Формула 1 Сезона 2011

Член од
29 март 2011
Мислења
1
Поени од реакции
0
Пренос на формула 1 на МТВ =

1. Сликата не е ни блиску до квалитетот на, да речеме, алфа, сител, а1..... нема острина и живи бои
2. Треба да очекуваме проблеми како немање траса, доцнење со пренос, непридржување до термини за снимка и сл.
3. Коментатор тапа, тресеше за боите на гумите цела трка, не пратеше кој со кого е во дуел и не даде живост на ниедено претркување...и нека му каже некој на човекот да ЌУТИ КОГА ИМА ТИМСКО РАДИО

Е сега, трката беше просечна, немаше острина и неизвесност. Новиве гумин на Пирели се крш, се правеа по 4 пит стопа ради деградација и сега некој со цела трка правел предност одеднаш мора во бокс и губи 4-5 места..колку за споредба лани тимовите имаа стратегија во мелбурн со едно влегување. очекувам ферари да се подобрат и конечно да стават крај на брзината на ред булот...мекларен се лигуши ко и увек а мерцедес допрва ке покаже заби...

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Пренос на формула 1 на МТВ =

1. Сликата не е ни блиску до квалитетот на, да речеме, алфа, сител, а1..... нема острина и живи бои
2. Треба да очекуваме проблеми како немање траса, доцнење со пренос, непридржување до термини за снимка и сл.
3. Коментатор тапа, тресеше за боите на гумите цела трка, не пратеше кој со кого е во дуел и не даде живост на ниедено претркување...и нека му каже некој на човекот да ЌУТИ КОГА ИМА ТИМСКО РАДИО

Е сега, трката беше просечна, немаше острина и неизвесност. Новиве гумин на Пирели се крш, се правеа по 4 пит стопа ради деградација и сега некој со цела трка правел предност одеднаш мора во бокс и губи 4-5 места..колку за споредба лани тимовите имаа стратегија во мелбурн со едно влегување. очекувам ферари да се подобрат и конечно да стават крај на брзината на ред булот...мекларен се лигуши ко и увек а мерцедес допрва ке покаже заби...
se slagam so tebe vo se ,se e vistina.MTV imaat snimka kako od 80setite :\,mnogu bese podobro dodeka davaa na Alfa mnogu podruga slika i toa sto vikas komentatorot mrtov laden.i vo posledniot krug koga trebase Vetel da zavrsi ovoj vika i eve go Sebastijan Vetel vleguva vo celnata ramnina vo poslednite 100 metri i stiga i pokazuvaat Mark Weber -.- a Vetel uste bese na pola krug.MTV namesto da bide najdobra televizija taa e najtapa i eve sea ke pocnam da gledam sabota nedela povtorno MTV samo zaradi formula.Petrov ubavo iznenadi so 3to mesto ali poise bi sakal na toa mesto da go vidam Robert Kubica(mojot favorit)koj za zal imase nesreka :\

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Се сложувам и јас, со сите замерки на нено... Не знаеше да ја заживи трката, не се сконцентриташе на дуел... И сл.. И пишете мејл кон мтв.. Јас пишав, се надевам некој прочитал...

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
дочекавме и МТВ да врши пренос....пак :toe:

Renault uvjerava da će zvuk novih motora biti dobar

Renaultov motorski odjel u opticaj je pustio računalnu simulaciju zvuka novih motora koja bi na vrijeme trebala biti dostupna i široj publici.

