Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
И најголемата грешка си ја направил во животот со прекинувањето на филмот,
Ти очигледно не си и рекол „после вас“ на девојка пред киоск на Лотарија на Македонија, за подоцна да ја видиш во весник целата среќна што добила бинго.

guardians of the galaxy е супер забавен филм особено 3D.
со капетанот засега ги држат за другиве флопови кој излегоја после avengers.
(x-men го неам гледано)
се надевам си се врати ја на старата добитна комбинација

Мене X-men целиот серијал ми е добар, без Wolverine. Најдобра супер херои франшиза заедно со Batman и Superman. Потоа следат Captain America и Iron man, а останатите како Hulk, Green Lantern, Fantastic Four и Guardians of the Galaxy ми се премногу cheesy за мој вкус. Сепак уживав во Galaxy и Avengers во кино.
А Watchmen? :)

Заборавив на нив два, ми се допаднаа. Само Sin City не го доживувам како супер херој филм.

А на Нолан трилогијата ? :D

Има многу филмови базирани на стрипови. Snowpiercer е базиран на јапанска манга инаку, така да и тој паѓа у категорија стрип филмови.
Инаку фантастик 4 мене ми беа забавни филмчиња, не знам зошто некои ги хејтаат.

Инаку:

Ова ваљда само мене ќе ми биде интересно ама што знам ваљда и некој друг ќе се насмее :D

А на Нолан трилогијата ? :D

Има многу филмови базирани на стрипови. Snowpiercer е базиран на јапанска манга инаку, така да и тој паѓа у категорија стрип филмови.
Инаку фантастик 4 мене ми беа забавни филмчиња, не знам зошто некои ги хејтаат.

Инаку:

Ова ваљда само мене ќе ми биде интересно ама што знам ваљда и некој друг ќе се насмее :D

Од трилогијата само 2риот е филм што е одличен, кецот е добар али ко да му фали нешто а третиот.............. колку само ја има усрано приказната Нолан, a да не почињам за оние cheese one liners. Катастрофа сценарио ме разочара третиот филм. Не дека е толку лош али очекував многу поише.

Јас на двојката од трилогијата Бетмен на Нолан неам никакви забелешки. Порано знам коа излезе се бараше некоја смешна причина, некоја игла у сено како да се извади негативна критика т.е "Џокер е без back-story, карактер без мотив не е правилен негативец" , "Џек беше подобар многу се дигна фама заради смртта на Леџер" , "преголем хајп" итн.
Филмов не е најдобар/добар само поради негативецот и Хит Леџер, целосно земено TDK(2008) е најдобар комик досеа напраен. Ниеден друг не му е блиску.

Последно уредено:
Читав некаде денеска дека очајна била конкуренцијата за годинешните Оскари во категорија најдобра женска улога, според Торонто фестивалот, Рис Витерспун во Wild и Џенифер Анистон (да, Џенифер изгледа растурила во Cake), и некои веќе предвидуваат прв Оскар за неа, па макар и номинација знаејќи дека ја гледаме секогаш во комедии, но најпосле има сериозна улога.

Мислев на Wolverine 2та филма што се подпросечни. Wolverine како лик ми е супер во X-men серијалот.

Вториот во Јапонија не е лош до толку бе. Првиот беше очаен максимално.

Edge of Tomorrow интересно филмче. Интересна приказна и добри ефекти. Ми направи ќејф. Особено Емили Блант, колку е само секси и убава ко full metal bitch. Уживав у филмот.
Chef интересно филмче, убаво беше склопено драмското дејствие со комичните елементи. За филмов немав никакви очекувања и може да се каже дека се пријатно изненадив затоа што не е досаден и е баш добар филм за чилање.

Го гледав X-Men кецот вчера и им открив голема грешка , актерот што го глуми мајор Страјкер (тој шо му го тури челикот на волверин) се појавува и во кецот како дечкото на Роуг , тој што заврши у кома кога го баци
X-Men.2000.1080p.BrRip.x264.YIFY.mp4_000285242.jpg
josh-helman-interpretera-william-stryker.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom