Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

W

Werther

Гостин
Може со внуци, паравнуци, швалерка, 2x швалерка... филм за сeкоја пригода.

Само нека им ги покрие очите на тоа децата на сцената кај патот, коа ги тепаат тие на коњите...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ако не знаете што да гледате:
http://imgur.com/a/szmuK

Едни од најдобрите филмови собрани во еден гиф. Само кликнете на сликата и drag-нете ја на страна и тој филм што ќе ви се падне ви е препорака :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Ако не знаете што да гледате:
http://imgur.com/a/szmuK

Едни од најдобрите филмови собрани во еден гиф. Само кликнете на сликата и drag-нете ја на страна и тој филм што ќе ви се падне ви е препорака :)

Апла крадено од имдб топ250..

shawshank
facebook
hurtlocker
..
да не бројам, познаваш некој што ги има овие во омилени? Неможе Inception и Seventh Seal да ти се во листа на омилени.
Не е негова, собрал познати филмови и тоа е тоа. Кликнете си имдб, барем има рејтинг, опис и најважно очите нема да ве болат. :)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Апла крадено од имдб топ250..

shawshank
facebook
hurtlocker
..
да не бројам, познаваш некој што ги има овие во омилени? Неможе Inception и Seventh Seal да ти се во листа на омилени.
Не е негова, собрал познати филмови и тоа е тоа. Кликнете си имдб, барем има рејтинг, опис и најважно очите нема да ве болат. :)
Па да де, што има тука лошо? Топ филмови/најпопуларни.
Или сакаш да го стави Human Centipede и Рандом РомКом #260 ?

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Па да де, што има тука лошо? Топ филмови/најпопуларни.
Или сакаш да го стави Human Centipede и Рандом РомКом #260 ?

Сакав да кажам, неможеш да ги извадиш најпопуларните филмови и да ја наречеш своја* листа.
Немам ништо против топ филмови/најпопуларни, ама тоа од сајтови и магазини и што не.
Ама кога креираш своја листа, треба твои омилени, не топ најпопуларни. Уосталом нема поента да ја гледам твојата листа, кога имам листи од имдб и слични со релевантни фактори при кои се креирала истава листа. Значи секој е наклонет кон жанр или слично и тоа е убавината при личните листи, кај мене би се нашло enter the void, кај Io crouching tiger, кај iceboy I, Robot.. и слично.

*мислам на креаторот на листава/сликиве.

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Ај ве молам еден предлог да ми дадете за романтична комедија, нешто за гледање со жена ми.

Нова девојка ми е, па да ја викнам да "гледаме филм" али нема да има којзнае каков ефект ако и го пуштам бетмен да го гледаме например :)

Немој само некоја бескрајна романтика или драма да се мачам 2 саата, може на пример нешто како:

http://www.imdb.com/title/tt1284575/

Имаше со Џастин Тимберлејк уште една добра ром. комедија али тој ни е гледан и на двајцата :) Нешто слично, забавно и романтично :D

Однапред благодарам
Garden state (2004)

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Сакав да кажам, неможеш да ги извадиш најпопуларните филмови и да ја наречеш своја* листа.
Немам ништо против топ филмови/најпопуларни, ама тоа од сајтови и магазини и што не.
Ама кога креираш своја листа, треба твои омилени, не топ најпопуларни. Уосталом нема поента да ја гледам твојата листа, кога имам листи од имдб и слични со релевантни фактори при кои се креирала истава листа. Значи секој е наклонет кон жанр или слично и тоа е убавината при личните листи, кај мене би се нашло enter the void, кај Io crouching tiger, кај iceboy I, Robot.. и слично.

*мислам на креаторот на листава/сликиве.
Па нигде не вика дека е негова листа :)
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 13:35 ---
Ова е е интересен начин да одбереш филм за гледање. Можеш да отидеш на ИМДб и да одбереш филм али вака е поинтересно. Тоа е поентата на гифот :)

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Па нигде не вика дека е негова листа :)
--- надополнето: 17 јуни 2013 во 13:35 ---
Ова е е интересен начин да одбереш филм за гледање. Можеш да отидеш на ИМДб и да одбереш филм али вака е поинтересно. Тоа е поентата на гифот :)

Оф моја грешка, прочитав некои од моите омилени филмови, а гифот го скокнав, ги разгледав филмовите во албумот, подредени.
Инаку, не, не е интересен начин. Депресевин начин е, кој и да го одберам ми се падна гледан..

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Оф моја грешка, прочитав некои од моите омилени филмови, а гифот го скокнав, ги разгледав филмовите во албумот, подредени.
Инаку, не, не е интересен начин. Депресевин начин е, кој и да го одберам ми се падна гледан..
Па добро ова повеќе е како водич за тапчовци :D

П.С. Брз вот слепи вотчиња раѓа.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.696
Поени од реакции
34.217
Ај да ве прашам тука. Има ли филм од книгава? Ми тврдат дека имало филм, но со друго име и неможам да го најдам.

The whisperer се вика книгата.
http://www.amazon.com/The-Whisperer-Donato-Carrisi/dp/B00CC6R9KO

Нема. Јас колку што знам. Ќе ја гледав екранизацијава ако имаше. Ако најдеш, пингај.

Интересна е книгата, ја имам читано и тоа пред некоја година, иако ефтин трилер, somewhat шаблонски.

B

Blade Torch

Гостин
Не требаше летово да излезе Новото Цуцалче на Фон Трир ? Како да видов некое инфо дека излегува мај/јуни . Кој ќе чека дури декември .

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Kajgana Shop

На врв Bottom