Ferrari, Mercedes i Bernie protiv novih motora, Renault i Cosworth ih jedva čekaju
Svjetska automobilistička federacija nedavno je ratificirala novi tehnički pravilnik koji će vrijediti od 2013., no najvažnija točka novog pravilnika, 1.6 litreni motori sa četiri cilindra, visi u zraku.
Na stranu protivnika novih motora do sada su se javno svrstali Ferrari, Mercedes i Bernie Ecclestone. S druge strane, dva proizvođača (Renault i Cosworth) jedva čekaju 2013. jer će im to donijeti novu priliku da konstruiraju konkurentnije pogonske jedinice nego što su to napravili 2006., kada su homologirani 2.4 litreni V8 motori na kojima Formula 1 i danas vozi.
Zvuk je, uz imidž, najveći problem novih motora
Naime, jedan od problema o kojima se intenzivno raspravlja je zvuk novih četverocilindričnih motora koji neće prelaziti 10 000 okretaja. S obzirom da će biti manje opterećeni, a vjerojatno će ih biti samo nekoliko po vozaču tijekom sezone, njihov zvuk bi trebao biti manje prodoran, a samim time i manje spektakularan od aktualne 2.4 litrene V8 specifikacije.
Protivnici nove formule motora sve češće ističu problem zvuka kojeg je Bernie Ecclestone, alfa i omega Formule 1, navao kao esencijalni faktor sporta.
Renault krenuo u akciju propagiranja nove formule motora
Međutim, Renaultov direktor motorskog odjela, Rob White ovih dana je krenuo u akciju senzibiliziranja i pripremanja navijača za nove motore.
U intervjuu kojeg je dao njemačkom magazinu Auto Motor und Sport, White je najavio da će novi motori odlično zvučati i da će biti vrlo bučni usprkos značajno manjem broju okretaja.
"Motori iz motociklističkog prvenstva se vrte na 12 000 okretaja i dobro zvuče," rekao je White. "Mi već radimo na motoru za 2013."

S obzirom da Renault lobira za promjenu formule motora, možemo očekivati da će iz njihovog sjedišta u Viryu dolaziti sve više informacija i najava propagandnog smisla.

Njihov motorski odjel navodno je već napravio ozbiljnu simulaciju zvuka nove formule motora koju su dali poslušati jedino odabranima.
Među njima je i poznati F1 novinar Joe Saward koji na svom blogu piše: "Neki dan sam imao priliku čuti računalnu simulaciju zvuka motora za 2013. Meni zvuče prilično dobro..."
Saward je zvuk novog motora usporedio sa zvukom starih turbo motora iz osamdesetih godina: "Nije teško čuti razliku, ali ovaj zvuk je bolji od starih turbo motora iz osamdesetih jer manje pište i bučniji su."
"Današnji motori svakako vrište jače nego sljedeća generacija, ali buka novih motora je podnošljivija. Ako je simulacija ispravna, a čovjek koji je u pitanju svakako je kvalificiran za ono o čemu govori, onda mislim da će novi motori u 2013. biti sasvim dobri."
Kako zvuče automobili iz Le Mansa?
Premda izvana izgledaju spektakularno, automobili iz Le Mansa iznenade sve koji ih prvi put uživo vide i čuju. U vizualnom smislu, Audijev R18 i Peugeotov 908 nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, no akustički doživljaj izaziva nevjericu jer ne prati agresivnu siluetu karoserije.

и јас сум против

на Рено и на Косворт им одговара за да си направат појако моторче ама против Ферари,Мерцедес и дедо Берни мислам дека ништо не прават

http://f1racing.com.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=4407:renault-uvjerava-da-e-zvuk-novih-motora-biti-dobar&catid=58:najnovije-vijesti&Itemid=86

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
Отворете на f1.com и видете ја само временската прогноза за викендов !!! :vozbud::vozbud:

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Плус со новиве гуми од Пирели, ќе биде лудо. А и не е така рано за гледање, недела во 10 сабајле
А бе не е рано ако не се очукаш во сабота а баш ко за инат секогаш тоа ми се дешава кога треба рано да станам :uvo:

Stef_12

Player hater
Член од
15 јануари 2009
Мислења
1.023
Поени од реакции
644
Очекувам пол позиција на Ферари викендов, едноставно мора, иначе им отиде и оваа сезона уште непочната во неповрат.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Ферари на втората тренинг сесија се 7ми и 9ти. Не се баш во топ позиција за да се натпреваруваат за пол. :)

Член од
14 август 2010
Мислења
814
Поени од реакции
526
samo ferari mislam deka ke iznenadat utre ke im pomogne vremeto...:)

Член од
12 ноември 2008
Мислења
2.304
Поени од реакции
1.775
све ми се чинит дек годинава фиќото е за в ѓубре, убо им рече Ники ЛаМуда да си почнет за 2012 или 2013 да го спремет болидот

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
Очекував Мекларен да стигне до пол позиција и беа на добар пат да го направат тоа, ама ете. Од 1-5 место истата поставеност како и на претходната трка. Искрено се надевам дека утре ќе заврне дожд па да следиме интересна трка:wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom