Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Zero Theorem е ок филмче,солиден sci-fi, ама ептен забегува при крајот..ми се чини дека Гилиам имал некоја идеја што сакал да ја претстави ама не знаел како да поврзе некои работи па испадна филмот таков каков што е. А штета, пошто почнува забавно ама последната третина/четвртина ми е мене малце забегана.

Филмов го гледав пред неколку месеци ама сега видов трејлер за САД излегол па да пишам :D

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Па, од старите Star Trek класици немам гледано ништо, воопшто не сум навлезен во Star Trek универзумот.
Водејки се по новите два филма, не сум нешто импресиониран storywise, CGI тоа све ок, на врвно ниво изведено, но па тоа е само техника и со висок буџет не смее да разочара нели.
Не дека не уживав во филмовиве, но по овие два филма што ги изгледав не сум нешто посебно импресиониран, и нe ме освојуваат како некој Star Trek фан, ке ги изгледам старите класици во иднина и можеби ќе ми го сменат мислењето и за новите.

Последно уредено:
Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Го погледав Edge of Tomorrow малку, некаде од 20 до 30та минута, глуп филм, не го гледајте.
Десетина минути не се доволни за да се процени некој филм, сум се заебувал така порано, ама за овој мислам дека сум 99.9% во право дека е катастрофа.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Постои ли некоја финта да се заобиколи она "the video is not available in your country" на hulu и на Fox?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Јас 300: Rise of an Empire го гледав вчера. Визуелно е добар како што очекував но малку иритира секоја втора сцена што е во slow motion. Приказната е слаба но небитно, и онака никој не ги гледа оваквите филмови ради тоа.

Оригиналниот филм е стварно добар, и приказна и ефекти и легендарни реплики. Не знам зошто но некако многу ми се допаѓа тоа играње со боја и такви кадри, ме потсеќа на Sin City. Знае некој како се вика тој стил? Нешто како стрип делува, надреално. Ај Sin City е нешто како ноир ама другиов?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Како што разбрав Даниел Деј Луис станал Сер. Честитки нека му е.

CafeDelMar

Luminance
Член од
29 октомври 2007
Мислења
6.507
Поени од реакции
14.693
Музиката и насмевката на Ванеса во Fading Gigolo беа освежување во филмот. Океј и цицките на Софија. :D
И имаше неколку добри дијалози, се сведено на допирот и осаменоста.

Ф

Фил Ајви

Гостин
крајот на Enemy < крајот на The Blair Witch Project :D

300 го гледав веднаш после епизода на PD... не може да не се примети неспоредливо подобрата глума на Ева како Венеса...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.611
Нивото на рецензии е во слободен пад. Без метла, вака и ќе се продолжи...

Men On Fire

Во изминатите 6 денови во Мексико има 24 киднапирани деца. Mr.Creasy(Дензел) е бивш оперативец во ЦИА и поради недостаток на подобра работа се нафаќа да биде телохранител на 9 годишната Пита Рамос.

10/10

Еден од најдобрите филмови што сум ги гледал дефинитивно.
Good Will Hunting

Приказна за своеглав млад човек кој има високо ниво на интелегенција...

10/10

Ќе го гледам уште 100 пати и ќе ме воодушеви уште 100

Најдобриот филм на Мет Дејмон без конкуренција Уживајте:свиркам:
Warrior 2011

Двајца браќа се соочуваат меѓу себе во борбата на нивниот живот

Многу добро филмче, уживанција е го препорачувам на секој од вас !!!

Уз почит за дечкото што ги пишува, гледам дека е активен, да не е тој нема ништо да има во темата. Ама сепак, ова не се рецензии.

Ретки се филмовите што ме импресионираат. Овој е еден од нив.
The Secret Life of Walter Mitty
Филмов е во режија на Бен Стилер. Вау! Нешто што не го очекував. Многу поразличен стил од оној на кој што сме навикнати и е типичен за Стилер. На крајот очекував некое име било какво, но не Бен Стилер. Филмов се работи за еден 42-годишен дечко што работи како развивач на негативи во еден магазин. Главниот лик го глуми лицето со иницијали Б.С. (Б.С. не Б.Ц.). Типов од време на време се губи и влегува во паралелен свет. Во тој негов свет самиот тој е поискулирана личност, имам супер моќи енд соу лонг. Ова е комичниот дел од филмот. Во реалниот дел од филмот и не-комичниот дел се запознава со...ќе напишев нешто , но ќе откриеше добар дел од приказната затоа нека остане вака.

Кој го гледал „Ethernal Sunshine on The Spotless Mind“ и истиот му се допаднал, ќе сака да го види и овој. Филмов страшно потсеќа на тој филм. Инаку пред 2 децении била планирана реализација на приказната ( која што ја напишал некој Џек/Џим во 1939, а 1947 бил направен и филм по таа приказна, што го прави овој филм римејк на тој од ’47-ма) и главниот ллик требало да го глуми Џим Кери. Но ете не дошло до такво нешто. Можеби и подобро, зошто Бен С. улогата ја изигра „мајсторски“. И уште ова за крај, приказната се одвива околу едно дело на ликот што го глуми Шон Пен.
Моја оценка 9/10. Препорачувам.
Гола вода е филмов, жал ми е што не излегов од кино после 20 минути. Вау шмау... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom