Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ajde navalete, MISTICEN e raspolozen, za tie pari... (kamo da ne bev resen za DSLR) DzABE

и јас сум ептен расположен за DSLR иначе Мистичен одма ќе ти го земев:wink:

А што мислите за CASIO EX-Z57 ?

• [SIZE=-1]
    [*]5.0-Megapixel effective CCD imager
    [*]High-quality, light-weight aluminum body
    [*]Huge 2.7-inch TFT color LCD with 115,200 pixels
    [*]Still Image: 2560x1920, 2560x1712(3:2), 2048x1536, 1600x1200, 1280x960, 640x480
    [*]Audio recording, attached to images or audio-only
    [*]Record movies at 320x240 (15fps w/sound), length limited only by available memory
    [*]Pentax 3x optical zoom (35-105mm equiv)
    [*]Less than two-second startup time
    [*]Fast shot to shot time even when using the flash
    [*]7-point autofocus system with selectable AF modes: Multi or Spot AF
    [*]Focus modes: Auto, Pan, Macro, Infinity, Manual focus, Focus lock
    [*]New “Auto Macro” function which automatically switches to Macro mode
    [*]Automatic 4 to 1/2000 sec. shutter speeds
    [*]Built-in flash with Red Eye Reduction and Flash-assist function
    [*]4X playback zoom magnification
    [*]USB 1.1 data transfer to PC or Mac computers
    [*]Li-ion rechargeable battery and charging cradle included
    [*]9.3 Megabytes of internal memory
    [*]Secure Digital/MMC card slot for memory expansion
    [*]DPOF, ExifPrint (Exif 2.2), USB Direct-Print, and PictBridge compatible[/SIZE]

Eве нешто повеќе

http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/ex-z57.html

Друже еден другар го има апаратов, рачунај дека ќе те кошта плус 900-1200 денари ради мемориската картичка затоа што како што гледаш со овој ти доаѓаат само 9 ипол мега меморија, ама нема везе за 900 до 1200 денари ќе земеш гига меморија и ќе ти биде топ...

Во план е да земам дигиталец, не ми е нешто за професионално фотографирање, чисто за приватни потреби сепак сакам солиден квалитет на фотографиите. Разгледував некои понуди и сакам да прашам дали е исплатливо следново

Canon PowerShot A460
canon-powershot-a460%5B1%5D.jpg

Карактеристики:

- 5.0 мегапиксели CCD сензор
- 4x оптички зум
- DIGIC II процесор со iSAPS технологија и 5-точки AiAF
- 1 cm Super Macro мод
- 2.0" LCD екран
- 12 начини за сликање и My Colors
- VGA филмови
- PictBridge и Print/Share копчиња
- Користи АА батерии

Цена 8.499 ден.

Walker girl нема да згрешиш ако го земиш canon си e canon, вади супер фотки, со многу малку ноис, јаки бои и солидна оштрина, за макро е исто така супер, имам фотографирано со ваков модел супер е . Мал практичен и многу корисен модел на фотоапарат.

Walker girl нема да згрешиш ако го земиш canon си e canon, вади супер фотки, со многу малку ноис, јаки бои и солидна оштрина, за макро е исто така супер, имам фотографирано со ваков модел супер е . Мал практичен и многу корисен модел на фотоапарат.
Same Here....:)Башка имаш 4х оптички зум:)закон

Vo prospektot pisuva deka MACRO-to mu e 1cm, jas imam go isprobano i BUKVALNO go doprev predmetot koj go fotografirav (mojot racen casovnik) i toj FOKUSIRASE, da ne ti se veruva samo sto barase podolga ekspozicija posto si pravese senka, isto taka 4x zoom-ot e mnogu dobar, ima jaki boi, ostra fotka... Za tie pari ZAKON

Фала ви, значи нема сомнеж. Го земам. :)

Па наскоро ќе видите некои фотки...

Другарици и другови, се мислам што апарат да земам, па би било фино некој што е запознаен со темата да ми помогне во изборот.

Имам буџет од некои 500 евра, т.е. околу 30тина илјади денари.
Нешто фино, што попрофесионално и мање идиот-френдли.

Sith

Мој предлог за тие пари колку што имаш само Nikon D40 фотоапаратот навистина вреди.

Другарици и другови, се мислам што апарат да земам, па би било фино некој што е запознаен со темата да ми помогне во изборот.

Имам буџет од некои 500 евра, т.е. околу 30тина илјади денари.
Нешто фино, што попрофесионално и мање идиот-френдли.

Sith

Sith друже мање идиот френдли апарат ти е ЗЕНИТ руска направија кој работи со филм, мотањето е рачно менување поза рачно, експозиција рачна, фокус рачен т.е. СВЕ Е РАЧНО:) башка е олд скул профи...

Иначе од новава диЏитална технологија за 500 евриќи би ти предложил
Olympus SP-500
SP-550UZ_3q.jpg

31000 e Германос(ај плус 1000 ваљда не ти прави проблем:))

ЕDIT-> Sith до сега барав сајтови од нашиве продавници али слабо...само олимпусов, али да ти кажам вреди

Samsung_digimaxL74W.jpg
шо мислите за ова ?
PHOTO1144_SAMSUNG_DIGIMAXL700.jpg
и ова самсунг знам дека се нови во работава со камериве ама имаат примамвливи цени и перформанси па сеа чекам ваше мислење и предлогче.

Самсунг....апарат кој засекогаш ќе биде најдоле на мојата листа. Бојата која што ја вади е шкарт, а за другите работи да не правиме муабет....Друже за тие цени што ги викаш примамливи нели има и други апарати....Канон на пример глеј Walker Girl шо зима
canon-powershot-a460%5B1%5D.jpg
8500денари а апарат ЗАКОН:)

Samsung_digimaxL74W.jpg
шо мислите за ова ? и ова самсунг знам дека се нови во работава со камериве ама имаат примамвливи цени и перформанси па сеа чекам ваше мислење и предлогче.
Ваков има сестра ми, ама уште не сум и купил ричарџабл батерии па да го штракам и јас.
Инаку сплет на околности доведе до ваков апарат во мојот дом. Точкест донт џаџ ми. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom