Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
ѕ5700 не се произваедува повеќе
Не знаев за тоа, пред пола година го имаше во продавницата, па затоа. Овој е со 7.1 мп, а пред пол година видов и речиси ист на изглед само 10 мп. Е нз кој е бројот на моделот, ама мислам пак влегува во предвидениот буџет.

McCARY Arkan

Iskender TASESKI
Член од
23 декември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
1
Дали продават некој Минолта, Јашика, Практика.... па макар и друга марка, битно АНАЛОГНЕН со одприлика 80 милиметарски објектив ... и се разбира да е во исправна состојба и без некој мани... дајте понуда!!! a.taseski@hotmail.com (ова ми е e-mail - oт) пишете

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
Дали продават некој Минолта, Јашика, Практика.... па макар и друга марка, битно АНАЛОГНЕН со одприлика 80 милиметарски објектив ... и се разбира да е во исправна состојба и без некој мани... дајте понуда!!! a.taseski@hotmail.com (ова ми е e-mail - oт) пишете
Јас долго време барав аналоген механички SLR, така да би те посочил да побараш на pazar3 има по 2 до 3 апарати Yashica, Minolta, со по 3 објективи мислам како и други марки и многу обични аналогни апарати ефтини.
на fotidividi http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=45&PN=1
исто се продаваше Yashica со 3 објективи, како и некои други.

Штом бараш 80мм веројатно би ти бил за портрети, не верувам дека би нашол баш 80мм фиксен (освен ако се работи за зум објектив), од овие шо ти кажав ги имаш од типот 28мм - 50мм-100 (и нешто зум/макро).

Веројатно ова ќе ти помогне.

McCARY Arkan

Iskender TASESKI
Член од
23 декември 2009
Мислења
13
Поени од реакции
1
Јас долго време барав аналоген механички SLR, така да би те посочил да побараш на pazar3 има по 2 до 3 апарати Yashica, Minolta, со по 3 објективи мислам како и други марки и многу обични аналогни апарати ефтини.
на fotidividi http://forum.idividi.com.mk/forum_topics.asp?FID=45&PN=1
исто се продаваше Yashica со 3 објективи, како и некои други.

Штом бараш 80мм веројатно би ти бил за портрети, не верувам дека би нашол баш 80мм фиксен (освен ако се работи за зум објектив), од овие шо ти кажав ги имаш од типот 28мм - 50мм-100 (и нешто зум/макро).

Веројатно ова ќе ти помогне.
фалти друже, ги разгледав понудите на пазар3.. искрено би зел апарат и со помал обејктив, нека е до 50 милиметри од прилика, но до 5000 денари, барем засега... незнам дали ќе најдам то шо барам за овие пари, ама ќе видиме.. се надевам дека ќе добијам некоја добра понуда (во однос на перформансите и цената)

Член од
7 март 2007
Мислења
197
Поени од реакции
12
фалти друже, ги разгледав понудите на пазар3.. искрено би зел апарат и со помал обејктив, нека е до 50 милиметри од прилика, но до 5000 денари, барем засега... незнам дали ќе најдам то шо барам за овие пари, ама ќе видиме.. се надевам дека ќе добијам некоја добра понуда (во однос на перформансите и цената)
Мислам би можел да најдеш, со еден објектив, или може плус уште еден со одредена доплата и слично. Стариве апарати во принцип ги продаваат со повеќе од еден објектив колку што забележав дури барав, што може да биде проблем доколку сакаш само тело и 1 објектив, а продаваат се во пакет, зависи кој како би прифатил.

Она што би нашол би било комплетно мануелен апарат (или малце понапредни со мала автоматизираност, Program, AP мод и сл) моментално барам нешто поширок објектив а и нешто подолг фиксен, 50ка е добар за генерална употреба, портрети, и многу брз најчесто за потемни ситуации..

Телото на стариве СЛР (механички/малце понапредни) е воглавно +- скоро исто, било Canon, Nikon, Pentax, важно е што објективи ќе земиш, а најдобро е користење фиксни објективи.

поздрав.

marTin*

мαјатιη™
Член од
10 октомври 2008
Мислења
287
Поени од реакции
12
До 18 000 каков апарат може да најдам на ново (канон,никон):smir:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
http://www.dpreview.com/reviews/compare_post.asp?method=sidebyside&cameras=canon_sx120is,nikon_cpl100,sony_dsch20,fuji_finepixs2000hd&show=all
Тука ставив на споредба 4 камери кои може да се купат во www.pixplus.com.mk за помалку од 18.000.

Од понуденово јас би се одлучил за Sony Cyber Shot DSC-H20 (16.000) бидејќи е физички најмал од понудените. Плус има можност за HD видео снимање.
Истото го има и Фуџи-то, ама е многу гломазен.
Канонот има најширока бленда, но не знам колку тоа би ти значело.
Никонот има најголем опсег на зумот, но како се однесува во пракса, не знам.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Se mislev megu Nikon L100 , Canon PS SX120 i Kodak Z812 ... pls help za izborov.. ili preporacajte nekoj dobar do kaj 16000 ... Po moznost so mn optical zoom i dobar ISO... ( bez shum ) thxx odnapred.. :):smir:

Bavarecot

Доле Влада !!!
Член од
4 март 2008
Мислења
2.813
Поени од реакции
358
Se mislev megu Nikon L100 , Canon PS SX120 i Kodak Z812 ... pls help za izborov.. ili preporacajte nekoj dobar do kaj 16000 ... Po moznost so mn optical zoom i dobar ISO... ( bez shum ) thxx odnapred.. :):smir:
Јас го имам Nikon L100 и сум многу задоволен,го земав летоска за 16 000 без полнач,сега мислам дека е намален на 13 000.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Јас го имам Nikon L100 и сум многу задоволен,го земав летоска за 16 000 без полнач,сега мислам дека е намален на 13 000.
Абе и јас гледав, споредував и според перфомансите ми се гледа најисплатлив за парите... али има многу полоша оценка за разлика од другите 2... :/

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Абе и јас гледав, споредував и според перфомансите ми се гледа најисплатлив за парите... али има многу полоша оценка за разлика од другите 2... :/
Види ако го има Nikon L110 да го земиш ,подобрен е . :smir:

Член од
16 февруари 2007
Мислења
42
Поени од реакции
1
Лелее се испотепав со апаративе.. :/ :S :S Еве последно што ме мачи :Canon EOS 1000D (kit 18-55) или Sony Alpha DSLR-A200 (kit 18-70) ???

Член од
12 јануари 2008
Мислења
356
Поени од реакции
18
Canon-от бидејки после ако сакаш да докупуваш објектив, блиц итн... многу полесно а и поевтино ке најдеш. Кога се купува ДСЛР се гледа целиот систем, а не само телото на апаратот.

Kajgana Shop

На врв Bottom