Формула 1 - сезона 2012

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Одлуката на Хамилтон да го напушти Мекларен е една од најглупавите во историјата на Ф1 али не ми смета Раиконен ќе има помалку конкуренти за титулата. Ај сега уште Маса да остане во Фарерари и се ќе биде добро.А за Перез очекувам догодина до полусезона да стане втор возач на тимот.

За оваа сезона гледам дека од Лотус и Раиконен самиот најавува дека би требало да има подобрување на болидот за следната трка па се надевам дека може до првата победа сезонава со што ќе ги сајакне шансите за титулата. Но ако он не освои навивам за Фетел бидејќи не ја добива почитта која ја заслужува и ако пак ја освои титулата ќе им ги затне муцките на хејтерите.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Џејсон :pos::pos::pos:

колку се изнервирав прошлата недела кога прочитав дека Перез потпиша за МекЛарен и тоа повеќе години а јас се надевав ако не 2013 сигурно за 2014 да вози кај црвените и да донеси големи спонзори не дека Ферари е на питачки стап као Вилијамс,Заубер и слични
ќе шитнат 10 - на коли и ете ги парите (дури и Мекларен можат да го купат ако сакаат) :)
од друга страна ми е мило за Перез дека ќе има конкурентен болид и да видиме како ќе се покажи - сигурен сум дека ќе растура....

но после ова шо го прочитав во последно време дека французот Жул Бјанки (и тој е дете на Ферари) е уште побрз од спиди гонзалез се смирив и ќе можам сега да спијам мирно па можи во 2014 да го земат Жул (или тој или Фетел) и шпиончето (како шо го викаат мекларенистите) :) ќе плачи гарант

како шо кажа Витмарш дека НИКОЈ НЕ Е ПОГОЛЕМ ОД ТИМОТ (за Хамилтоновски се мисли) така треба и овие од Ферари да прават а не мочкото Алонсо да го прашваат кој возач да го земат
за 2013 во игра се Хулк,ди Реста и Бјанчи сите од Форс Индија иако јас мислам дека ќе остани Маса и 2013 ако продолжи вака како во последните неколку трки
ајде Маса - ТИ МОЖИШ

Ferrari će uskoro ugasiti svoj zračni tunel kako bi ga iznova kalibrirao
:facepalm:

Шуми најави финално збогување
море какво збогување пак ќе се врати во 2018 и ќе освој уште најмалку 1 титула
во 2018 Шуми и Чак Норис тимски колеги :)
мајтапот на страна ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ до него за се што стори за Ферари а на Мерцедес никој не им е крив шо немаа свој тим тогаш и сега со канта мислеа дека ќе освојат нешто....
ама добро болидот дури сега го средија и можно е в година имаат големи успеси оти со Рос Браун нема трте мрте а од Шуми имаа голема помош и Розберг и Хам можи дури од следната сезона да ги берат плодовите

Монтеѕемоло вети ривалство во Ферари - ај баш да видиме....

Лука ди Монтеѕемоло има јасна претстава како ќе се одвиваат нештата во Ферари во поглед на ангажманот на возачите.
Бразилскиот портал Тоталрејс објави изјава на претседателот на групацијата Ферари, со која се навестува дека во иднина покрај Алонсо ќе има уште еден конкурентен возач во црвениот болид.
- Прво Фернандо мора да ја освои титулата, а потоа ние ќе ставиме некој во второто седиште кој ќе му прави проблеми. Ние ја носиме одлуката и ја споделуваме со него,- рекол Монтеѕемоло.
По прашање на Михаел Шумахер, германскиот весник Билд посочува дека германскиот возач разговарал со Стефано Доменикали во Сингапур речиси 45 минути, но компанијата демантирала дека има намера да го ангажира во пресрет на трката во Сузука.
- Досиејата покажуваат дека михаел Шумахер е најуспешен возач во историјата на Формула 1, а тој се уште го заслужува своето место на патеката. Но, секоја љубовна приказна има свој крај, а тоа беше случај и со Михаел и Ферари,- се вели во објавениот коментар на Билд.
Италијанскиот магазин Аутоспринт открива дека Ферари немал големо мислење за Серхио Перез бидејќи кога им дале шанса на повеќе возачи од нивната Академија да тестираат заедно, Жул Бјанки бил половина секунда побрз од Мексиканецот. Во моментов, Бјанки е тест возач во Форс Индија, а имаше шанса да вози и за нив и за Ферари за време на тестирањата во Мањи Кур.

?

П.С
http://www.f1racing.com.hr/formula-1/sergio-perez-giant-killer

то чак то чак :D

Attachments

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Доминација на Фетел и Ред Бул на Сузука:

Утре доколку нема некој инциденти на стартот(а можно е оти Грожјан и Кообијаши стартуваат 3 и 4) очекувам сигурна победа на Фетел.

