Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

Каменко Ненормалниот

dexter-форумџија
Член од
3 јуни 2007
Мислења
48
Поени од реакции
3
Ваков има сестра ми, ама уште не сум и купил ричарџабл батерии па да го штракам и јас.
Инаку сплет на околности доведе до ваков апарат во мојот дом. Точкест донт џаџ ми. :)
и тебе ти се допаѓа?
како камерче?
за канонот занм дека се многу јаки и овој шо ми го предложи ама мене ми треба со онаква батерија на полнење не да работи на АА батерии. и кај канонот сите шо се убави на изглед и со убава батерија се околку 17 оо па нагоре

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Вака прво за Sithlord супер е предлогот што ти го даде точкест, јас само ќе ти надополнам со Canon A650 IS 31 000 е исто сосе ддв во сите салони кај што можеш да најдеш канон . Тука се негде за перформанските само најдоброто кај Olympus е што скоро ич не ги трошат батериите.

А Бојан мој предлог е да си земиш канон оти имам фотографирано со самсунг и не сум задоволен ич слаба оптика имат .

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.493
Поени од реакции
8.005
СаНсунг е шит, ама сплет на околности, јебига. Ако ја раскажам целата приказна Точкест ќе ме кара :pos:
И троши АА батерии сансунгоф. Се ќе морам да опрчам уште 1500 за такви баКтерии.

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Тончи абе знаеш апарат ко апарат, ако е за штракање низ дома за слави празници родендени и апарат со филм ќе врши работа нели....само што сега зависи од тоа колку се разбирањата на купецот за апаратите нели:)
Значи самсунг лупа мега пиксели и некои луѓе онака се палат на тоа, за жал....Ама кога ќе видиш апаратот немал оптички зум сатурацијата на сликата е во минус и уште триста глупости ќе се фатиш за глава....
Нема везе мојот предлог беше тој затоа што дечкото размислува меѓу самсунг и самсунг.

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Другарици и другови, се мислам што апарат да земам, па би било фино некој што е запознаен со темата да ми помогне во изборот.

Имам буџет од некои 500 евра, т.е. околу 30тина илјади денари.
Нешто фино, што попрофесионално и мање идиот-френдли.

Sith
точкест ти предложи Olympus SP-500, скап е за можностите шо ги нуди, за тие пари, види си ти на странава http://www.nevada.com.mk/ шо можиш да си порачаш пример Fuji FinePix S8000fd е околу 20000 плус ддв а од олимпусо е 5 пати поарен.

S

Sith_Lord

Гостин
Да беше до мене, ќе го земев ова бебенце-

http://www.dcresource.com/reviews/canon/digital_rebel_xti-review/index.shtml

Canon Digital Rebel XTi

За жал, немам пари.

Ова ми звучи добро за нешто мање кеш - Fujifilm FinePix S9600

Ефтино, квалитетно и ружно. Ако некој имал искуство со Фуџифилм фамилијата нека сподели.

Sith

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.699
Поени од реакции
288
Ако некој имал искуство со Фуџифилм фамилијата нека сподели.

Јас пред 5-6 години.Траеше цели година ипол,и при сликање нешто се зезна т.е. едно минијатурно делче испаднало само од себе,и поправката кошташе пола апарат и си купив Никонче. Иначе сликите беа феноменални (додека работеше лол).

Мој совет-што и да шравиш НЕМОЈ Фуџи - Никон или Сони,нормална цена и прилично квалитетни. Девојка ми зема ваков http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=11592&pq-locale=en_US од Америка,а и у грчка не е скап околу 220 евра,а фотките се одлични,и користи SD картичка и обилни батерии.Многу солиден апарат.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Супер фотоапарат е Fuji-то супер опци има нешто подобри од олимпусот , ама во нешто е и полош. И јас кога земав фотоапарат ми предлагаа фуџи , ама некако се преголеми. Оптиката му е супер, за макро и шрок агол. Ама технолошки не се нај нај . Онака немат многу дополнителни работи за да ти го олеснат фотографиранјето и да ја направат фотографијата по средена. Односно многу повеќе се ојдени на хардвер отколку на софтвер , што е навистина подобро. Ама ако имаш доволно искуство, не е проблем ке се снајдиш со фуџито. Прекрасен фотоапарат е за понапредните корисници.

Мој совет-што и да шравиш НЕМОЈ Фуџи - Никон или Сони,нормална цена и прилично квалитетни. Девојка ми зема ваков http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-path=11592&pq-locale=en_US од Америка,а и у грчка не е скап околу 220 евра,а фотките се одлични,и користи SD картичка и обилни батерии.Многу солиден апарат.
Кодак се многу повеќе онака вкрај аматерски, за по профеионално нешто како што бара тој не е кодак.

Член од
30 декември 2005
Мислења
114
Поени од реакции
0
Moj predlog e Sony DSC-W85. Slikite gi vadi vo HD ima golem display I mislam deka go ima vo Germanos so cena od 18.000

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
E pa sony to kako so kazav slabi se so оптиката, на софтвер се повеќе фрлени, не вади кузнеј какви квалитетни фотки, за истите пари Olympus SP550 вади многу подобри фотки и има значително подобра оптика

Член од
22 август 2006
Мислења
497
Поени од реакции
1.000
E pa sony to kako so kazav slabi se so оптиката, на софтвер се повеќе фрлени, не вади кузнеј какви квалитетни фотки, за истите пари Olympus SP550 вади многу подобри фотки и има значително подобра оптика
Efe ja iam Sony DSC W80 optikata ne e kiznaj kolku jaka (3x Optical zoom), ama mislam deka e dovolna za nekoj normalen aparat.
i kolku mu e optikata podobra na toj Olympus SP550???

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Olympus

zoom wide 38 mm
zoom tele 380 mm
10 pati opticki zoom

Sony

Zoom wide 35 mm
Zoom tele 105 mm

3 pati opticki zoom

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.097
Да сте попаметни, наместо овие кибритчињава, ќе си купите вистински апарат за 350 евра, Nikon 8800 :)

Член од
21 мај 2007
Мислења
422
Поени од реакции
141
Efe ja iam Sony DSC W80 optikata ne e kiznaj kolku jaka (3x Optical zoom), ama mislam deka e dovolna za nekoj normalen aparat.
i kolku mu e optikata podobra na toj Olympus SP550???
Ах деца, деца. Квалитетна оптика незначи само колку X оптички зум, се мисли и на искривувања кои ги прави леќата, дали верно ги доловува боите на линиите со голем контраст и други вакви специфични параметри.

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Tokmu taka, koga stanuva zbor za OPTIKATA ne e kolku povekje raspon tolku podobri tuku obratno. Na primer SONY ima Carl Zeiss koi se so vrven kvalitet, a Olympusot ima NEGOVI lekji koi vadat mnogu "purple fringing", ne deka kaj sonito ja nema taa pojava no e znacajno pomala. i drug primer: kaj DSLR sistemite poskapi se onie objektivi koi imaat sto pomal raspon (28mm, 50mm, 300mm...) Vo muabetov tocno e samo deka Olympusot ima povekje ZOOM od SONY-to (proveri cena)

Kajgana Shop

На врв Bottom