Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

W

wicked_1

Гостин
Годзила :facepalm:

Оној со Метју Бродерик е 1000 пати подобар од срањево што го гледав. Жалам за тие гига ипол што ги потрошив за специјалниве ефекти.
Ама ај, кога ќе ми текне дека некои потрошија над 8 гига на срањево, одма ми станува полесно :LOL:
Тоа уствари беше љубовен тријангл помеѓу Муто , женска му и Годзила. Оваа нормално го сакаше Муто и се издешаваа срања.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.120
Поени од реакции
37.613

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Бомбастичен, не мешај се. За блурејот го прашувам wot. :coffee:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Имал право Ио, стварно си бил џубре :')
:D

Ne be, smesno mi doe.. maka ti bilo giga ipol si dal za specijalnite efekti. Mene mi bese maka sto olkav go pustiv oti imase kvalitetni kadri i dobri efekti.
Da ne zboram za maka sto ne sum vo moznost sekoj blokbaster da go gledam vo kino. Oti, ovoj bese samo za vo kino. I nikako drugo.
E sega, ko smrtnici moze da mu dozvolime maksimalnite uslovi za po doma mislam. Samo fer e.
Ili ne mora, ako ne go ocenuvame so 2/10 i slicno.
Ama... :rolleyes:

@wot, колку gb е Dawn of the Planet of the Apes? :coffee:
Zaebavaj se ti, koe hejtanje ke mu udram.. Edvaj go cekam. :cenzura::cautious:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.651
Поени од реакции
59.624
Zaebavaj se ti, koe hejtanje ke mu udram.. Edvaj go cekam. :cenzura::cautious:
Сериозно слушнав дека излегол 40gb, @Psyside го имал симнато ама не го давал додека не го изгледа. Види купи му пиво или две, може ќе попушти...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Го гледавте Night Moves? Мене ми беше одличен, мирен, темен, спокоен, одеднаш напнат со дешавката во браната, за на крајот да заврши ебено непредивливо. Лав ит.

@wot @grande-juve @Бомбастичен Дрогираш

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Koi efekti na gigaipol be.. :tapp:

Ice, so trebase da praat, da pustat sidroto vrz nego, da se zakacat i da surfaat pozadi?

Mene 2ta casa mi projdoa ko 2 min, zalam sto ne go cekav na true blu.

Tipicen blokbaster, mene mi bese i poveke od dobar. A isto sum fan i na stariot. No ne e podobar stariot.
Можеби го гледаат од аспект на сериозен филм и го оценуваат според тоа.

За мене добар блокбастер треба да содржи неколку cheesy реплики, многу ефекти, пукања, експлозии, срања, по некоја фина типка и сл. Барам eye candy и динамика, глумата и приказната ми се споредни.

Го имам симнато но уште не сум му седнал да го изгледам.

G

grande-juve

Гостин
^^
Набрзо...

Инаку го препорачувам Sightseers, супер британско филмче, црна комедија, вери најс... Исто и Starred Up, исто британски, кој е расположен за затворска драма ќе биде задоволен.

W

wicked_1

Гостин
Можеби го гледаат од аспект на сериозен филм и го оценуваат според тоа.

За мене добар блокбастер треба да содржи неколку cheesy реплики, многу ефекти, пукања, експлозии, срања, по некоја фина типка и сл. Барам eye candy и динамика, глумата и приказната ми се споредни.

Го имам симнато но уште не сум му седнал да го изгледам.
Во ред е сето тоа, но не беше доволно исполнет Годзила, поставеноста на сцените на снимање беше скроз небалансирана и дефокусира, една минута со кризниот штаб, втора со херојот, трета со "љубовниот пар", а и самиот Годзила кога беше у кадар, не беше добро прикажан, а со тоа се гледа дека екипата што работела на специјалните ефекти и настап на сцени не е на ниво.
Ајронмен Спајдермен па дури и Авенџерс, беа блокбастер фантази филмови, и да ги споредиш со овој, нема место за муабет. Обично ваквите може да ги гледаш повеќе од еднаш, чисто ради забава, овај тешко втор пат да го пуштам.

Оваа е мое мислење, изгледај го може ќе ти се допадне, јас имав поголеми очекувања.

Член од
22 јуни 2010
Мислења
3.688
Поени од реакции
5.444
Некоја комедија слична на South Park, Rick and Morty (серии се) , ама да не е анимирана?

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Го гледавте Night Moves? Мене ми беше одличен, мирен, темен, спокоен, одеднаш напнат со дешавката во браната, за на крајот да заврши ебено непредивливо. Лав ит.

@wot @grande-juve @Бомбастичен Дрогираш
od tebe slusam prv pat za filmov, ke go gledam za nekoja nedela, momentalno sum zaglaven vo novive filmovi (2014).

Patem, ete eden predlog od mene do tebe i site fanovi na brazilski drami http://www.imdb.com/title/tt0140888/

Kajgana Shop

На врв Bottom