Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
3 март 2013
Мислења
59
Поени од реакции
92
Добро, зар стварно мислете дека женските гледаат се низ призмата за секс?

Не можеш да кажеш за некој актер или фудбалер дека ти е добар, оти инаку се палиш на него. А што да кажам за вас, Хатавеј, та црната чума Моника Белучи, та не можете да поверувате што не ми е убава. Тоа е... :)

W

wicked_1

Гостин
и ја му ја имам гледано цела филмографија и има добри филмови
но не и најдобар Do you like Huey Lewis and The News?

за издвојување :cuc:и бејл има фаца он е газда џентлемен во вистинска смислам на зборот и има потребни состојки има моќ има харизма има многу работи ама немој со избрзување на такви ствари као еј најбољи е ќе гледаш уше филмови па после ќе се избациш со некој друг таков непромислен брз таканаречен став сфаќаш затоа пополека бејл е закон ама има и други далеку бољи пред него ;)

The Dark Knight
American Psycho
The Machinist
The Prestige
The Fighter
3:10 to Yuma
The Flowers of War

Еве што прави добар актер се жртвува за себе за публика за сите за се да биде спакувано одлично за луѓето да се восхитуват да се поклонуватама пак ќе кажам во редот е но не и на врвот

[DOUBLEPOST=1407671187][/DOUBLEPOST]

и немој со површни коментари не е добар објасни зошто не ти се допаѓа
Ne, ne rekov ja deka ne mi se dopagja, naprotiv eden od podobrite e sekako, ali ne bi go stail licno pred Di Caprio, od bilo koj agol gledajki, ne e preovladuvacki faktor kolku akterot kje varira na fizicka masa od film do film za da bide broj eden, odlucuvacki spored mene se:
dinamicnosta na akterot,
legacy
konstantnost

i dali ushte e wanted na pazarot,
C.Bale nema izvadeno markanten lik od 2006ta u Prestige. Leonardo Di Caprio gledajki po ovie standardi e #1, covekov da ne zaboraime, uspea da izleze od imidzot na mladicot od Titanik i dokaza deka e eden od najdobrite, a toa e mnoogu tesko da se izvede, kako za primer takov tezok predizvik go ceka Daniel Radcliffe i moze da ostane Hari Poter niz celata mu kariera.
Spored mene Gary Oldman e isto taka akter sho moze da ja popolni sekoja uloga koja postoi, ali nikad go nema zemeno u puna sila spotlight-ot i neznam zaso, moze e mnogu skromen.[DOUBLEPOST=1407687937][/DOUBLEPOST]
1. не рече дека не е добар
2. не рече дека не му се допаѓа

најверојатно смета дека едноставно има други актери кои се подобри од бејл
и пред да прашате, портпарол сум му :icon_lol:
fala :ROFLMAO:

Последно уредено:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.736
Поени од реакции
27.727
та црната чума Моника Белучи
Тоа е само твојата женска генетски вградена љубомора, ок е. Исто ко во Малена, цел машки град ја гледа а жените цело време афери и вадат (добро и мужите и вадеа ама тоа од имагинарна гледна точка :D), па коа се врати на крај „види ја, остарела, се здебелила“ итн итн. Белучи е божица! И единствено што те спречува да го видиш тоа е болдираното. Не ме убедувај во спротивно, не станува прашање за вкус и немој да се вадиш со признавање на убавина во други женски ликови. Чао.

Лео ftw.

Член од
3 март 2013
Мислења
59
Поени од реакции
92
Не можам да имаш женска генетска вградена љуоомора за дотичната кога има актерки што физички ми се преубави, некои женски за Скарлет зборуват не е убава, некои за Хатавеј, мене ми се бомби, боље кажано е укус. Не може на една да љубомориш. на една да не. Ама да не забегувам од темата.

Само ќе кажам, да Бејл е подобар од Леонардо, не само поради тежината и слабеењето/дебелеењето (иако и затоа треба посветеност, да се исушиш или здебелиш за лик) , туку поради многу други фактори. Има филмови каде што во тежината е приближно ист а сепак има моќ за тренсформација, што кај Леонардо никогаш го немам видено, не дека не е добар глумец ама не е ни да се издвојува, уште се чудам како за Волкот збореа дека оскар заслужувал. Секако сакам актери кои се повеќе некако во сенка, од овие како Леонардо што се префорсирани.

Нвм не ми беше целта толку да истргам во темата. .

W

wicked_1

Гостин
Ran (1985)

Hidetora Ichimonji so negovite trojca sinovi treba da ja deli zemjata, posle toa sledi Ran. (jap. - Haos)
Vrvot na Kurosawa definitivno, celiov film so glumcive, likovive, nacinot na glumenje, kinematografija, muzika, skripta sve skockano da se obrazlozhi alcnosta kaj covekot i kako taa moze da go izede odvnatre i da mu ja smeni celata percepcija na razmisluvanje i sistem na vrednosti.
Ran - retko koga naslovot zborel tolku pravilno za dejstvieto u filmot, podobar e od Yojimbo , Ikiru , Rashomon i Seven Samurai, definitivno ova e vrvot na Kurosawa. Highly recommended.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
The Mission добар филм све до последните 30 минути, некако лошо искореографирана битката на крај, последните сцени хаотично изработени, но во глобала добар.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Cold in July

Добар филм со Декстеров т.е Мајкл. Имаше некои работи во стилот на Чак Норис, али генерално интересна приказна, со добар пресверт. Онака динамичен филм, времето брзо ми летна. Го чекав веќе подолго време да излези на некој поарен торент.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Го поштувам и Леонардо, ама и за мене Бејл е подобар глумец

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.645
Поени од реакции
34.067
Vcera pak go gledav Evil Dead, i kolku da go sakam originalot, mnogu mi se dopaga i noviot.
U domaco kino, na otvoreno, so drustvo.

Scenava e epic!

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.631
Поени од реакции
31.841
Одличен актер, со интересни филмски остварувања..............штета голема.

Kajgana Shop

На врв Bottom