Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
kaj mene ne e taka izveceno ts nema pin ima samo prsten za blendata so koj mestis i kako so ke namestis taka e e sea malce zeznato e taka na primer na f2 ostris za povekje da gledas i moze da zaborais da ja podzatvoris pred da sliknes
Чоек се учи додека е жив....
гледам сега низ интернет како разни луѓе го решиле тој проблем, за среќа само некои објективи го имаат тој како се вика diaphragm pin така да се надевам дека објективите кои ќе ги добијам ќе бидат без него.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
hehe a da znaes kolku rabota vrsi toj pin na prakticata koa se slika togas obratno ke e ke sakas da go imas :)

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Mу го најдов чарето!!!
Многу елегантно, едноставно и ефикасно, прво почитав 2 страни упатство (со слики како се расклопува објективот) од еден тип кој имал иста мака , па после зедов една метална жичка го турнав пинот внатре и малце настрана и се заглави внатре притиснат. Со истата жичка малце ако го потурнам пак се враќа назат, ми е жал да му постирам на типот кој се отепал од раклопување и склопување дека можело и така.
Малце пробав и ФЕНОМЕНАЛНО РАБОТИ. Одвај чекам тро сонце и да се изнаштракам надвор!!

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Znaci dojdeno e do zaklucok deka za tie pari nisto nemoze dobro da se zeme i budzetot e zgolemen dokaj 11 000denari. gledavme niz grad oko i fakjaat na devojkata powershot e1 i A1100is. sto od ovie dva e bolje? mene ne mi se svigja bash deka se na AA baterii ali toa e toa e sea moze i da predlozite nekoe drugo aparatce do taa cena

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.496
Поени од реакции
8.017
АА батерии владеат. 4 батерии плус полнач = 1300 денари. И тие батерии можеш да ги коситиш на било кој гаџет. Додека со литиумските батерии си ограничен. А да купиш уште една литиумска, поскапо ќе ти се фати.

И кога спомна А1100. Зимај, слободно :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
druze litiumski ke i zeam uste 2 od nekoj third party proizvoditel. ne mi ide da se opuka 200evra i da zeme na AA baterija. dajte da vidam so e forata so A1100 nema tek taka da go zeam. isto gleav i nikon s570

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Znaci dojdeno e do zaklucok deka za tie pari nisto nemoze dobro da se zeme i budzetot e zgolemen dokaj 11 000denari. gledavme niz grad oko i fakjaat na devojkata powershot e1 i A1100is. sto od ovie dva e bolje? mene ne mi se svigja bash deka se na AA baterii ali toa e toa e sea moze i da predlozite nekoe drugo aparatce do taa cena
http://pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=916&directoryid=+51&ctrl=productdetails

Фуџи е таткото и лидер на ЦЦД технологија и прави изворедни апарати, мојата гооолема желба е еден Фуџи С5 про.... еден ден, еден ден....
Имав порано просумер с5600 и бев водушевен од него.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
vikas fuji a citam sea za ova canon A1100 ama nekako ima i mnogu negativni review sea bas ke zirnam za fuji

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.700
Поени од реакции
288
http://pixplus.com.mk/index.aspx?tabindex=0&tabid=1&productid=916&directoryid=+51&ctrl=productdetails

Фуџи е таткото и лидер на ЦЦД технологија и прави изворедни апарати, мојата гооолема желба е еден Фуџи С5 про.... еден ден, еден ден....
Имав порано просумер с5600 и бев водушевен од него.
Да Fuji вади одлични слики, али имајќи во предвид мојот finepix 4800 како цркна, и колку ми бараа за поправка, ни на најголемиот душман не би му препорачал да купи Fuji. И никад више Fuji нити доби, нити ќе добие пари од мене.

Татко ми има L18, фини слики вади, туристички, а и не јаде батерија многу.

Е од друга страна на некои Канони може да им се смени firmware-от, па да си местиш све рачно, само треба да се провери дали за тој и тој модел има таква финта да се напраи на http://chdk.wikia.com/wiki/CHDK

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Не се разбирам мн мн во фотопарати но пред година и кусур си купив Fujifilm FinePix S5700 и сум презадоволен

Презадоволен сум и од сликите што ги вади и дека убо изглеа и лесно се ракува со него и од тоа шо издржа година и кусур на невидени маки, дискотеки, плажи, патувања, а нема некои видливи траги на насилство... :) маана е шо е поголем, па не е баш практичен, знаеш ќе сликаш па ќе го ставиш во џеб и забораваш на него. Ама па можда тоа им дава некоја магија на поголемите. Дава некое чувство дека сликаш со вистински апарат а не со играчка, бар за мене. Мојот е 7.1 мп, сеа новите мислам се со 10 мп, а и цената е помала од твојот предвиден буџет. Позз

Член од
5 јануари 2008
Мислења
981
Поени од реакции
408
Не се разбирам мн мн во фотопарати но пред година и кусур си купив Fujifilm FinePix S5700 и сум презадоволен

Презадоволен сум и од сликите што ги вади и дека убо изглеа и лесно се ракува со него и од тоа шо издржа година и кусур на невидени маки, дискотеки, плажи, патувања, а нема некои видливи траги на насилство... :) маана е шо е поголем, па не е баш практичен, знаеш ќе сликаш па ќе го ставиш во џеб и забораваш на него. Ама па можда тоа им дава некоја магија на поголемите. Дава некое чувство дека сликаш со вистински апарат а не со играчка, бар за мене. Мојот е 7.1 мп, сеа новите мислам се со 10 мп, а и цената е помала од твојот предвиден буџет. Позз
Fala mnogu! pozz

Kaj mozam da go najdam?

Член од
18 јануари 2009
Мислења
1.407
Поени од реакции
339
Јас од странство го купив од специјализирана продавница за Fuji опрема и фотоапарати, а во Македонија не би знаел да ти кажам со сигурност каде го има, ама најверојатно може да го најдеш во претставништвото на Fuji во Скопје. Ако си од Скопје ќе може да провериш, ако не некој од форумот можда знае или пак може да прашаш преку Нет, еве линк до сајтот http://fujifilm.com.mk/

Друга опција ти е да видиш во Pixplus, еве линк http://pixplus.com.mk/index.aspx не го видов тој модел ама има контакт па може да им пишеш или да им се јавиш

Позз

Kajgana Shop

На врв Bottom