Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.944
Поени од реакции
50.839
Се приклучувам на честитките за Мачете.... Говно од филм, саат и пол боље у таван ќе зјапав него за овој филм шо ги опнав.
Многу е очигледно дека во прв ред е памлфет во прилог на Латиносите во Америка па тек на крај дека е филм. Приказна никаква, предвидлива до дереџе срамота да е за глумците што се во него, некреативно сценарио до бандаж.
Сакале да испратат порака преку филмов али заборавиле филм да направат.
-10/10

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
Machete

Не ми е последен гледан филм, го гледав неодамна и си реков ај кога ќе имам време ќе направам рецензија. Во меѓувреме изгледав милион филмови, али овој сепак ќе го рецензирам, можеби и ќе сфатите зошто.

Вака, околу приказната, ништо специјално, ништо посебно. Она што ми остави впечаток е глумата, а истата ми остави ептен лош впечаток. Ќе започнам од Дени Трејо, кај што е грд ко смртта, па дури и глумата му е повеќе од катастрофална. Од обичен полицаец со вештина за сечење со мачета, станал мит, ок. Како и да е, улогата му е катастрофална, карактерот Мачета има многу малку дијалог, т.е. секој дијалог се состои од по 3-4 збора. Во исто време е и грд ко смртта, значи уз тоа карактерот не ми делува како некој шармер и заводник, а успева да ги легне М.Родригез, Џесика Алба и Линдзи Лохан... па ова го нема ни у Београду.
Значи од една страна карактерот е безвезен, од друга страна и Дени Трејо глуми лошо. Во една сцена, прво застанува, па после му викаат Wait :icon_lol:

Понатака, ок само Де Ниро има некоја солидна глума, нели во негов стил, али тоа не менува ништо, посебно кога ќе ја видам Линдзи Лохан како пука све живо пред неа... Уз тоа, сцените кога ги сече се малку повеќе детални, па така може да се забележи нечија аорта. Тоа е тоа, јас би му дал одвај 3ка на филмов, мене лично ептен ми е тапа.
Се приклучувам на честитките за Мачете.... Говно од филм, саат и пол боље у таван ќе зјапав него за овој филм шо ги опнав.
Многу е очигледно дека во прв ред е памлфет во прилог на Латиносите во Америка па тек на крај дека е филм. Приказна никаква, предвидлива до дереџе срамота да е за глумците што се во него, некреативно сценарио до бандаж.
Сакале да испратат порака преку филмов али заборавиле филм да направат.
-10/10

Очигледно не сте го разбрале филмот, намерно е сниман како B movie, со A листа на глумци, филмот е ебење!!!

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
^ Очигледно сме се збуниле со Пејо.
:pos:

Друже дај молимте разјасними како ти си го разбрал филмот, или пак има нешто што треба да се разбере во катастрофалната глума или сценарио?

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
Очигледно не сте го разбрале филмот, намерно е сниман како B movie, со A листа на глумци, филмот е ебење!!!
се сложувам со тебе :smir: ,филмов не е направен да биде ремек дело,намерно е направен таков ,и Дани Трехо досега можеби и немал главна улога или дијалози во филмовите во кој што глумел(барем во тие филмови јас кај што сум го гледал воопшто не зборувал),и тоа што е лош актер и грд ко смртта не е тајна,сите го знаат тоа и поради тоа тој е главна улога а не Џони Деп или Бред Пит!!
лично јас уживав во филмот и иако е по жанр акција јас се смеев во текот на целиот филм, оти сите сцени беа лудница, особено кога во базентот беше со голите девојки,во позадина песната што одеше (machete machete machete macheeete), :pos2: патос!!
и да, според глумата може да се каже дека само Де Ниро беше на ниво,воедно и најинтересен лик во филмов според мене!!
а Алба пот тушот?? :drk:
јас му давам една 7/10 !

Член од
3 декември 2007
Мислења
2.681
Поени од реакции
182
Ќе беше многу подобро во Милениум, ама ај.... :S

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.684
Поени од реакции
34.189
Mr. Nobody го гледав неделата и сеуште сум под импресии. Ретко кој филм ме замислис вака :) .

Ми го препорача Болиглава уште пред да стане филмов.. форум сензација. Сум заборавил да му кажам фала за препораката. :)

Би се впуштил во дискусија, ама wannabe happy си отворил душата во друга тема, го рецензирал убаво. Hintword за филмот: Хаос. Ама вредеше. Бара само концентрација. Јас 2-3 пати бев сериозно исклучен од него. Ако не сфатиш од продолжението на сцената, секогаш можеш извртиш назад. Сајд ефект од филмот: Ќе размислуваш за животот следните неколку дена. Посакуван ефект, да допре до вас. И успева. И затоа е надпросек филм. Топла препорака до сите.

Член од
5 ноември 2008
Мислења
264
Поени од реакции
72
^ Очигледно сме се збуниле со Пејо.
:pos:

Друже дај молимте разјасними како ти си го разбрал филмот, или пак има нешто што треба да се разбере во катастрофалната глума или сценарио?
о ти, како што кажав, НАМЕРНО е така сниман филмот, со глупи дијалози, нереални сцени, лоша глума, прочитај за B movies, ќе ти стане јасно, филмот е комбинација на B movie и боливудска акција

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
о ти, како што кажав, НАМЕРНО е така сниман филмот, со глупи дијалози, нереални сцени, лоша глума, прочитај за B movies, ќе ти стане јасно, филмот е комбинација на B movie и боливудска акција
Кај си, в шума?
Ofc, и како таков ,,B movie'' мене сеуште ми е криво што потрошив саат ипол од животов на него. Ако?

Член од
4 јуни 2007
Мислења
2.885
Поени од реакции
189
Ако гледал некој од вас други филмови на Родригез ќе знаевте што филм ќе биде Мачете, според последните жанрови што Родригез ги режира, ама кога гледате филмови само според наслов, нормално дека ќе се мрчи без врска.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Да, после едно ремек дело како Sin City, би требало да се знае што ќе биде Мачете. Agreed.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
Predators

Прегледај го приврзокот 35324

Жанр: Акција , ScFi
Режисер: Nimród Antal
Актери : Adrien Brody, Laurence Fishburne, Topher Grace, Alice Braga, Walton Goggins, Danny Trejo, Mahershalalhashbaz Ali, Oleg Taktarov, and Louis Ozawa Changchien.

Филмот започнува со војникот Ројс кој што се разбудува паѓајќи од небото во џунгла. Кога се приземјува тој среќава и други луѓе кој што пристигнале на ист начин. Сите се добро обучени убијци освен докторот. Непознатата средина и разбиените кафези ги збунуваат и потоа сфаќаат дека се на..... Обичната џунгла се претвара во ловиште ,а ловците сигурно не се они.

Филмот е прекрасен и немам замерки ,едноставно СУПЕР по мој вкус е....проследен со добри актери , супер супер приказна , супер ефекти....има голем број заплети и неочекувани пресврти. Кој има замерки за филмот и смета дека нешто му недостасува ,молам нека ми пише на профил ме интересира што недостасува. Штом никогаш не погледнав уште колку време преостанува од филмот мислам дека тоа кажува се....

Искрено сум разочаран што на Imdm е оценет со 6.8. ,заслужено му давам чиста 10 !
Сум го гледал Кецот со Шварци во Кино на Времето (изесапите пред колку време било тоа) и го глеав ова сега само ради тоа што го сакав како мал оргиналот со Шварци. Репликите се ретардирани на ниво на Акционен филм но, не изгледа лошо и не е премногу глупо. Имаше едно 2-3 преработни на предартор, кој беа од бетер побетер, но оваа е најдобра т.е. највеќе подсеќа на оргиналот.
Од мене 7/10 Imdm е во право.

Kajgana Shop

На врв Bottom