Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

lele умирам, каде беше овој клип досега...

Џенифер Лоренс дознава огромен спојлер за Homeland пред Даниел Луис баш кога изјави дека ги изгледала само првите две сезони, а водителката и го откри најголемиот спојлер од последната сезона. (тие што не ја гледале нека не го гледат клипот)

http://www.hitfix.com/comedy/jennifer-lawrence-has-homeland-spoiled-for-her-on-live-tv-freaks-out
 
G

grande-juve

Гостин
All Is Lost 2013 720p WEB DL H264 PublicHD

Hunger Games првиот ич не ми се свиѓаше, ама вториот на мое изненадување добар:)
 
Член од
17 октомври 2011
Мислења
13.709
Поени од реакции
33.349
Образложете ве молам зошто Catching Fire ви беше лош? Зошто ако некој напише - „Catching Fire ужас“, изгледа како да ја читам Непопуларни филмски мислења темата, и ми звучи повеќе како терање инает или како коментари со претенциозно-малициозен карактер. Толку.
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.501
Поени од реакции
33.643
Го пуштив трејлерот.....

Based on a true story - no shit? :facepalm:

Добро бе брат, не си вазможен значи.. за некој психилошки случај е вистинска приказна, објективен медиум само пренесува и така некој адаптира.
А реално, колку хорори може да бидат по вистинска.. 5 посто, така?
Те читам и комедија си, филм е, исто Гравити го хејташе ради технички аспекти, а поназад и некој друг.. филм е.

Значи ти си си ја нашол точката, документарци, таму пука реализам, не ти е глупо и очигледно да хејташ ФИЛМОВИ за такви глупости.
Башка филмот уопште нема поента тебе да ти ја пренесе приказната, туку забавно да те исплаши.
А ти тураш фејспалмови според трејлери, кои не треба воопшто да ги гледаш, за филмот да си го постигне ефектот.

Чисто пријателски, да не се налутиш? :D

Иначе... Хобитот 2, оцена 6. Е јебига..
 

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
Добро бе брат, не си вазможен значи..
Чисто пријателски, да не се налутиш? :D


Еве, не хејтам веќе, ветувам....
Штом сабајлечки си пишувал толку, не ти се љутам.....very emotional :D
Ќе си пишувам во „Предлог...“ (и така не ја читаш, да не те нервирам), а у оваа тема нека си летаат вакви рецензии -
Го пуштив вчера Fast and furious 18-ката - топ филмче, екстра 10/10
(y)
 

wot

њ
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.501
Поени од реакции
33.643


Еве, не хејтам веќе, ветувам....
Штом сабајлечки си пишувал толку, не ти се љутам.....very emotional :D
Ќе си пишувам во „Предлог...“ (и така не ја читаш, да не те нервирам), а у оваа тема нека си летаат вакви рецензии -

Го пуштив вчера Fast and furious 18-ката - топ филмче, екстра 10/10
(y)
Ej, се налути, ти реков да не се. :)
Не гледам што навистина ќе промениш, освен темата, оти исто пишуваш само место форсирање е хејтање, у стил:

Го пуштив вчера F&F 18ката, тапа филм, го исклучив после 10минути оти резервоарот на таа и таа кола собира толку и толку а тие возеа толку и толку - им мерев! :facepalm:
Сакав само да потенцирам дека ако нешто во филм има нереално ти аутомацки го хејташ, не те ни корегирав ни предупредив, ти се обратив како член, не како модератор. :)


Chekam sea da napisis deka drug od doma ti se uklucil od profilot ili deka ti go haknale (n).
Барав вчера рецензии да видам фалење, има само една, од @Hurin а тој му ставил 7-ка, и тоа дека несакал да биде хејтер, оти 6-ка е "хејтање". :D

Oд кај да почнам, од плиткоста и предвидливоста на филмот? Клише дури и очигледно style over substance?
За првиот бев хајпнат, праат триологија као, океј е - вовед е, се дешава нешто барем, ама продолжија уште послабо, очекував филм, не блокбастер. Немаше тежина, навивање, емоции - најмногу оти знаеш што ќе се случи следно, а помалку оти немаше филмот дубоќина in general, освен во 3д-то.

