Филм+ додаток за филмови во весникот Слободен печат

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.713
Поени од реакции
13.404
Горд сопственик на 2 примерока овде.
Кратка промоција, без некоја тешка помпа, самиот Влатко кажа дека списаниево повеќе ќе се концентрира на некомерцијализам бидејќи добро знаеме каква е ситуацијата тука со печатениот медиум. Сеа за сеа ми се допаѓа критиката... пардон, рецензијата :D за „Ослободување на Скопје“. за понатака ќе видиме.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.407
Поени од реакции
85.359
Јас ќе го купувам со мерак :)

Конечно!

Што се 70 денари месечно за вистински фанатик на филм? Па и да ги знам повеќето новости, од желба кон филмот и да си чувам вакви списанија ќе го купувам!
This. Пред се заради поддршка на некакви културни ствари у македонија.

Ама чисто се соменвам дека кај нас ова би успеало повеќе од година... кај нас уште владее менталитетот на "Немаме ништо!" а тогаш кога имаме списанија, претстави, филмови, спортски настани, музички настани и што ти знам онда се бараат гратиси..па ако не вложуваш во нешто не знам како можеш да очекуваш резултати..

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.803
Поени од реакции
8.223
Абе и да има за холивуски филмови не е ваљда дека очекуваш во првиот број да го има тоа. А, со оглед на тоа колку ни е затупена филмскава сцена, едно вакво списание за повеќе да не информира супер ќе е. Кажа некој погоре, се што сакаш за филм имаш на нет, ама иди најди нешто за Македонската сцена. Таман ќе си биде списаниево.
Абе нека има и од македонска сцена ама нека има и од европската па и од холивудската сцена. Од се по нешто нека има.

Јас би сакал да видам повеќе рецензии на филмови, интервјуа со македонски и странски глумци, режисери, мега постери, предлог филмови кој да се гледаат, imdb топ листа, бокс офис листа, нека има и за серии по нешто, за стрипови, за игри затоа што сето тоа некако си има некоја поврзаност. Списанието да биде за публика од најмала возраст па се до публика од поглема вораст со поистенчен и различен вкус за филмови.[DOUBLEPOST=1476741184][/DOUBLEPOST]
Кратка промоција, без некоја тешка помпа, самиот Влатко кажа дека списаниево повеќе ќе се концентрира на некомерцијализам бидејќи добро знаеме каква е ситуацијата тука со печатениот медиум. Сеа за сеа ми се допаѓа критиката... пардон, рецензијата :D за „Ослободување на Скопје“. за понатака ќе видиме.
Стај слики од некоја страна да видиме како изгледа внатре за нас оние кој планираат или се двоумат дали да го купат :)

Последно уредено:
Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.067
Ако не можам да најдам по трафикиве, чувај еден.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
На промоцијава да не ги делеа гратис? :cautious: А, Сал? :D

Ја прееска погледнав у една трафика, не го најдов. Дај пишете што ствари има (наслови да не мислите дека барам нешто повеќе). Прочитав негде ќе имало фотографии од сетот на некој филм, па занима ме. И со кој интервјуа, што-како.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.803
Поени од реакции
8.223
Јас сабајлево бев у 2-3 блиски трафики во Тетово го немаше.

Член од
24 мај 2014
Мислења
5.304
Поени од реакции
5.906
Нешто освежително после долго време во македонскава штампа, изгледа добро и квалитетно се надевам така и ке продолжи.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.913
Поени од реакции
37.067
Го видел ни некој по трафикиве? Од каде може да се купи?

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Го видел ни некој по трафикиве? Од каде може да се купи?
И јас на три места го видов денес, во Кисела Вода во маалско дуќанче, на железничка и во СП Маркет :D Значи секаде го има.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Го најдов и јас во Карпош. Го зедов од трафиките кај што чекам автобус и додека го чекав разлистав нешто. Добро е како прво списание, добра хартија, го обожавам мирисот на свежо печатена хартија. И ми се свиѓа што е ставен акцент на македонскиот филм, мада сега ја читнав рецензијата на Галески за Златна петорка и до негде и преблаг бил. А рецензијава пак на Сунчица вчера ја читав на текст.мк. Ми се свиѓа „статијава“ за актеркиве и за Тајната состојка. :D

Мада очекував нешто и за Слобода или смрт, Жртва на Џиџева и Ах, љубов моја. Сепак тоа се најсвежи филмови кои се снимени.

И можат да си прават тематски броеви како што се фестиваливе. Ноември да го посветат на Синедејс, Октомври на КинеНова, Април на СФФ, Јуни имаат француски филм, Септември - Манаки.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.803
Поени од реакции
8.223
Колку би сакал да се врати времето кога имаше наши списанија и весници на кој поклон или со доплата даваа Цд музика или ДВД филм. Тоа го правеа Теа, Авангард, весниците на МПМ и други. Така јас си набавив ДВД изданија на Манчевски Сенки, Прашина и од Митевска Јас сум од Тито Велес.

Знам можеби сето ова за тие компании кој уредуваат списанија е трошок но добар мотив да се купи и прочита со задоволство списанието или весникот. Се надевам овие ќе прават така па макар и 200 денари е сето тоа.

Јас ако го најдам списаниево ќе го купам со задоволство иако пола од македонските филмови не ги имам гледано и не одам во кино.

Последно уредено:
Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Првиот филмски месечник? Имаше пред 15тина години филмски месечник, Play се викаше ако не се лажам. Како и да е, во време на интернет и pdf да давам СЕДУМДЕСЕТ денари за списание? Ќе купите сите по 2-3 пати, и ќе ви пројде.

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.534
Поени од реакции
29.096
Првиот филмски месечник? Имаше пред 15тина години филмски месечник, Play се викаше ако не се лажам. Како и да е, во време на интернет и pdf да давам СЕДУМДЕСЕТ денари за списание? Ќе купите сите по 2-3 пати, и ќе ви пројде.
Исто како за стрипови што викаат дека ги има на нет. Друго е печатено издание друго е онлајн. И за книги исто, ги имаш на нет па сите купуваат. Башка тиражот е само 1500 примероци.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.209
Исто како за стрипови што викаат дека ги има на нет. Друго е печатено издание друго е онлајн. И за книги исто, ги имаш на нет па сите купуваат. Башка тиражот е само 1500 примероци.
Не. Цел свет се повеќе се пренасочува на дигитална верзија бидејќи е подостапна и поефтина.

Kajgana Shop

На врв Bottom