Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Кај си, в шума?
Ofc, и како таков ,,B movie'' мене сеуште ми е криво што потрошив саат ипол од животов на него. Ако?
можеби

пред да гледаш филм, не се информираш што жанр е?

б мувис се цела гранка на филмографијата, ако не ти се свиѓа нема да гледаш нормално, ти што си очекувал нешто друго не е до филмот, до тебе е

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
можеби

пред да гледаш филм, не се информираш што жанр е?

б мувис се цела гранка на филмографијата, ако не ти се свиѓа нема да гледаш нормално, ти што си очекувал нешто друго не е до филмот, до тебе е
Action | Adventure | Crime | Thriller се жанровите. Јас не очекував ништо друго, ретко од новиве филмови очекувам да ме изненади некој, очекував некоја интересна пукачка акција, али добив лоша глума и приказна и сценарио и што уште не. Незнам, ваљда за разлика од тебе не го трошам времето на Б филмови, неам некое искуство со нив.

И ок, во право беше МеталХамер, отидовме оф-топик безвезе, што значи дека немора да се коментира рецензијата на секој член ако не ни се допаѓа истата, секој има свое мислење и вкус.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Wall Street: Money never sleeps

Драма/трејлерот од 1987 година на Оливер Стоун продолжува. Повторно ќе имаме прилика да го слушнеме фамозниот цитат на Гордон Греко, greed is good.

Трејлер за филмот

Го има ли гледано некој продолжението?
Какви се впечатоците?

Јас го немам гледано се уште затоа што не можам да најдам ниеден торент за да го симнам, ако има некој нека ми прати ПП.

Не можев да најдам ниту една тема слична на оваа па затоа се решив да отворам.
Ако може некој од модераторите/админите да ја премести темава, малку ја утнав работата. Благодариме :)

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Одвај чекам да го гледам. Многу си го поштуем Мајкл Даглас како актер, а и ова е ипак култен филм. :) Првиот дел барем. :)

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
Го имаш утнато подфорумот.
Преместено во Филм.

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Го имаш утнато подфорумот.
Преместено во Филм.
Да, затоа замолив да се премести :)

Инаку некој да не го има гледано?
Јас навистина не знам што се случува, зошто нема асален торент по интернетов, а пишува дека излезен е 24ти минатиот месец.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.327
Поени од реакции
15.585
На 24ти септември е пуштен во кино, значи рано е за квалитетни снимки на нет :)

И првиот дел е одличен, се надевам дека и вториов ќе биде добар.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.138
Поени од реакции
25.693
Кецот е можеби накај дефинитивно најдобриот филм што некогаш сум го гледал. Првиот пост на Кајгана ми беше поврзан со тој филм. Кецот дефинитивно ти ги разјаснува работите ако до тогаш не ти станале јасни. Култен, епохален филм, реалистичен до коске, и иако Стоун го има направено пресвртот и крајот во Дизни стил, ликот и делото на Гордон Геко остануваат и дваесет и кусур години подоцна. Психички се спремам за стандардно разочарување што секоја двојка му го приредува на кецот ама дефинитивно ќе го гледам со исклучени телефони и сам, без дистурбанце од страна барем првиот пат.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.374
Поени од реакции
30.795
Филмот Agora со Рејчел Вајс на шпански ли е?

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
30 days of night 2 : Dark Days (2010)

Првиот дел не беше одличен али беше ОК филм, имаше добра атмосфера, и се разликуваше од останативе вампирски филмови, плус се држеа до стрипот (кој е супер, барем првите броеви, после тоа го усраа...).

У вториов дел решиле да забегаат бајги од стрипот и да направат промени, се разбира, на полошо. Само почетокот и крајот ги задржале и тоа се единствените добри моменти у филмов.

