Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Тоа Хејнговерот треба со устав да се забрани бе, и се што се снима комедија моментално, секое продолжение да се стави тука на гласање па да се снима...

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
I have 'High Hopes' for Knights of Badassdom :D.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.666
Поени од реакции
59.764
Тоа Хејнговерот треба со устав да се забрани бе, и се што се снима комедија моментално, секое продолжение да се стави тука на гласање па да се снима...
Верувам дека е лош ама не верувам дека си го може со ова (Не скокајте, во автобус ми го пуштија). Физичка болка осеќам од дијалозите, сценариото, актерите...

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Верувам дека е лош ама не верувам дека си го може со ова (Не скокајте, во автобус ми го пуштија). Физичка болка осеќам од дијалозите, сценариото, актерите...
Кчер бе, што очекуваш ти :pos:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
У филмов само убавината на Кетрин Хејгел, а па кога ми кажува дека бил многу добар и многу смеење имал. Ќе се упукав кога го гледав, скапав саат и пол.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го гледав The Place Beyond The Pines. Му давам препорака. Ме однесе филмот во правец кој не ни можев да го претпоставам, не дека е трилер. Ама сепак, убаво разработена приказна. Мене ми се допадна. И Гослинг растура бре. А тука е и Купер (тој баш и не растура). Иднината на Холивуд на едно место.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
И јас вчера го изгледав. Некако го предвидов сето тоа на крајот, што знам, просек ми беше филмот, ништо повеќе. Иако се сложувам дека Гослинг и Купер ќе растураат понатаму.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
И јас вчера го изгледав. Некако го предвидов сето тоа на крајот, што знам, просек ми беше филмот, ништо повеќе. Иако се сложувам дека Гослинг и Купер ќе растураат понатаму.

Види, зависи како го гледаш филмов. Во денешно време после толкава хиперпродукција и епик филмови со пресврти, мислам дека половина од публиката може да го предвиди филмот и затоа не можеш да ја фатиш на сец. Ни трилер, ни хорор веќе не можат да те шокираат.

Филмов мене барем пријатно ме изненади со развојот на приказната. Под „не можев да го предвидам“, мислам на тоа како во два саати и 20 минути, филмот направи обработка на ликови и нивното страдање. Не беше фокусиран само на одмазда и последици. Јас така го гледав. И затоа ми се допадна. Посебно во памет ќе ми остане сцената со Гослинг во црквата. Таа сцена само ми го потврди она што го мислев кога го гледав прв пат All Good Things. Извонреден талент поседува човекот.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.819
Поени од реакции
1.580
Ај ве молам еден предлог да ми дадете за романтична комедија, нешто за гледање со жена ми.

Нова девојка ми е, па да ја викнам да "гледаме филм" али нема да има којзнае каков ефект ако и го пуштам бетмен да го гледаме например :)

Немој само некоја бескрајна романтика или драма да се мачам 2 саата, може на пример нешто како:

http://www.imdb.com/title/tt1284575/

Имаше со Џастин Тимберлејк уште една добра ром. комедија али тој ни е гледан и на двајцата :) Нешто слично, забавно и романтично :D

Однапред благодарам

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Ај ве молам еден предлог да ми дадете за романтична комедија, нешто за гледање со жена ми.

Нова девојка ми е, па да ја викнам да "гледаме филм" али нема да има којзнае каков ефект ако и го пуштам бетмен да го гледаме например :)

Немој само некоја бескрајна романтика или драма да се мачам 2 саата, може на пример нешто како:

Имаше со Џастин Тимберлејк уште една добра ром. комедија али тој ни е гледан и на двајцата :) Нешто слично, забавно и романтично :D

Однапред благодарам
Глеајте го Warm Bodies 2013 :icon_lol:

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Однапред благодарам

Жена или девојка сега? :D

Туку чим се согласуваш да гледаш нешто со оценка 5,нешто, ондак пробај со овој филм.
@paraglajder можеш и со овој да идеш. Позабавен е во секој случај.

Kajgana Shop

На врв Bottom