Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Го има некој гледано The Vanishing со Кифер Сатерленд ?

Јас сега го гледав оригиналниот Холандско / Француски филм Spoorloоs и нешто не сум многу воодушевен па ме интересира доколку некој се сеќава дали американската верзија е вредна за гледање ?

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Јас сега го гледав оригиналниот Холандско / Француски филм Spoorloоs и нешто не сум многу воодушевен па ме интересира доколку некој се сеќава дали американската верзија е вредна за гледање ?

Хмм, па ако не си воодушевен од оригиналот од римејкот нема ич да бидеш. Оригиналот го сместуваат за еден од оние култни мајндфак европски филмови. Мене друго ме интересира, како можеш ист филм два пати да го гледаш од различна продукција. Знаеш како иде, зар нема да ти биде здодевно? :)

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Хмм, па ако не си воодушевен од оригиналот од римејкот нема ич да бидеш. Оригиналот го сместуваат за еден од оние култни мајндфак европски филмови. Мене друго ме интересира, како можеш ист филм два пати да го гледаш од различна продукција. Знаеш како иде, зар нема да ти биде здодевно? :)
И јас прочитав дека е подобар оригиналот па затоа го гледав него. Ако некој тука не каже дека е многу добар немам намера да го гледам американскиот.

Инаку овој е солидна драма, за мајкдфак не се сложувам баш.
Во последно време се вакви француски драми ми се погодуваат за гледање може и за тоа малку ми беше досаден овој.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Не требаше летово да излезе Новото Цуцалче на Фон Трир ? Како да видов некое инфо дека излегува мај/јуни . Кој ќе чека дури декември .
Шиа ле Пуф и Ума Турман....уште Зак Галифанасдцакисмндиакис да го земеле и ќе требаше да скапувам додека го гледам филмот, со 3 од 5те најнапорни глумци.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.216
Шиа ле Пуф и Ума Турман....уште Зак Галифанасдцакисмндиакис да го земеле и ќе требаше да скапувам додека го гледам филмот, со 3 од 5те најнапорни глумци.

Оти Ума? Иначе небитно, некои споредни улоги од по 10 мин, стандард е Ларс со *копира од имдб* Charlotte Gainsbourg. А и тој во главна не е лош.
Само ме буни два дела, а иста година, http://www.imdb.com/title/tt2382009/.

W

Werther

Гостин
Оти Ума? Иначе небитно, некои споредни улоги од по 10 мин, стандард е Ларс со *копира од имдб* Charlotte Gainsbourg. А и тој во главна не е лош.
Одличен глумец е, според мене. Заслужува некоја улога во поголем проект.

И јас го имам гледано во некои небитни улоги од 10-15 минути, максимум. Освен во Егзорцизам и Инсомниа. Овој Инсомниа, супер е. Крими-драма.

http://www.imdb.com/title/tt0119375/

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Што знам после Kill Bill не можам да ја замислам.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.663
Поени од реакции
59.711

Солиден филм е The Vanishing како за трилер од тоа време но од сегашна перспектива доста предвидлив.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Знам дека некои нема да се согласат, но римејкот на Spoorloos т.е. The Vanishing со Сатерленд мене ми е далеку подобар...
--- надополнето: 19 јуни 2013 во 01:54 ---
Знам дека некои нема да се согласат, но римејкот на Spoorloos т.е. The Vanishing со Сатерленд мене ми е далеку подобар...и појезив.

Член од
5 април 2012
Мислења
8.152
Поени од реакции
8.946
Кога веќе тргна со муабетот следен за гледање ми е Le Samourai, да не сака некој предвреме да ме предупреди дека не е добар ?

2

~2A

Гостин
Не знам за вас, ама мене +10 пати сигурно ми е гледано филмчево и никако да ми здосади... Sin City

:cuc:

Член од
20 ноември 2009
Мислења
8.150
Поени од реакции
8.891
Reservoir Dogs, one hell of a movie, hell of a movie.
Првиот поголем проект на Тарантино, го бива бе.
Insomnia, Reservoir Dogs, Side Effects, одличен ден.
Мајкл Мадсен одличен. Е сега прочитав дека имал потешкотии со снимањето кога го мачи полицаецот, не ми се верува еј, изгледа како ептен да ужива, права психопатска фаца.

Was Mr. Pink the only professional ? :)

B

Blade Torch

Гостин
Ми текна на Џои од пријатели дека ми е познат од игран филм кој го даваа на еден локален тв канал доста во 90тите. Со мајмунчето :pos: Која оцена човече .

Ed

Kajgana Shop

На врв Bottom