Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

Член од
1 февруари 2007
Мислења
408
Поени од реакции
15
Imam Panasonic V6 i ne mozam da prefrlam fajlovi poglemi od 3mb nekoe care ili nekoj softver od drug tel da mi stavam za da mozam da prefrlam pogolemii fajlovi
fala odnapred

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
неверувам дека би постоело нешто сл. како тоа што го бараш. Во принцип панасоник не се работи софтверски многу кај нас.

Член од
16 февруари 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
10
e vaka sea: motorola v3 paga na zemja i za cudo sjeban e samo vnatresniot (golemiot) displej. sea neznam dali e zglobot ama nikako ekranot da proraboti. moeto prasanje e dali se pravi i kolku pari bi kostalo (otprilika)?

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
[acko]®;954798 напиша:
e vaka sea: motorola v3 paga na zemja i za cudo sjeban e samo vnatresniot (golemiot) displej. sea neznam dali e zglobot ama nikako ekranot da proraboti. moeto prasanje e dali se pravi i kolku pari bi kostalo (otprilika)?
тоа што не ти работи екранот не е до зглобот а не ти требало ни до флетот да ти е. Едноставно скршен ти е екранот. Е сега кај v3 не одат посебно екраните, барем на ново не идат така. Мораш да ја купиш цела горна полочка - без звучникот и кошта накај 30/35 евра со монтажа.

aaa

Член од
6 ноември 2007
Мислења
2
Поени од реакции
0
necro kolku pari e dekodiranje na sony ericson W 700?? itno mi treba odgovor :salut:

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
e vaka... moeto ljubeno telefonce so ime 552 i prezime Alcatel zbesna....
se desoi pred nekoe vreme i toj mi otkaza vernost poslusnost i se otkaza od mene

prakjav poraka i se ukoci.. ni ja prakja ni pokazuva deka ima greska nesto vo isprakjanjeto... smrzna ekranov....
vagjam baterija.. stavam pak.. uklucuvam... sve normalno... stavam pin.. toa ok i se pojavuva: startuvanje so pomos na volsebnik (ili tamu bla bla ) ili pak izbor na jazik... i za nekolku sekundi se gasi celosno... posle na minuta ili pomalku pak se uklucuva , ne bara pin, se otvora menito za jazici ili volsebnikot i pak se gasi... i tako dalje ista postapka.... se dodeka ne ja izvadam baterijata.... yes da ima dve godini, ali ova dosega mu se nema deseno....
ima pomos za ovoj dezerterov ili besilka?​

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Да го цитирам вујко ми: Плаче за ново.

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
e vaka... moeto ljubeno telefonce so ime 552 i prezime Alcatel zbesna....
se desoi pred nekoe vreme i toj mi otkaza vernost poslusnost i se otkaza od mene

prakjav poraka i se ukoci.. ni ja prakja ni pokazuva deka ima greska nesto vo isprakjanjeto... smrzna ekranov....
vagjam baterija.. stavam pak.. uklucuvam... sve normalno... stavam pin.. toa ok i se pojavuva: startuvanje so pomos na volsebnik (ili tamu bla bla ) ili pak izbor na jazik... i za nekolku sekundi se gasi celosno... posle na minuta ili pomalku pak se uklucuva , ne bara pin, se otvora menito za jazici ili volsebnikot i pak se gasi... i tako dalje ista postapka.... se dodeka ne ja izvadam baterijata.... yes da ima dve godini, ali ova dosega mu se nema deseno....
ima pomos za ovoj dezerterov ili besilka?​
Фолијата под тастатурата на тој алкател е направена од графит, за разлика од повеќето телефони каде има метални плехови. Најверојатно телефонот бил во допир на вода/влага - посебно сега со овие температрури ништо чудно :toe: да се случи тоа и графитот се разредил и станал течност и се залепил по контактите и затоа се укочува телефонот - тркни до најблискиот сервис нека го зачистат не веруем дека ке ти земат повеќе од 200 денари :toe: или пак ако имаш крстач отвори го панелот однапред имаш 6 штрафови отштрафи ги, раздвој го предниот дел од маската со костурот извади ја тастатурата земи 96% алкохол и чепкалка за уши или четка за заби - која нема да ја употребуваш повеќе и зачисти ја и фолијата каде што е графитот - со марамче - без алкохол и со четката или чепкалката плочата каде сигурно има црни дамки :) :helou:

