Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
mmm121 напиша:
Е сите тие идиотчиња се добри додека има сонце... ко ќе се стемни веќе е друга приказна....
мислиш или тврдиш.... ако збориме за идиотче од 5000ки да не го бива, ама еве го моево идиотче ноќ прави ден така да цената си го прави своето

FLiX напиша:
Jas sega ke zemam Sony W80 super opci ima za parite mislam vredi.
Е, Фликс и јас се мислев за него или за W90..А колку пари беше? :)

Па дај сликај една слика со твојот апарат навечер без блиц па ке видиш на што ќе личи.... мислам сликите со повисок исо од 400 на сите освен Fuju f30/f31 i 6500fd им се полни со шум т.е. катастрофа

Еве сликано навечер без блиц ИЧ ШУМ НЕМА исото ми е на автоматски наместено така да повели земи носи
kec1il5.jpg

keccni1.jpg

A шо е то шум? :kesa:
*кај камера мислев:)

Za digitalni ako zboruvame, ja imam HP od M serijata i zadovolna sum go kupiv okolu 9000den i sega mu padna cenata, taka decko koj barase mozes da potrazis HP, neli sakase poevtin. A kvalitetni se i Fuju definitivno.

Martin$ напиша:
A шо е то шум? :kesa:
*кај камера мислев:)
Тоа се оние ситни точки кои што ја уништуваат сликата. Нешто слично на „снегот„ на телевизорот т.е. исто

Точкаст, пробај да ја дигнеш ISO вредноста кај твојот апарат на 800 или 1000 колку што му е максимум и шум ке има многу... а јас подоцна ке испратам слика од мене со ISO 800 и 1600. Поздрав

Ај добро чим си ти профи кажи ми ја функцијата на ISOто вака би те замолил.

Ахам...Значи перфектен апарат е тој без шум, со стабилизатор и анти блур. Друго? :)

Извини Точкест околу никот печатна грешка е... а околу тоа да сум некој профи, не сум.... Инаку ИСО е осетливоста на сензорот со чие подигање (од 100 на 200 или 400) можеме да сликаме со пократка експозиција (ако ни треба 1 секунда со 100 тогаш можеме да подигнеме на 400 и да сликаме со 0,25 секунди или на 800 со 0,125 секунди). Со повисок ИСО можеме да сликаме во услови на намалена светлост без користење на сталка и блиц. Со оглед на тоа дека сите мали апарати имаат многу шум над 200 ИСО единствена употреблива опција за висок ISO се DSLR или професионалните апарати и два три модели на Fuji како S6500fd, F20, F30 и F31fd. Поздрав

Еве да ставам и еден пример со висок ISO во примерот е 3200. Сликата е со лош квалитет но во некои ситуации подобро таква отколку да биде замачкана од потресите на раката... така ?

DSCF0344c.jpg

Еве Мартинс овде можеш да видиш на оваа слика дека има многу шум... се приметува на темните делови од сликата.

И добро сега што би требало да значи сликава, нешто посебно? Епа баш ова е шкарт а тоа што е замачкана т.е. разлеана мојата слика, баш тоа сакав да го направам. А и за потресите има лек Троножец на пример:helou:

Да во право си може и сталка да се користи но не секогаш ја носиме со нас. Иначе супер ти се ефектите со продолжената експозиција. Поздрав

Епа ако веќе ти куца магарето за да сликаш нешто ќе си ја носиш нели? Али јас ќе си останам анодр брик ин д вол со идиотска дигиталка уште едно 5-6 месеци:( за жал плановите за SONY DSC R1 ќе останат само во мојата фиока
SonyR1_main.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom