Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.445
Поени од реакции
6.120
Блуреј чекаме, размазени сме :icon_lol:
То е ко ќе си имаш неограничен интернет :D . Јас Скопје имам неограничен али за џабе е на 15 инчен лаптоп да глеаш блу реј, а пак Охрид обратно,имам опрема али и заебан интернет :(.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947
Само што го догледав и The Cosmonaut. Кој глуп филм еј.. :tapp:. Тотално нема врска, 2/10 му е доста. Подобро не го гледајте филмов.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
нека умре Афлек па и него ќе го хајпаат
Ова беше непотребно, Леџер одглуми антологиски, моќно. Еден од најдобрите негативци, било кога.

Јас, напротив, мислам дека Бен Афлек е одличен актер, само што направил неколку грешки кога бирал улоги. Ако го изгледате во Chasing Amy ќе го промените мислењето за него затоа што тука се надминува себеси. Нема потреба од паника, Бетмен ќе биде безбеден. :noze:
И онака Супермен ќе го остави во некој подрум, да не му смета. :)

Ова е како јас гледам тежок автогол на Афлек. За нешто пари ќе ја изгуби целат репутација која ја стекна минативе години. Човекот е одличен како режисер а како актер треба да игра во драми и по некоја комедија за разбивање монотонија. Бетменот не е улога во која било кој може да се истакне, колку и ние да си правиме муабети кој бил најдобриот Бетмен тоа е сосема неважно, пола филм си под маска во останатата половина си во подрумот си правиш муабет со батлерот. Во Бетмен секогаш негативците биле во прв план и колку е добар филмот зависи најмногу од тоа како одработил негативецот, Бетмен е спореден лик навистина...

И некако не ми е споиво ова со остаатите проекти на Афлек, навистина да не беа парите ќе беше и премногу чудно.

Мене и понатаму омилена негова улога ми е онаа во Догма.

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Ова беше непотребно, Леџер одглуми антологиски, моќно. Еден од најдобрите негативци, било кога.
Не го хејтав Леџер. Омилен негативец ми е само ради глумата

Него, ако умре Афлек нема да го хејтаат. Не знам дали од почит или штоидае, ама кога музичари или актери умираат, добиваат многу повеќе хајпање и фанови од кога биле живи

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Можете некој мајндфак филм да ми предложите? Нешто слично како Phone booth, Exam, Cube. Или од стилот на Law Abiding. :)
Малце каснам ама еве ти и од мене предлог. Triangle обавезно со Мелиса Џорџ, мене ми е омилен филм. The others исто. Dogville. Шпанските Los Cronocrimenes, Fermat's Room и Nueve reinas, и за нијанса послаб од нив El secreto de sus ojos. Ако се шпански, немој да ти бидат одбивни, многу се добри.
Други мајндфак што ми текнуваат во моментов се Mindhunters и Sleuth (1972).
--- надополнето: 24 август 2013 во 14:52 ---
Ова е како јас гледам тежок автогол на Афлек. За нешто пари ќе ја изгуби целат репутација која ја стекна минативе години. Човекот е одличен како режисер а како актер треба да игра во драми и по некоја комедија за разбивање монотонија. Бетменот не е улога во која било кој може да се истакне, колку и ние да си правиме муабети кој бил најдобриот Бетмен тоа е сосема неважно, пола филм си под маска во останатата половина си во подрумот си правиш муабет со батлерот. Во Бетмен секогаш негативците биле во прв план и колку е добар филмот зависи најмногу од тоа како одработил негативецот, Бетмен е спореден лик навистина...

И некако не ми е споиво ова со остаатите проекти на Афлек, навистина да не беа парите ќе беше и премногу чудно.

Мене и понатаму омилена негова улога ми е онаа во Догма.
Ех, не ми се верува за пари да му е. На крај краева си има цена како глумец, и во романтична комедија да оди да глуми, пак ќе земе милиони. Не дека е во некој чкрипец. За Бен Афлек правиме муабет, зеде Оскар годинава.
Јас мислам дека ја има прифатено улогава пошто што знам како некое достигнување им е на Холивудциве да играат суперхерои.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.654
Малце каснам ама еве ти и од мене предлог. Triangle обавезно со Мелиса Џорџ, мене ми е омилен филм. The others исто. Dogville. Шпанските Los Cronocrimenes, Fermat's Room и Nueve reinas, и за нијанса послаб од нив El secreto de sus ojos. Ако се шпански, немој да ти бидат одбивни, многу се добри.
Други мајндфак што ми текнуваат во моментов се Mindhunters и Sleuth (1972).
--- надополнето: 24 август 2013 во 14:52 ---

Ех, не ми се верува за пари да му е. На крај краева си има цена како глумец, и во романтична комедија да оди да глуми, пак ќе земе милиони. Не дека е во некој чкрипец. За Бен Афлек правиме муабет, зеде Оскар годинава.
Јас мислам дека ја има прифатено улогава пошто што знам како некое достигнување им е на Холивудциве да играат суперхерои.
Е де, за тој Бен Афлек збориме :)

И не касниш малку со Triangle многу касниш :) Туку кога сме кај шпанско говорно подрачје, El Secreto De Sus Ojos и The Skin I Live In ме извадија од ум. А од француско Incendies, страшно потценет филм, чист Оскар са странски филм заслужи...

macko i

Локален шериф
Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.868
Поени од реакции
1.617
1. Како откри шо ќе се случи на крајот?
2. Каде имаше фантазија у филмов?
Пиши у спојлер да не им го зезнеш филмов на другиве.

Justice League одамна се чекаше такво нешто, не знам зошто ви е чудно.
Ја посипува колава со бензин и нормално гори цела кола и никако да дојде до експлозија , не само тоа туку и типов успева да ја запали :facepalm: плус коа ќе биде исфрлен со колата во вода и на крај си останува зив и здрав и ништо не му фали не ми делува многу реално.
Како открив уште коа го одбра психијатрот знаев дека ги мести едно 90% бев сигурен во тоа :)

Едитирано од модератор, во иднина означувај спојлери

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Ја посипува колава со бензин и нормално гори цела кола и никако да дојде до експлозија , не само тоа туку и типов успева да ја запали :facepalm: плус коа ќе биде исфрлен со колата во вода и на крај си останува зив и здрав и ништо не му фали не ми делува многу реално.
Како открив уште коа го одбра психијатрот знаев дека ги мести едно 90% бев сигурен во тоа :)

Едитирано од модератор, во иднина означувај спојлери
Абе океј јасно беше дека ги мести, нешто такво мораше да има, ама сето она на крај што се се случи алал ти вера ако си го предвидел...

Член од
23 јуни 2008
Мислења
4.002
Поени од реакции
4.245
Бела Тар, Ингмар Бергман или Вим Вендерс.

На кој режисер да почнам првен да му ги гледам филмовите, нивните најпознати филмови ми се во watch-листата па сите ми се на некаков начин слични, дајте предлог со кој да почнам. (y)

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Kajgana Shop

На врв Bottom