/174848379231566?sk=wall

Роуд Хаус го затвориле. А никад не сум јадел од тука.
Road House е затворен од вчера. :(Четвртокот вечер беше последно збогување. Газдата на просторот е едно говедо невидено со кое нема никакво разбирање, постојано им создаваше проблеми на луѓето што ја работеа кафаната, најпосле веќе од што немаше што да прави и не знаеше како да покаже „кој е газда“, за да си даде значение ги избрка. Нека биде среќен што не окрка моторџиски ќутек!

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Road House е затворен од вчера. :(Четвртокот вечер беше последно збогување. Газдата на просторот е едно говедо невидено со кое нема никакво разбирање, постојано им создаваше проблеми на луѓето што ја работеа кафаната, најпосле веќе од што немаше што да прави и не знаеше како да покаже „кој е газда“, за да си даде значение ги избрка. Нека биде среќен што не окрка моторџиски ќутек!
Со земјиштето нешо проблеми, а ?

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Работи ли 7ца? На одмор се до кај 10 или 15 Август, не знам точно :)

L

.Lost Angel.

Гостин
Иако сум од Скопје али кога бев во Прилеп Таков хамбургер нема ни во 7 нит во други за разлика од Прилеп и Скопје хамбургерот во Прилеп е многу повкусен и за разлика од цените е многу подобар ако во Скопје земеш хамбургер од 80 ден и притоа добиеш само плескавица која едвај има 80 гр. и едно лепче кое од вчера во Прилеп имам заприметено дека на хамбургерот лепчето е денешно а плескавица 100 гр. Иако во 7 едноставно бев пред некој ден и за тие пари 130 ден не влегувам повеќе. ТОТАЛНО ПРОМАШУВАЊЕ !!!

H

-HRO

Гостин
Појма нема од 7ца хамбургерот....
Беше убаво да се јаде таму некогаш....веќе НЕ (барем според мене).
Поубаво би се најал од Вили или од 69 него од таму. Башка и со цената претераа во 7ца! ;)

marjov

Про
Член од
27 јуни 2011
Мислења
133
Поени од реакции
79
Да ве прашам ова Road House-ов што кажува? :) Гледам многу фалење, ама богами 700 грама плескавица, со 1 тон печурки и 3 кила помфрит сам не би изел ни за 10 години хахах... да ја делиме таа 4ца таман би било? Некој што јадел нека се јави, ми се напраи мераков у 5 сабајле што ми требаше да отворам у темава да буричкам кај што не треба ццц мњам мњам :)

Kajgana Shop

На врв Bottom