Фото берза [помош при избор на фотоапарат]

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Jas ne sum bas vooduseven od ovie modeli na HASSELBLAD, dobri se, ne deka ne se, aka kako kamera se, povekje bi tipuval na Canon 1Ds Mark III so nekoi 2-3 objektivi od po 5-6 iljadi evra i blic i Manfroto stalka i ... otkolku za edno od ovie KAMERISTA.

p.s. Sekoj so svoeto mislenje neli?

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Фликс кажа дека зел Olympus SP-510 UZ
Ако може мало Review за него, опции, цена, колку е задоволен, проблеми.... исто во комбинација ми е и неговото помладо братче Olympus SP-550 UZ.

Не дека не можам да најдам инфо на нет, но би сакал вака некој да сподели искуства и, по можност да дојдам да го пробам какво е...

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Димитар, ко шо знам одличен е олимпусот само маната му е што е премногу бавен, нешто слично на сименс ц45 кога уклучуваш игра и оноа плис вејт се укочува....карикирам само точно не знам али од муабетот така испадна

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
Не ми треба брзина. Само сакам искуства од некој кој го користел, слики, позитивни и негативни страни од сликите.

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Е па вака Димитар види ги фотките шо ги имам во моето портфолио последмните 20 негде се од него.

Добри работи

-Одлична оптика
-Супер контраст и бои вади
-Одличен сензор на светлина
-Изобилство на опции нема нешто шо неможиш мануелно да наместиш. Има над 20 готови модови шо навистина некогаш се наоѓат за на брзина чкрапање
-Супер систем на заштедување на енергија на батериите ,со алкани батери без блиц можиш да сликаш до 600 фотки.
- Добар стабилизатор има

Едноставно одличен е за парите вреди дури премногу опции има. Мини камера,исто снима навистина квалитетно видео :)

Лоши страно

- Премногу ноис вади на поголемо ISO од 400 или ако работиш во слаба светлина без статив.
- Премногу бавно ги процесира фотографиите, што е проблем за multi shot
- И исто така лошо е што куќиштето не е алуминиумско

Ова вака накратко ако имап прашања слободно .

Bertone

Автомобилски Дизајнерски Гуру
Член од
1 октомври 2007
Мислења
808
Поени од реакции
6
Јас искрено повеќе одам на Old School thing.

И веќе имам такво нешто.

Се вика ZENIT :) скапо е развивањето ама квалитетот на фотографија е незаменлив.

Член од
28 март 2007
Мислења
207
Поени од реакции
100
Ако може мала помош за избор на апарат.
Дали добар избор за цена од 210 евра е KODAK Easyshare ZD710 ?
- 7.1 MP
- 10X optical, 5X advanced digital zoom
- ISO sensitivity auto,80,100,200,400,800,1600

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Земи го шо да ти кажам оптички зум имаш перфектен х10....истото ти почнува од 80 а иде до 1600 ТОП:)

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Ma JOK! Nemoj KODAK, ziva glupost se, AMA za tie pari pak nema da najdes nisto slicno so 10x zoom, ama ako ti se dodava uste 40 evra zemi si Panasonic TZ1, ima 10x zoom, pomal e, ima Image Stabilization...

VORTEX

Кафански човек
Член од
10 мај 2006
Мислења
673
Поени од реакции
1
Ma JOK! Nemoj KODAK, ziva glupost se, AMA za tie pari pak nema da najdes nisto slicno so 10x zoom, ama ako ti se dodava uste 40 evra zemi si Panasonic TZ1, ima 10x zoom, pomal e, ima Image Stabilization...
Јас имам ТЗ1, ЗАКОН е апаратот. Има 2 типа на стабилизатор на слика, Leica оптика, 10х оптички зум(до 50х дигитален), Исо од 80-1600 и едноставно неможам да се пожалам од апаратот.

Член од
26 јануари 2007
Мислења
807
Поени од реакции
7
Ај ако сакате малку помош за апаратов го гледав во повеќето продавнци кај нас па дали вреди за тие пари 9000 денари?? Толку ми е буџетот :)
или ако има нешто подобро за тие пари кажете, а еве и перформанси од овој апарат:
http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dscs650.asp

Точкест

I'm Awesome
Член од
25 јануари 2007
Мислења
7.641
Поени од реакции
458
Александар 1000, јас како презадоволен од сониевите DSC S6xx серијата би ти рекол одма да го купиш, разликата од овој апарат до мојот е што овој е направен повеќе за ФОТОГРАФИЈА затоа што видео форматот што го вади е 320х240 со 30fps:)
Искрено од боите што ги вади Zeiss леќата сум презадоволен....мој совет ЗИМАЈ:wink:

DzULA

Nikonian
Член од
31 мај 2007
Мислења
125
Поени од реакции
2
Ma nemoj, go imam vo DUKJAN, LCD-to mu e ziva glupost, ne se poznava koja boja e koja (MATEN E), a za fotkite isto taka e mnogu poslab od onoj koj ti go fali TOCKEST, bidejki negoviot S600 ima Carl Zeiss lekji a ovoj ima SONY koi se mnogu poslabi. Spored mene po se isplakja da si go zemes Canon A460 (ima i 4x zoom)

Kajgana Shop

На врв Bottom