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
Доминација на Фетел и Ред Бул на Сузука:

Утре доколку нема некој инциденти на стартот(а можно е оти Грожјан и Кообијаши стартуваат 3 и 4) очекувам сигурна победа на Фетел.
Bogami strasno brzi bea deneska posebno vo vtoriot sektor , samo Baton do negde im parirase ama toj utre 8mi ke bide taka da 1-2 Red Bull a za 3-to ke ima mnoguu jaka bitka.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Ферари све повеке и повеке пагаат со перформанс на болидот ако не се донесат некој надградби ASAP Фетел може пак ќе ја ќари титулата:facepalm:

Zaptija Stojkov

Комунист
Член од
23 февруари 2010
Мислења
3.179
Поени од реакции
2.858
Шуми најави финално збогување
море какво збогување пак ќе се врати во 2018 и ќе освој уште најмалку 1 титула
во 2018 Шуми и Чак Норис тимски колеги :)
мајтапот на страна ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ до него за се што стори за Ферари а на Мерцедес никој не им е крив шо немаа свој тим тогаш и сега со канта мислеа дека ќе освојат нешто....
ама добро болидот дури сега го средија и можно е в година имаат големи успеси оти со Рос Браун нема трте мрте а од Шуми имаа голема помош и Розберг и Хам можи дури од следната сезона да ги берат плодови
Од 2010 година ги нема некако на темиве за Формула навивачите којшто го дрвеа на Шумахер.
3 сезони поминаа а каде е очекуваната 8 титула?
Денешниве млади возачи се супериорни во однос на Шумахер. Не е сега како во 1994 и 1995 година кога на патеките имаше возачи како Алези, Херберт, Брендл, Ларини и други такви трупој.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Денешниве млади возачи се супериорни во однос на Шумахер. Не е сега како во 1994 и 1995 година кога на патеките имаше возачи како Алези, Херберт, Брендл, Ларини и други такви трупој.
Старите болиди биле многу потешки за возење од денешниве и безбедноста била на многу пониско ниво.
И кај најде баш најлошите да ги наброиш од тој период:pos:
Шуми е дрво пошто има 40+ години и рефлексите му се ослабнати и ја нема таа психофизичка способност што ја имал.

Член од
14 август 2010
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.527
E toa deka bezbednosta porano bila na mnogu ponisko nivo tocno, ali eden golem period porano se vozea bolidi so avtomatski menuvaci plus trakcion control, isto taka i rezervoarite za gorivo bile pomali i polesni taka da takvite bolidi bas bile polesni za vozenje od denesnite ako bas zboruvame za vremeto na ovie pogore navedenite vozaci koi navistina bile potprosecno talentirani da ne recam i jas trupoj :tapp:

Член од
16 август 2007
Мислења
1.936
Поени од реакции
1.687
Додека беше Шумахер шампион немаше ни керс ни дрс ниту други глупости. Имаше болид најнормален у кој требаше да се седне и покажат возачките способности.
Конкуренција ? Култхард, Хакинен, Баричело, Монтоја, Ирвин, Вилнев. Се тркаше со нив и беше шампион.

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Додека беше Шумахер шампион немаше ни керс ни дрс ниту други глупости. Имаше болид најнормален у кој требаше да се седне и покажат возачките способности.
Конкуренција ? Култхард, Хакинен, Баричело, Монтоја, Ирвин, Вилнев. Се тркаше со нив и беше шампион.
Се додека не дојдоа алонсо и раиконен:icon_lol:

Член од
14 август 2010
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.527
Od ovie "konkurenti"na Irvain i Baricelo im bese naredeno da rabotat za shumi vo ferari a i bea slabi spored mene, Vilnev bese dobar samo vo jaka ekipa i brz bolid i togas go pobedi shumi ako se sekjavate koga Shumi namerno go udri vo edna trka za da go isfrli od patekata - taja sezona za kazna site bodovi mu gi izbrisaa na Shumi, a prethodnata sezona na Hill isto mu napravi vo poslednata trka i pomina nekaznet i pobedi za 1 poen, Hakinen bese klasa vozac no i redovno go pobeduvase Shumi

Член од
16 август 2007
Мислења
1.936
Поени од реакции
1.687
Се додека не дојдоа алонсо и раиконен:icon_lol:
Добро сеа, односот Шумахер Алонсо е 4:2 според титули од 2000 до 2005(време поминато заедно на патеката) не рачунајќи ја сезонава дека не е уште сигурен Алонсо за шампион.Со Раиконен односот е 5:0 у корист на Шумахер истиот период.
--- надополнето: 6 октомври 2012 во 22:35 ---
Hakinen bese klasa vozac no i redovno go pobeduvase Shumi
Како за ова незнам ? :)
Шумахер - Хакинен период 1992-2001
Шуми - 4 титули, два пати втор и еднаш трет
Хакинен - 2 титули, едно второ и други 4+ места.

Хакинен беше класа одличен возач, ама не го победуваше редовно на Шуми :)

Член од
29 ноември 2010
Мислења
773
Поени од реакции
334
Се согласув дека Шумахер имаше толку голем успех поради болидот и поради слабата конкуренција(Мекларен беше единствен тим кој можеше да им парира а имаа големи проблеми, Раиконен и Хакинен на 5 трки на сезоната не успеваа ни да стартуваат) ама кој се овие млади возачи кои се супериорни за Шумахер?

Член од
14 август 2010
Мислења
1.264
Поени од реакции
1.527
Poveketo godini dodeka Hakinen vozese vo Meklaren, timot ne bese konkurenten, ako se sekjavate tie godini Williams dominirase, i Shumi isto 1996 i 1997 vozese ferari ali ferarito a i Shumi so nego ne bese na nivo na Wiliamsot tek '98 godina ferari i meklaren napravija dobar konkurenten bolid i Mika dojde do izraz, vo tie 3 sezoni 1998-2000 koga se biese direktna bitka megju niv dvajca za 1mesto Mika go pobedi '98 i "99 a Shumi 2000

Kajgana Shop

На врв Bottom