п.с. не плаче за ново :)

Тикви4ка

Нарцис со сина крв
Член од
1 март 2007
Мислења
3.134
Поени од реакции
273
place toa za da skopka bandzi od 5ti sprat ali pak moe si e :(
toa so tastaturata ke go predzvakam nekako ..dobro toa... a toa sto sam se isklucuva.... znaci dur ne go stavam pinot ne se isklucuva... go stavam vlaga u telefon i se pojavuvaat tie bla bla glupostite i vo posle sekunda dve sam se isklucuva i posle minuta pak SAM se uklucuva ali ne bara pin ovoj pat i pak posle nekolku sekundi pak se gasi i taka do nedogled.... dur ne m,u ja izvadam baterijata

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
place toa za da skopka bandzi od 5ti sprat ali pak moe si e :(
toa so tastaturata ke go predzvakam nekako ..dobro toa... a toa sto sam se isklucuva.... znaci dur ne go stavam pinot ne se isklucuva... go stavam vlaga u telefon i se pojavuvaat tie bla bla glupostite i vo posle sekunda dve sam se isklucuva i posle minuta pak SAM se uklucuva ali ne bara pin ovoj pat i pak posle nekolku sekundi pak se gasi i taka do nedogled.... dur ne m,u ja izvadam baterijata
па сите тие симптоми се од тастатурата, значи графитот прави спој на некои дугмиња, затоа сам се уклучува и исклучува или пак не ти дозволува да го впишеш пин кодот. Одкако ќе ја исчистиш тастатурата се ќе биде тоБ.:wink:

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Necro abe iam w810 i prestanaa da mi svetat dugminjata! koa go otkluchuvam, svetnuvaat na edna sekunda i odma se gasat! Ima chare za ova?
I slushalkata pochna da me zaebava, ili ja prestanav da slusham dobro :) Tivka mi e nemozam da ja popushtam! koga idam u service test top si raboti ama koa ke se javam ili ke mi se javat mnogu slabo slusham, odnosno ne e dovolno glasna!

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Necro abe iam w810 i prestanaa da mi svetat dugminjata! koa go otkluchuvam, svetnuvaat na edna sekunda i odma se gasat! Ima chare za ova?
I slushalkata pochna da me zaebava, ili ja prestanav da slusham dobro :) Tivka mi e nemozam da ja popushtam! koga idam u service test top si raboti ama koa ke se javam ili ke mi se javat mnogu slabo slusham, odnosno ne e dovolno glasna!
додека разговараш со некого, си пробал да ја појачаш на страничните дугмиња при разговор? ако неќе ни така мавни му ресет - тоа е најбезболно, во врска со светилките од тастатурата и на тоа мавни му ресет - иако не верувам дека е софтвер, денеска се е можно да е софтвер, пред малце ми дојде еден самсунг што губеше мрежа му сменив имеи на зафрканција и си доби мрежа и си фура се нормално :pos2:.

ако не успееш со ресет намини кај мене ќе видиме до што е, ако е до тастатурата проблем околу 800 денари е нова фолија со се работна рака.

Razor

u jelly?
Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.544
Поени од реакции
168
Некро,читав за флешување на SE w810i на оваа страна http://forums.se-nse.net/index.php?showforum=83 и не знам дали вреди ризикот да го флешувам. Ако ми се заебе,ке нема да знам шо да праам,али као успее ке можам многу работи да правам. Ти знаеш ли нешто околу тоа ?

Член од
12 октомври 2007
Мислења
84
Поени од реакции
30
Me ineresira koj moze da mi pomogne da stavam flash temi na w200i i meni da smenam na w200i , uspeav da go flesuvam no ne znam kako da gi dodadam tie fajlovi na ruskite strani ne gi razbiram nisto , sto kako treba sega mojot w200i ima makedonski, hrvatski, srpski i uste nekolku jazici :) aj pomos ako moze nekoj da mi ja kaze procedurata kaka da stavam flash temi i meni .... vi se zablagodaruvam odnapred :)

Kajgana Shop

На врв Bottom