Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Пред 10 мин. го исклучив твојот сервер и уште ми е жив компјутерот :)

П.с. Фолдерчето што е симбиан вируси: Гледам дека се со .sis екстензија, значи мора да се инсталира за да се активира вирусот? Или со самото префрлање се активира?
од каде да знам? пробај и пиши - ако останеш жив т.е. ако не ти прсне дипслејот во очи! :pos:

ај вечер ке ви го остаам активен серверот :)

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
Пред 10 мин. го исклучив твојот сервер и уште ми е жив компјутерот :)

П.с. Фолдерчето што е симбиан вируси: Гледам дека се со .sis екстензија, значи мора да се инсталира за да се активира вирусот? Или со самото префрлање се активира?
А?..

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
а??? абе во принцип симбиан вирусите одкако ке ги инсталираш почнуваат да функционираат. Јас до сега не сум пробал само знам дека тој фолдер има 4-5 вируси. Јас можев да најдам преку 20 вируси кои само се заебаваат, пример ти пракаат сами пораки, ти ја исклучуваат мрежата, ти ја блокираат блутут адресата и не работи блутутот, ти го буткаат системот на мобилниот. Ама не ми беа интересни, за овие вируси имав прочитано дека праат и тешки хардверски проблеми :)

најчесто кога ке го инсталираш се регистрираат како игра и мислиш дека е некоја игра и има иконче ама играта нема да биде функционална ке ти кажува некој ерор а нема ни да можеш да ја избришеш преку Апликејшн Менаџер - само со фомрат - доколку вирусот ти остави време :)

^рЕтАрДиРаН

error: Invalid Title
Член од
14 август 2007
Мислења
292
Поени од реакции
0
а??? абе во принцип симбиан вирусите одкако ке ги инсталираш почнуваат да функционираат. Јас до сега не сум пробал само знам дека тој фолдер има 4-5 вируси. Јас можев да најдам преку 20 вируси кои само се заебаваат, пример ти пракаат сами пораки, ти ја исклучуваат мрежата, ти ја блокираат блутут адресата и не работи блутутот, ти го буткаат системот на мобилниот. Ама не ми беа интересни, за овие вируси имав прочитано дека праат и тешки хардверски проблеми :)

најчесто кога ке го инсталираш се регистрираат како игра и мислиш дека е некоја игра и има иконче ама играта нема да биде функционална ке ти кажува некој ерор а нема ни да можеш да ја избришеш преку Апликејшн Менаџер - само со фомрат - доколку вирусот ти остави време :)
А антивирусна спас ли е? Сакам да пратам на некој ама неќам тел. да му екплодира у фаца :)

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А чек малце, може вирус да пристапи до батеријата, да и акне куршлус и да му го бувне телефонот на некого у фаца? Праќај сорс ако има:pos2:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
А антивирусна спас ли е? Сакам да пратам на некој ама неќам тел. да му екплодира у фаца :)
abe ako ne ja instalirash i ne ja cuvash podolgo vreme vo telefonot nema nisto da ti nasteti t.e. prati ja preku blutut i neka ti sedi vo poraki - i koga ke sakas na nekoj da mu ja pratish idi vo poraki i isprati mu ja sto dr da ti kazam ne sum ni jas nesto mnogu informiran.
Kako i da e znam samo deka skoro site antivirusi poveke rabotat vo negativna smisla odkolku vo pozitivna :) ako ne mu prajsh update redovno nema da funkcionira - osven toa ako ne e registriran - toj ne e antivirus. Krakuvan antivirus nikogash nemoze da ti pronajde vistisnki virusi zatoa sto i samiot on e virus.

Mozebi ste primetli instalirate antivirus i pri prviot sken naoga odma virusi - toa fajlovi idat zaedno so instalacijata za da ispadne ko demek uau si imal virusi u mobilniot i vidi kolku dobro funkcionira aplikacijava.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Абе имам Sony Ericsson W550i и несо екранот ми е блед. Има ли опција за подесување brightness или нешо слично зашо ми викаат до flat-от било (абер неам шо е то). Планирам да го однесам на поправка (околу 50 евра би чинела поправката) дали вредит кажи ти?:salut:

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Абе имам Sony Ericsson W550i и несо екранот ми е блед. Има ли опција за подесување brightness или нешо слично зашо ми викаат до flat-от било (абер неам шо е то). Планирам да го однесам на поправка (околу 50 евра би чинела поправката) дали вредит кажи ти?:salut:
до екранот е не е до флетот - значи ти се прикажува само побледо околку нормалното но не и целосно бели така?

1950 денари ти е екранчето со монтажа е 2100.

korun

lame
Член од
21 октомври 2007
Мислења
389
Поени од реакции
28
Не е бел туку блед ај сеа го носам на мајстор. ФАЛА МНОГУ !!!!!!:salut:

Alek_Sk

If you wanna learn something, bring your mothers!
Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Necro mi dadoa pred nekoj den Nokia N90,na pocetokot se bese super ama sea se izmrda celiot sam praka poraki,pocnuvaat nekoi dugminja da ne mu rabotat,UKOCUVA...sto moze da e toa?moze da ima nekoj virus?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Necro mi dadoa pred nekoj den Nokia N90,na pocetokot se bese super ama sea se izmrda celiot sam praka poraki,pocnuvaat nekoi dugminja da ne mu rabotat,UKOCUVA...sto moze da e toa?moze da ima nekoj virus?
*#7370# >security code (master is 12345) и решен ти е проблемот.

п.с. се ти брише од телефонската меморија.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Sega ne ukocuva,samo sto gornoto levo dugme ne mu reboti pak,na momenti nekogas prorabotuva,inaku samo se aktivira toa dugme i celo vreme aktivira nekoi raboti,samo se pritiska:):)i koga e zatvoren raboti nesto,vakvi nervozi sum nemal do sega.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
дугмето - не веруем дека е вирус. Во секој случај стај му формат :toe: тоа е прв чекор што некој корисник на симбиан би го направил. Е сега може да е фолијата, флет кабелот, лежиштето на тастатурата - додека не го отвориш - неможеш да знаеш со сигурност што е. Па и да го отвориш тој телефон е малце на посебна база направен и знае некои ситни работи да испаднат ко крупни.

Alek_Sk

Член од
14 септември 2007
Мислења
614
Поени од реакции
18
Neznam sto mu e ke mora da go nosam na servis,ako pominuvam od tamu ke go ostaam kaj tebe pa proveri go,ova stvarno nervira,se poveke i poveke se zaebuva,i koga e zatvoren dugmeto se pritiska,koga ke go otvoram mozam da cepnam nesto vo rok od 15sec od prilika i posle pak se ukocuva i levoto gorno dugme rastura:)

Kajgana Shop

На врв Bottom