Флешување, декодирање, репарирање, апдејт... се за сервис!

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
абе некро, иам самсунг е900, само не знам пасворд, изгледа овие од продазниот салон имаат наместено.. шо да прам?

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Mi imase vlezeno voda vo telefonov mi instaliraja softver vo GERMANOS ama sea ne rabotote vibraciite

ako znae nekoj neka pisi

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
абе некро, иам самсунг е900, само не знам пасворд, изгледа овие од продазниот салон имаат наместено.. шо да прам?
Ако ти е фабричкиот тогаш пробај 00000000. Најчесто е тој.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
Тоа на сметката радни саат - значи работен час, т.е. не наплаќаат по тоа колку кошта телефонот или логично сервисот, туку по тоа колку време им одземал телефонот.
Кај нас во Македонија пример се проценува телефонот и така се наплака сервис услугата, пример звучник за звонење на Нокиа 6100 се наплака 250 денари, додека на Н73 се наплака 800 денари - истиот звучник и двата го користат :pos2: .
А таму во Хрватска или каде и да е наплакаат по тоа колку време ке им одземе монтажата, без разлика дали телефонот е стар 5 години и не вреди ни 500 денари или е најнов модел :) - како и да е малце е нелогички да наплакаш по работен час, оти мене понекогаш ми требаат и 2 минути да расклопам Н80ка а некогаш и 40 минути ке изгубам :)

вака значи - за мрежата да ти се направи на Д500 прво мора да се провери што е расипано, според мене чим имаш мрежа ама немаш доволно сигнал, најверојатно или антената е оштетена, или конекторите од антената или филтрите за антената. Како и да е ако е нешто поврзано со антената повеќе од 800 денари нема да те кошта - филтрите се 800 денари; антената е 500 денари; зачистување/подигање/прелемување до кај 300 денари.
Батерии имаш повеќе видови, имаш на водафон се 300 денари, на ТЛЦ телеком 400 денари и оригнални на самсунг 600 денари. Како и да е батеријата ти трае кратко поради недоволниот сигнал, самата мрежа влече голем напон и затоа батеријата ти трае (кхм... преку сила 8 часа така?)
:toe: што да ти кажам, однеси го на сервис, ке ти кажат дали се праи, колку се праи, како се праи, зошто се праи и така натака...

евентуално најлошо што би можело да биде е да ти рикнал блутут чипот кој истовремено работи и како модем и а воедно ја контролира и мрежата - ама во тој случај поголемиот дел од времето воопшто би немал мрежа.

п.с. ако не те мрзи внеси *#232337# и пиши ми ја блутут адресата, да проверам нешто.
Ох мори мајко... јас пак си мислев тоа GSM радни сат значи некаков си GSM работен clock кој ваљда игра улога кај мрежата... А тоа да ти било наплаќање за изгубеното време? Тешко нив...
Абе... Ај ќе ти ја кажам цела приказна за телефонот :) ... На почетокот телефонот си беше се во ред, само звучничето не чинеше... и го однесовме во еден приватен сервис, и таму рекоја демек со чистење на контактите ќе бил звукот ок... Го исчистија демек, и ништо од тоа, звукот пак не чинеше, и башка мрежата дополнително се расипа... ( А пред да го однесиме тел. во приватен сервис мрежата си беше супер ) ...
И ок, после то го однесовме во овластен сервис на самсунг, и таму му сменале звучниче, конектор за полначот и тоа гсм радни сат шо мислев јас дека е некакво си делче :))) ( 50 евра ми наплатија се на се упм :nesvest: ) ... Ама како шо ми кажуваш, изгледа мрежата не ја гибнале воопшто... ( можда не забележале дека не чини, шо знам... ) ...
Океј, во мкд ќе го однесам на сервис ( а би сакал баш кај тебе да го донесам ама од Битола сум за жал :( ) , кај нас во битола ниту еден сервисер не ми изгледа океј, сите се преваранти колку што ги знам јас... Нема везе, иначе еве ја адресата на блутутот: bluetooth-Addr nap uap lap 0015:B9:D4AC03
Тоа за батеријата онака се информирав само, сега држи три дена, што мислам дека е океј...
За крај, фала ти многу на исцрпниот одговор :) ...

