Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Субјективно е што е хорор филм, ако има хорор елементи, или нешто што те плаши, може и комедија да ти биде хорор. Шесто Сетило и Јагнињата дефинитивно се повеќе хорори, него било што друго.
Значи субјективното мислење дали некој филм е страшен или не не влијае дали филмот ќе се класифицира како хорор. Пред некоја страна пишав јас дека за мене Форест Гумп е исто Сај Фај како и Еуропа Репорт ама тоа не значи дека ако направам листа на Сај Фај филмови ќе го вметнам таму.

Листата е епик фејл и затоа сум непријатно изненаден бидејќи на кајгана секогаш сториите од темата филм се одлични.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.625
Поени од реакции
59.481
Пред некоја страна пишав јас дека за мене Форест Гумп е исто Сај Фај како и Еуропа Репорт ама тоа не значи дека ако направам листа на Сај Фај филмови ќе го вметнам таму.
Стај го во листа на филмови што не ги разбираш. :cautious:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Значи субјективното мислење дали некој филм е страшен или не не влијае дали филмот ќе се класифицира како хорор. Пред некоја страна пишав јас дека за мене Форест Гумп е исто Сај Фај како и Еуропа Репорт ама тоа не значи дека ако направам листа на Сај Фај филмови ќе го вметнам таму.

Листата е епик фејл и затоа сум непријатно изненаден бидејќи на кајгната секогаш сториите од темата филм се одлични.

Епик фејл? Јагнињата е сврстен во листите на 90% од светски најпознатите страни за хорор и слично, како филм кој е еден од најдобрите хорори на сите времиња. Грешка си за ова.

B

Blade Torch

Гостин
Просекон Wolverine кога ќе се појави на yify бре ? Кај што не го бива , па и го нема .

Кажете некој сајт каде има листа со дати на излегување на двд-изданија на филмовите :)

Член од
2 јули 2010
Мислења
4.625
Поени од реакции
5.678
Просекон Wolverine кога ќе се појави на yify бре ? Кај што не го бива , па и го нема .

Кажете некој сајт каде има листа со дати на излегување на двд-изданија на филмовите :)

го има на замунда, CAM e ali dobra snimkata e

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
That awkward moment koga film so budzet od 100 miljoni dolari i zarabotka od 170 miljoni dolari ke se stavi kako so poveke zarabotka od film so budzet od 20 miljoni dolari i zarabotka od 150 mljoni dolari.

Toa e fejlot na listata, a ne iminjata na filmovite.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364

Од кај знаеш дека не го бива ако не си го гледал ?

That awkward moment koga film so budzet od 100 miljoni dolari i zarabotka od 170 miljoni dolari ke se stavi kako so poveke zarabotka od film so budzet od 20 miljoni dolari i zarabotka od 150 mljoni dolari.

Toa e fejlot na listata, a ne iminjata na filmovite.
170 > 150

Заработка ≠ Профит

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Овие нискобуџетни хорори ми се најголеми комедии. Не мора ни да ги гледам за да знам дека ќе бидат катастрофа.

На пример ептен се јаки они филмови базирани на "вистинити" теории за крајот на светот 6/6/6, 2012, 2012: Апокалипса, 12/12/12 и слични.

Ама конечно се споасивме од овие филмови изгледа. Нема некоја нова теорија за крај на свет во скоро време. А и не можат да направат филм за датум кој што ги содржи истите бројки како и годината бидејќи не постои 13ти месец ...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286

Kajgana Shop

На врв Bottom