Да, после едно ремек дело како Sin City, би требало да се знае што ќе биде Мачете. Agreed.
Sin City - 2005
Machete спореди го со:
Grindhouse http://www.imdb.com/title/tt0462322/ - 2007
Planet Terror http://www.imdb.com/title/tt1077258/ - 2007
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да, после едно ремек дело како Sin City, би требало да се знае што ќе биде Мачете. Agreed.
Кај си, в шума?
Ofc, и како таков ,,B movie'' мене сеуште ми е криво што потрошив саат ипол од животов на него. Ако?
можеби
пред да гледаш филм, не се информираш што жанр е?
б мувис се цела гранка на филмографијата, ако не ти се свиѓа нема да гледаш нормално, ти што си очекувал нешто друго не е до филмот, до тебе е
Да, затоа замолив да се преместиГо имаш утнато подфорумот.
Преместено во Филм.
Филмот Agora со Рејчел Вајс на шпански ли е?
30 days of night 2 : Dark Days (2010)
Првиот дел не беше одличен али беше ОК филм, имаше добра атмосфера, и се разликуваше од останативе вампирски филмови, плус се држеа до стрипот (кој е супер, барем првите броеви, после тоа го усраа...).
У вториов дел решиле да забегаат бајги од стрипот и да направат промени, се разбира, на полошо. Само почетокот и крајот ги задржале и тоа се единствените добри моменти у филмов.
- глупи дијалози,
- акција, акција, акција, без некоја содржина и логика, (ме потсeти на ''Resident Evil 4 Afterlife'' кое срање од филм)
- некои добри, интересни, заебани, ''die-hard'' ликови од стрипот се просто претставени, како неважни ликови, за сметка на некои нови, досадни
..требаше да се држат до стрипот како првиот дел, на кој би му дал најверојатно 7, а вториов дел од мене добива :
2.5 / 10
Сум го гледал Кецот со Шварци во Кино на Времето (изесапите пред колку време било тоа) и го глеав ова сега само ради тоа што го сакав како мал оргиналот со Шварци. Репликите се ретардирани на ниво на Акционен филм но, не изгледа лошо и не е премногу глупо. Имаше едно 2-3 преработни на предартор, кој беа од бетер побетер, но оваа е најдобра т.е. највеќе подсеќа на оргиналот.
Од мене 7/10 Imdm е во право.
Aко си во фаза на СФ/Хорор филмови, погледни го Splice солиден филм ако се земе во предвид какви се новите од овој жарн![]()
Не знам кој филм сте го глеале вие двајца...
Значи ретко кога филм прекинувам на пола - ама ова беше тупење, тупење, тупење и ТУПЕЊЕ пред да почне акцијата...која пак, беше тиње.
Другарчето со кое го гледав е фан на Предаторс, ама дури ОН предложи да го изгасиме.
Срање филм, клише реплики, клише финти и продавање на предвидливи моменти.
Баш сабајле го гледав, интересно филмче. Онака за тепање време. Дека нема ништо ново солидно..
И повеќе е сф/трилер него хорор, добро освен крајот што малку придонесува. Има Likeicon_bigg) и од мене.