Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.122
Поени од реакции
9.070
Заборавив на нив два, ми се допаднаа. Само Sin City не го доживувам како супер херој филм.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
А на Нолан трилогијата ? :D

Има многу филмови базирани на стрипови. Snowpiercer е базиран на јапанска манга инаку, така да и тој паѓа у категорија стрип филмови.
Инаку фантастик 4 мене ми беа забавни филмчиња, не знам зошто некои ги хејтаат.

Инаку:

Ова ваљда само мене ќе ми биде интересно ама што знам ваљда и некој друг ќе се насмее :D

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.118
Поени од реакции
7.087
А на Нолан трилогијата ? :D

Има многу филмови базирани на стрипови. Snowpiercer е базиран на јапанска манга инаку, така да и тој паѓа у категорија стрип филмови.
Инаку фантастик 4 мене ми беа забавни филмчиња, не знам зошто некои ги хејтаат.

Инаку:

Ова ваљда само мене ќе ми биде интересно ама што знам ваљда и некој друг ќе се насмее :D
Од трилогијата само 2риот е филм што е одличен, кецот е добар али ко да му фали нешто а третиот.............. колку само ја има усрано приказната Нолан, a да не почињам за оние cheese one liners. Катастрофа сценарио ме разочара третиот филм. Не дека е толку лош али очекував многу поише.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.122
Поени од реакции
9.070
Вториот е најдобар дека имаше брилијантен негативец, но целата трилогија е со добар квалитет. Кецот немаше дефиниран негативец, барем така делуваше и тоа е единствента маана. Тројката беше супер освен фејл килот на Bane кој беше за фејспалм. Ама пак Man of Steel имаше по фејл кил на главниот негативец, Холивуд се надминаа себеси.

W

wicked_1

Гостин
Јас на двојката од трилогијата Бетмен на Нолан неам никакви забелешки. Порано знам коа излезе се бараше некоја смешна причина, некоја игла у сено како да се извади негативна критика т.е "Џокер е без back-story, карактер без мотив не е правилен негативец" , "Џек беше подобар многу се дигна фама заради смртта на Леџер" , "преголем хајп" итн.
Филмов не е најдобар/добар само поради негативецот и Хит Леџер, целосно земено TDK(2008) е најдобар комик досеа напраен. Ниеден друг не му е блиску.

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Читав некаде денеска дека очајна била конкуренцијата за годинешните Оскари во категорија најдобра женска улога, според Торонто фестивалот, Рис Витерспун во Wild и Џенифер Анистон (да, Џенифер изгледа растурила во Cake), и некои веќе предвидуваат прв Оскар за неа, па макар и номинација знаејќи дека ја гледаме секогаш во комедии, но најпосле има сериозна улога.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.
Па и во Х-мен главен е цело време Волверинот .

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Мислев на Wolverine 2та филма што се подпросечни. Wolverine како лик ми е супер во X-men серијалот.
Вториот во Јапонија не е лош до толку бе. Првиот беше очаен максимално.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.122
Поени од реакции
9.070
Не се лоши, само не се на ниво на франшизата. Двата ги гледав и не жалам за потрошеното време, само немам високо мислење за нив.

H

HoT IcE

Гостин
Edge of Tomorrow интересно филмче. Интересна приказна и добри ефекти. Ми направи ќејф. Особено Емили Блант, колку е само секси и убава ко full metal bitch. Уживав у филмот.
Chef интересно филмче, убаво беше склопено драмското дејствие со комичните елементи. За филмов немав никакви очекувања и може да се каже дека се пријатно изненадив затоа што не е досаден и е баш добар филм за чилање.

Член од
7 октомври 2011
Мислења
9.377
Поени од реакции
11.748
Го гледав X-Men кецот вчера и им открив голема грешка , актерот што го глуми мајор Страјкер (тој шо му го тури челикот на волверин) се појавува и во кецот како дечкото на Роуг , тој што заврши у кома кога го баци

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
http://www.buzzfeed.com/elliewoodward/heres-what-the-kid-from-sixth-sense-looks-like-now#2gkhxhq

Инаку @Hurin Марвел не ги прави филмовите за Х-Мените и Спајдермените :)
знам дека е сони за спајдермен. муабетот ми е како за марвел базираните филмови, се што е од марвел без разлика шо спајдермен го прави еден капетанот друг х-мен трет :)

Kajgana Shop

На врв Bottom