Или од тоа што кога влегов во собичето од хала се изнасмеав? А кога ќе ми текне му љубоморев на џрагонскај за кинава. Мислев стандард имаат некои синеплекс иста големина секаде, исти квалитет hence смеењето. Ја кога идев на кино на обичен филм (да не зборам за Narnia, Harry Potter и слични филмови пак, или недајбоже IMAX) платното беше x4 поголемо, имаше звук звук а не да се напињам да слушнам само од средните звучници, па морав да го читам грдиот превод понекад, што беше тапа затоа што е под снимката и ме дефокусираше од 3д-то. Кое уствари беше не толку потребно, во ред изгледаше пошо цело време беше така снимен филмот, имаше дубоќина и ликовите делуваа по реално, ама за 2-3 пчели и пеперутки не би дал острина и квалитет, оти во темница сцените на неколку моменти се изнагледав матни и недефинирани снимки што со голо око изгледаа подобро не пак ако беше 2д испукано све на хај! :D

Мислам дека е време да престанеме да го форсираме серијалот затоа што има големо име, филмот како стендалоун онака да го гледав ќе му дадев 8-ка заради визуелното забавување, ама јас веќе го заборавив, оти тажната ствар е, изгледа да ги собереме 3-те дела од Хобитот на крај, нема да вреди како еден од LOTR. A сакав да ми се допадне, сакав да го форсирам, најмногу од се, пошо специјално за него бев, ме кошташе 1.500 денари мене наспротив вашите 300. Но што е - тука е. Филмот е блокбастер, и успешен at that. Ништо повеќе, освен клише и плиткост. Навистина штета.

А Бенедикт опасен, мамата.. :гик:
 

Dave

subcomandante
Член од
15 февруари 2008
Мислења
1.663
Поени од реакции
2.949
...ако нешто во филм има нереално ти аутомацки го хејташ
Не го хејтам „нереалното“, туку навредата на интелигенција во случајот, а примерот со резерварот не ти е соодветен затоа што како „real life events“ се претставуваат приказни на некои си реднек тетки.....ќе ме натераш да го гледам филмов :D

...и нема врска, не се љутам, твојот пост беше многу по-потресен и емотивен...реков дека ќе коментирам изгледани филмови (како и што си правев до сега)...
 
Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
По долга пауза (10 сезони Friends) конечно изгледав некој филм, Escape Plan, Wolf of Wall Street и Another Earth. Првите два ги исполнија моите очекувања, а АЕ ниту добар, ниту лош, просек... Имале добра идеја, можеле 100 пати подобар филм да направат. А и имаше нешто што не можев да го сфатам...
Знам што значи тоа што на крајот од филмот и двете беа на истата планета, дека на другата Земја не дошло до сообраќајка, во спротивно Џон ќе беше тој што ќе дојде, а не Рода, тоа што не можам да го сфатам како Рода од другата Земја стигна на првата Земја ? Да, победила во тоа натпреварување и била избрана да отиде на првата Земја, но како ? Ништо од тоа што Рода од првата Земја го искористи за својот есеј и победи во тоа натпреварување не се случило на другата Земја. Требало некој подобар крај да смислат... овој некако ми нема смисла.
 
Член од
14 септември 2013
Мислења
86
Поени од реакции
19
https://www.youtube.com/watch?v=WhvKlzku_g0
Најновиот краткометражен филм на Ханис Багашов, 14 - годишно талентирано момче од Тетово. Погледнете го. Ко за негови години е топ реализиан :)
--- надополнето: 22 јануари 2014 во 16:55 ---
https://www.youtube.com/watch?v=WhvKlzku_g0
Најновиот краткометражен филм на Ханис Багашов, 14 - годишно талентирано момче од Тетово. Погледнете го. Ко за негови години е топ реализиран :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom