Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.828
Поени од реакции
36.858
Epa go gledav i ne vidov nikakva poenta na filmot, nema nikakva storija, stagnirani bea karakterite t.e ne bea razvieni ich, imase eden kup tehnicki greski so specijalnite efekti, a i ne mi e jasno, kako moze da nema lanec na komanda koa idat EOD's (Explosive Ordnance Disposal) ekipi na misii? Si trchkaraa niz celiot film niz Bagdad i si deaktiviraa bombi celo vreme, i toa 80% od vremeto bez da sledat pravila. Nelogicno okvalifikuvan kako kombinacija od drama triler i voen, za da bide eden film drama treba da ima razviena storija, kvaliteten dijalog/monolog ili naratorstvo, i razvieni likovi.
Najiritiracki od se - osvoi oskar za najdobar film taa godina.:facepalm:
Kako da ne go hejtash?
Типичен американски филм. Јас не ни очекувам повеќе од тоа. Уште еден таков пример е и Argo, исто така оскаровец - крајот на филмот беше во стил: „и откровението да го доживееме, Американецот ќе се спаси“. Знам дека така било, дека филмот е снимен според вистинска приказна, ама со која театралност (непотребна) беше тоа прикажано... Исто така заслужува :facepalm:.

Ама, пак ќе речам - да се направи нешто поглупаво од Годзила, треба труд!

Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Драма, годзила ? Да не очекувавте дека чудовиштето е во клиничка депресија па нападот врз човештвото е крик за помош.

:pos: лоша била приказната, абе ај.

W

wicked_1

Гостин
Драма, годзила ? Да не очекувавте дека чудовиштето е во клиничка депресија па нападот врз човештвото е крик за помош.

:pos: лоша била приказната, абе ај.
@Zlatikevichius mi go prenese tekstot od druga tema, na citiranoto pogore ne pisuvav za Godzilla, tuku za The Hurt Locker. :)

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Gojira yu do dis :place:
подруго си го замислував филмов ....

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.800
Поени од реакции
42.431
Извинете што ве спојлеришам за новиот х-мен кој не го гледал нека не чита:icon_mrgr:

Новиот Икс мен шо знам просечен некако, не ми направи мерак и ми е најслаб од сите до сега. Дали животот на еден миџет вреди да се почне борба против мутантите, дури и на крајот мистик да го скинеше малото човече. Кога толку други луѓе настрадаа од магнето и неговите роботчиња при последната сцена пред белата куќа. Многу плитка и нелогична приказната.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.491
Поени од реакции
87.379
Годзила :facepalm:

Оној со Метју Бродерик е 1000 пати подобар од срањево што го гледав. Жалам за тие гига ипол што ги потрошив за специјалниве ефекти.
Ама ај, кога ќе ми текне дека некои потрошија над 8 гига на срањево, одма ми станува полесно :LOL:

W

wicked_1

Гостин
Го има некој гледано "3:10 to Yuma (2007) "?
И каков е у споредба со оригиналот од 1957ма?

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Оргиналот го немам гледано али римејкот ми беше јак, главните ликови јако изработени со одлични дијалози.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Годзила :facepalm:

Оној со Метју Бродерик е 1000 пати подобар од срањево што го гледав. Жалам за тие гига ипол што ги потрошив за специјалниве ефекти.
Ама ај, кога ќе ми текне дека некои потрошија над 8 гига на срањево, одма ми станува полесно :LOL:
Мене за гигабајтите ама ич не ми е жал, жал ми е за тие 2 саата шо ги поминав пред ТВ...скапав еј не знам, врвот беше Годзилава си се шета под вода и до неа пола Американска морнарица плови, мислиш Петар Стојчев на Охридски маратон го следат кајчињата...
Добар, добар, можда и подобар од оригиналот...
Вреди да се изгледа, супер дијалози, одлична глума, супер филм.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.643
Поени од реакции
34.057
Koi efekti na gigaipol be.. :tapp:

Ice, so trebase da praat, da pustat sidroto vrz nego, da se zakacat i da surfaat pozadi?

Mene 2ta casa mi projdoa ko 2 min, zalam sto ne go cekav na true blu.

Tipicen blokbaster, mene mi bese i poveke od dobar. A isto sum fan i na stariot. No ne e podobar stariot.

Kajgana Shop

На врв Bottom