Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Супер избор, објективот што го има во R1 со таков квалитет вреди околу 1000 евра... само многу пари за наши услови нели? Ке се задоволиме и со тоа што го имаме.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Hahahahahahah... Se raspravate za SONY DSC-S600 i Fujifilm F31fd, toa ne da e smesno, ako vidi nekoj koj razbira kje se zgazi od smeenje, SONY-to e OK i jas go imam SONY DSC-S60 sto e malku podobar od S600 (vo smisla na funkcii) a e mnooooooooooogu poslab na kvalitet na slikata vo odnos na Fuji-to (za nokjni uslovi), a toa sto mmm121 go veli za denski uslovi ima malku povekje od 150% pravo :salut: i nema sto vekje da se pravi muabet na taa tema imate REVIEWS i proverete, pa Fuji-to e nesto najnovo i najsofisticirano koj moze da se meri (da ne preteram) i so DSLR aparatite. :drk:

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Ej tipce, a od kade go nabavi i za kolku, bidejki i jas sakam denovive da zemam nesto takvo pa mimslev od Srbija da go naracuvam Fujifilm S6500fd, strasno dobro aparatce, no me bendisa i ovoj tvojov NIKON 8800, pa ako sakas da mi kazes od kade i kolku go nabavi.
Odnapred FALAAAAAA :salut:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Martin$ напиша:
Е, Фликс и јас се мислев за него или за W90..А колку пари беше? :)
20 000 e vo germanos , super aparat za merak e.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
koj e 20.000 denri NIKON 8800??? Jas vidov deka e 1.000 evra

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
DzULA напиша:
koj e 20.000 denri NIKON 8800??? Jas vidov deka e 1.000 evra
А да читаш ти подобро може, зашто со 4мислења ти ствараш тензија и караници? Мислам дека е време да се промениш и да читаш пред на напишеш нешто

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
точкест напиша:
Епа ако веќе ти куца магарето за да сликаш нешто ќе си ја носиш нели? Али јас ќе си останам анодр брик ин д вол со идиотска дигиталка уште едно 5-6 месеци:( за жал плановите за SONY DSC R1 ќе останат само во мојата фиока
Aпаратов е одличен, сум имал можност да сликам со него, го има едно мое другарче, инаку јузер Mokar на форумов. Кога ќе го споредам со мојот Nikon 8800, фотографиите не се разликуваат во квалитет, малку има разлика во боите, Никонот ги прави поприродни. Има разлика и при макрофотографија, Никонот мислам дека дава подобри резултати. Инаку, одличен апарат за тие пари, 950 евра го купи, ама вреди за сите пари.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
Нема тензии... се е ок.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мене МЕКС ми пушташе слики од апаратов единствена мана му било што нема променлив објектив. Еј барам некој да ме научи како да заработам 950евра

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
точкест напиша:
Мене МЕКС ми пушташе слики од апаратов единствена мана му било што нема променлив објектив. Еј барам некој да ме научи како да заработам 950евра
Да, објективот не е променлив, но мислам дека може да се додаваат други објективи на постоечкиот.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Мистичен напиша:
Да, објективот не е променлив, но мислам дека може да се додаваат други објективи на постоечкиот.
Хм да како филтери за бојата мислам ама не сум ептен сигурен ќе проверам, али ипак ми е у срце влезен апаратов ротирачки дисплеј а за моите автопортрети тоа е перфектно

Член од
23 март 2005
Мислења
284
Поени од реакции
2
Za lugeto sto se raspravaa pogore za slikte od sony i fuji, momentalno najdobar amaterski aparat na pazarot e fuji f31fd poradi senzorot sto go ima i fintite sto gi pravi so ISOto i blicot, redno bese na nekoj da mu tekne za toa.

mmm121

Pentaxian
Член од
27 јуни 2006
Мислења
545
Поени од реакции
21
fsreplay
momentalno najdobar amaterski aparat na pazarot e fuji f31fd poradi senzorot sto go ima
најповеќе поради тоа (сензорот) е најдобар, а и сите други опции му се супер

Kajgana Shop

На врв Bottom