Факт е дека првиот дел е од сите филмови е најубав,80% од филмовите кои имаат продолженија 1 дел е најубав и најинтересен,бидејќи во наредните делови се знае отприлика како стојат работите.Продолжението ќе има многу послаб рејтинг од првиов дел од причина што мислам дека малку се имаат воодушевено на првиот и нема да очекуваат ништо повеќе од вториот.
Па чим си се изнасмеала толку што се пењаеш сега? Аватарот ич не ми пречи, ставај што сакаш.А што ти пречи тебе јас каков аватар сум ставила и каква тема сум отворила?
И од кај знаеш дека немам врска од добар филм и музика? (морам да кажам дека беше патетично од твоја страна да кажеш дека незнам што е добар филм и музика кога не ме ни познаваш) и ме изнасмеа.
Тоа што немаме исти вкусови незначи дека треба така да се однесуваш кон новите членови,секој има право да си стави аватар,да си отвори тема и да си каже свое мислење.
Не знам што и пречи неа ама мене ми пречи што вие новајлиите по навика ве мрзи да ги прочитате правилата. Темава иде во канта или ако во следниве 5 минути се смилувам, ќе ги префрлам мислењата во Генерална дискусија за филмови. Друг пат за отворање посебна тема за филм, прво да прашаш.А што ти пречи тебе јас каков аватар сум ставила и каква тема сум отворила?
Ништо нема проблем,но сега незнам дали сигурно САЛТ ќе почне да се прикажува во кино Милениум од 10ти,бидејќи до вчера на страната на Милениум пишуваше дека ќе почне со емитување од 10ти Септември,а сега пишува НАСКОРО .Енивејз, фала за инфово дека од петок оди во Милениум, да го изгледам Платеници на раат во кино утре
Знам дека мислењево ти е старо, чекав долго време од кога ти го прочитав постот да го гледам филмов и поради преголема зафатеност сега дури стигнав да го изгледам. А и кој може да остане рамнодушен после ваков маестрален филм, режисерот кој го пишувал и сценариото го направил тоа генијално. Просто е неверојатно, ја еве пола саат одкога го изгледав филмот не можам да се средам, премногу јак впечаток ми остави. Иако морам да кажам дека ова е премногу комплициран филм во кој не верувам дека би уживал секој. Рецензијата ќе ја оставам за утре, преморен сум. Само ќе кажам нешто што ќе ја допре суштината на приказната - Неколку временски моменти кои креираат нови светови, од кои прозлегуваат нови избори и нови ситуации што пулсираат и се шират како што универзумот расте и кои повторно се враќаат назад и не успеваат исто како што универзумот доживува имплозија.Во последно време, многу ретко се воодушевувам од некој филм. Арно ама денес гледав еден филм кој ме падна од стол.
Mr. Nobody (2009)
Мој тип на филм.
Филмов би им се допаднал на тие што им се допаднале The Fountain, Eternal sunshine of the spotless mind, итн... Не би сакал да откривам побитни моменти за содржината, иако филмов премногу конфузен од почеток.
Воглавно е за тип кој целиот живот му е избор помеѓу повеќе работи, и премногу what if ситуации за него. Се обработуваат и доста други интересни теми, димензии, вселена, време... се то вклопено многу интересно.
Едитирањето е совршено, преминувањето од една сцена во друга, од еден живот во друг е перфектно, уф уште сум под импресии.
Саундтракот е гром, wot ако го гледат сигурно ќе се изненадит позитивно, не кажвам зш.
Дефинитивна препорака за сите на форумов кои се расположени за еден поинаков филм. И да, потценет е бајаги на имдб според мене.
Француска продукција е, од непознат режисер за мене. И баш ми е криво шо еден ваков филм ќе е заборавен и негледан.
И еден прејак цитат за крај:
"You have to make the right choice. As long as you don't choose, everything remains possible."
IOsonoINTERISTA напиша:Primal Fear
Koга го прочитав плотот, одма го ставив на данлоуд, фала за препоракaта! изгледа како мој тип на филм. Згора на тоа Линч има умешанo прсти, дефинитвно винерMy Son, My Son, What Have Ye Done [Werner Herzog 2009]
Маестрално. За љубители на филмови од помрачната сфера..ете рецензија на плагиј.ат
http://plagij.at/index.php?sajt=more&id=4819
--- надополнето ---
Кој го гледал, ме интересира мислење. Ја филмов не престанувам да го гледам, а крајно минималистички е.
Стаен на симнување, фала на препоракатаMy Son, My Son, What Have Ye Done [Werner Herzog 2009]
Маестрално. За љубители на филмови од помрачната сфера..ете рецензија на плагиј.ат