- глупи дијалози,
- акција, акција, акција, без некоја содржина и логика, (ме потсeти на ''Resident Evil 4 Afterlife'' кое срање од филм)
- некои добри, интересни, заебани, ''die-hard'' ликови од стрипот се просто претставени, како неважни ликови, за сметка на некои нови, досадни

..требаше да се држат до стрипот како првиот дел, на кој би му дал најверојатно 7, а вториов дел од мене добива :

2.5 / 10
Катастрофа продолжение! се слагам со све што кажа да не се повторуваме, аматеризам до максимум сите можни клишеа за 1.30 мин, од мене има 0! највеќе заради тоа што првиот дел беше успешно осварување во кое сетингот и атмосферата вџашуваа и шокираа подеднакво. Aко си во фаза на СФ/Хорор филмови, погледни го Splice солиден филм ако се земе во предвид какви се новите од овој жарн :)

Врв беше кога бегаа од џандарот (сам) а претходно касапеа цели групи!? :pos: :pos:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Сум го гледал Кецот со Шварци во Кино на Времето (изесапите пред колку време било тоа) и го глеав ова сега само ради тоа што го сакав како мал оргиналот со Шварци. Репликите се ретардирани на ниво на Акционен филм но, не изгледа лошо и не е премногу глупо. Имаше едно 2-3 преработни на предартор, кој беа од бетер побетер, но оваа е најдобра т.е. највеќе подсеќа на оргиналот.
Од мене 7/10 Imdm е во право.
Не знам кој филм сте го глеале вие двајца...
Значи ретко кога филм прекинувам на пола - ама ова беше тупење, тупење, тупење и ТУПЕЊЕ пред да почне акцијата...која пак, беше тиње.
Другарчето со кое го гледав е фан на Предаторс, ама дури ОН предложи да го изгасиме.

Срање филм, клише реплики, клише финти и продавање на предвидливи моменти.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.683
Поени од реакции
34.186
Aко си во фаза на СФ/Хорор филмови, погледни го Splice солиден филм ако се земе во предвид какви се новите од овој жарн :)
Баш сабајле го гледав, интересно филмче. Онака за тепање време. Дека нема ништо ново солидно..
И повеќе е сф/трилер него хорор, добро освен крајот што малку придонесува. Има Like :)icon_bigg) и од мене.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не знам кој филм сте го глеале вие двајца...
Значи ретко кога филм прекинувам на пола - ама ова беше тупење, тупење, тупење и ТУПЕЊЕ пред да почне акцијата...која пак, беше тиње.
Другарчето со кое го гледав е фан на Предаторс, ама дури ОН предложи да го изгасиме.

Срање филм, клише реплики, клише финти и продавање на предвидливи моменти.
Првиот дел од филмот беше солиден, добро осмислено до некаде. Ама потоа ужас, и јас не го догледав :pos: мал совет до Стефан Рефус, немој овој тиња од филм да го споредуваш со Предатор па дури ни со Предатор 2 кој е доста послаб во поглед на квалитет споредено со првиот дел.

И да! денес ептен се напнав, кога видов дека Inception е пред Alien & Aliens нa листата на најдобри сф филмови, извинет за мал офтопик али кога веќе почнавме за тој жарн да збориме ми дојде мисла :)

--- надополнето ---

Баш сабајле го гледав, интересно филмче. Онака за тепање време. Дека нема ништо ново солидно..
И повеќе е сф/трилер него хорор, добро освен крајот што малку придонесува. Има Like :)icon_bigg) и од мене.
Да да има добри моменти во филмот, најмногу ми се допадна што од створот или незнам како да го наречам, усепале да доловат да потикне најразлични емоции кај гледачот во зависност од делот и моменталната атмосфера/дијалoзи во филмот. Доста солидни трансформации од тој поглед, така што на моменти сочуствуваш на моменти го мразиш па дури и се ежиш од него, (мixed bag) така што тешко е да се одлучиш дали да застанеш на негова страна или да го хејташ. Се на се солидно остварување од мене има преодна оцена т.е. една 6-ка :)

Kajgana Shop

На врв Bottom