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Ох мори мајко... јас пак си мислев тоа GSM радни сат значи некаков си GSM работен clock кој ваљда игра улога кај мрежата... А тоа да ти било наплаќање за изгубеното време? Тешко нив...
Абе... Ај ќе ти ја кажам цела приказна за телефонот :) ... На почетокот телефонот си беше се во ред, само звучничето не чинеше... и го однесовме во еден приватен сервис, и таму рекоја демек со чистење на контактите ќе бил звукот ок... Го исчистија демек, и ништо од тоа, звукот пак не чинеше, и башка мрежата дополнително се расипа... ( А пред да го однесиме тел. во приватен сервис мрежата си беше супер ) ...
И ок, после то го однесовме во овластен сервис на самсунг, и таму му сменале звучниче, конектор за полначот и тоа гсм радни сат шо мислев јас дека е некакво си делче :))) ( 50 евра ми наплатија се на се упм :nesvest: ) ... Ама како шо ми кажуваш, изгледа мрежата не ја гибнале воопшто... ( можда не забележале дека не чини, шо знам... ) ...
Океј, во мкд ќе го однесам на сервис ( а би сакал баш кај тебе да го донесам ама од Битола сум за жал :( ) , кај нас во битола ниту еден сервисер не ми изгледа океј, сите се преваранти колку што ги знам јас... Нема везе, иначе еве ја адресата на блутутот: bluetooth-Addr nap uap lap 0015:B9:D4AC03
Тоа за батеријата онака се информирав само, сега држи три дена, што мислам дека е океј...
За крај, фала ти многу на исцрпниот одговор :) ...
Druze vidi vaka ako sakas da se sredi telefonot da ti bide TOP, a ako toj serviser ti e sumljiv najubavo nekako da se dogovoris so Nekro, da go pratis telefonot ili pak da dojdes (sto bi bilo najubavo), za da ne ti go "popravaat" telefonceto nestrucni lica. Ova e moja preporaka, a ti kako sakas. P.S Nekro ne ti praam reklama ama spored toa kako objasnuvas mi izgleda kao coek sto se razbira u svojata struka. :toe: Pozdrav

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
кај нас во битола ниту еден сервисер не ми изгледа океј, сите се преваранти колку што ги знам јас...
а кој денес не е? :raz:

тогаш - проблемот со мрежата ти е само најверојатно послаб контакт или евентуално може и да не се добро стегнати штрафовите, како и да е од сето ова не разбрав, бузерот - звучникот, работи?

поз.

MkForces

тантара пантара
Член од
25 јануари 2007
Мислења
600
Поени од реакции
19
а кој денес не е? :raz:

тогаш - проблемот со мрежата ти е само најверојатно послаб контакт или евентуално може и да не се добро стегнати штрафовите, како и да е од сето ова не разбрав, бузерот - звучникот, работи?

поз.
Работи звучникот, него ми го сменаја во тој овластениот сервис на самсунг... Едино мрежата ми е проблем.
Btw, можи да ми кажиш кај се наоѓаш ти во Скопје? Би требало да одам и таму наскоро, па ако одам ќе го носам кај тебе, пошто најреален ми си со цените, а и по постовите гледам дека добро се разбираш од мобилни...

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Работи звучникот, него ми го сменаја во тој овластениот сервис на самсунг... Едино мрежата ми е проблем.
Btw, можи да ми кажиш кај се наоѓаш ти во Скопје? Би требало да одам и таму наскоро, па ако одам ќе го носам кај тебе, пошто најреален ми си со цените, а и по постовите гледам дека добро се разбираш од мобилни...
а јас по аватарот мислев дека го имате тоа мислење за мене :POS: Него, на Водњанска бб, мала станица ке побараш Алфа Мобил. тоа е накај државна кога одиш доле на семафорите меѓу рамстор, нип нова македонија, васил ѓогов накај капиштец и дал фуфо - галија.

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Nekro druze ima li ekrance za P800 i maska (ne mora nova). Pozz

Член од
23 септември 2007
Мислења
93
Поени од реакции
0
Ej a da ne znaj nekoj za zamsung sgh-x680 kako da ja enabliram javata oti mi veleja preku kod to se pravi aj koj znaj neka pomozi

Necrophilia

Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
Nekro druze ima li ekrance za P800 i maska (ne mora nova). Pozz
поефтино ќе ти биде да идеш од бит-пазар или авто-пазар да си купиш п910ка, сега и по 90/100 евра глеам се движат. - толку само екранот би те коштал на п800та, на ново.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Денес си земав онака бројче од ВИП и си викам дај и така нема да го користам бројчево моментално па да го ставам на една стара нокиа 1100 и нека си стои на тој....

Ама за беља само на тој телефон нејќеше да ми ја отвори сим картицата...ми бараше да го декодирам делефонот.....

декодирање за тој телефон ќе ми земат околу 400ден а и така не ми треба телефонот поарно ми се исплаќаше да го фрлам отколку да го дадам на декодирање.....

И нормално седнав на нет и барав декодирање на нокии....и успешно си ја декодирав и сеа телефончето си тера ко лудо со ВИП картицата....

Така да не брзајте имате интернет и google се ќе ви даде само побарајте!!!
:salut:

Goki_san

Dzabolebar of the month
Член од
16 февруари 2007
Мислења
191
Поени од реакции
1
Денес си земав онака бројче од ВИП и си викам дај и така нема да го користам бројчево моментално па да го ставам на една стара нокиа 1100 и нека си стои на тој....

Ама за беља само на тој телефон нејќеше да ми ја отвори сим картицата...ми бараше да го декодирам делефонот.....

декодирање за тој телефон ќе ми земат околу 400ден а и така не ми треба телефонот поарно ми се исплаќаше да го фрлам отколку да го дадам на декодирање.....

И нормално седнав на нет и барав декодирање на нокии....и успешно си ја декодирав и сеа телефончето си тера ко лудо со ВИП картицата....

Така да не брзајте имате интернет и google се ќе ви даде само побарајте!!!
:salut:
:nesvest: Ok.........

Kajgana Shop

На врв Bottom