Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Добро тој што седнал со преголеми очекувања од Солт што побогу очекуваше??? Акционен филм е, има одредени нелогичности во приказната , а моментите на бегство на Енџи знаат да бидат здодевни..таа трча, трча и трча...Ама ајде да видам да ми кажете женска акциона фигура што може да им парира на маживе во овој жанр. Она баш достоинствено си ја одигра улогата и стана симбол за актерка што може да жонглира со стилови и трансформации. Паметно од нејзина страна што не се меша во жанрови што не и лежат, како комедии или хорор филмови. Да не спомнувам дека е спојлер да кажете како филмот се одвива т.е да кажете на чија страна ќе застане.
Ова не е ремек дело за Оскар ниту промашување, акционен филм е , не знам на која основа имате преголеми очекувања од акција.

• Ми се допаѓа
Reactions: wot

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
сигурно сите форумџии знатете за франшизот роки балбоа на сталоне и најверојатно ги имате изгледано сите делови
лично мене ми се допаднаа сите дела најмногу 1 и 6тиот ама и др. ми беа интересни
едно прашање до вас во врска со роки 5, дали ви се допадна оригиналниот крај (што го има во филмот) или онаа избришана сцена???
колку за потсетување еве го другиот крај

еве го оригиналниот

лично мене ми се допадна овај првиот, чекам ваши мислења

I

Intex

Гостин
Equilibrium (2002)

Добро бе, јас ли сум идиот, или филмот стварно го бива?

Го гледав, и не ме бендиса многу, просечен филм, ма и под просек бе. Океј, Бејл е ѕвер и тука, ама идејата и концептот не ги бива.
Ајмо филмаџии, да ми ја решите мистеријата.:)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Equilibrium (2002)

Го гледав, и не ме бендиса многу, просечен филм, ма и под просек бе. Океј, Бејл е ѕвер и тука, ама идејата и концептот не ги бива.
Не зезај, закон е филмчето. Приказната е добра, акцијата е претерано добра, Бејл се прослави, Нео може бурек да му носи... Згора на тоа го има и еден од моите all-time омилени цитати, долго време го имав во потпис: "But I, being poor, have only my dreams. I have spread my dreams under your feet. Tread softly, because you tread on my dreams."

Со поголем буџет веројатно би можеле да го направат уште подобро, ама според мене ова е еден од најдобрите „мали“ филмови и сигурно ми е еден од омилените Sci Fi / Акции.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.116
Equilibrium (2002)

Најверојатно си го гледал филмот пред се ради тоа што бил споредуван со матрикс во неколку наврати на форумов (пред се од интеристов :) ) и си го гледал под негова сенка,а не како самостоен проект. Искрено мене ми се допадна но не можеби како матрикс 1 ,но сепак солиден филм пред се што во поново време ретко сум гледал акционен филм(Sci fi во случајов) а и тој да ми се допаднал па што доведува до овај коментар(односно доволно добар да му посветам внимание уште еднаш :) ).

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Јас не го споредував со Матрикс, ги споредував Бејл од Еквилибриум со Киану од Матрикс. Ама кога сме кај тоа, на ДВД паковката на Еквилибриум пишуваше: "Forget Matrix" :pos:

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
Equilibrium (2002)

само што го изгледав матрикс, ќе кажам само едно
мн. ми е криво што бејл не беше нео
киану сукс :(

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
само што го изгледав матрикс, ќе кажам само едно
мн. ми е криво што бејл не беше нео
киану сукс :(
можеби бејл ќе ја одиграше улогата поубаво,ама мора да се признае дека и на кијану му легна улогата и одлично ја одглуми!!

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
можеби бејл ќе ја одиграше улогата поубаво,ама мора да се признае дека и на кијану му легна улогата и одлично ја одглуми!!
Kијану е избран зашто он уствари треба да биде таков, исплашен, мирен и not badass kind of guy. Нели за да одговара на улогата хакер...Бејл од друга страна изгледа/делува многу по агресивно/опасно ако можам да речам. Иначе нема муабет дека Бејл е подобар актер.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.617
Море Бејл кога ќе го грабнеше агентот Смит и неговите 1000 копии во двојката, невиден ќотек ќе паднеше :pos:
Шала на страна, за акциониот дел во Матрикс, Бејл е совршен. Работата е што тогаш Киану веќе беше ѕвезда, а Бејл беше непознат актер. И двајцата се многу слични во двата филма.

Инаку на ред за гледање деновиве ми е 1984, филм направен според легендарната новела на Џорџ Орвел за едно тоталитарно општество во иднината. Голем дел од работите во Equilibrium се инспирирани токму од овој филм.

Hurin

Pokerface bastard
Член од
3 јуни 2009
Мислења
8.543
Поени од реакции
14.678
мене ич не ме бендиса киану во филмот, некако го изгубен ми делуваше, без трошка емоции, ја дознава најголемата тајна во светот и ја прима толку вештачки.
вечерва ќе го гледам матрикс 2па ќе пишам импресии :salut:

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Donnie Darko.

Не чепкајте кај спојлерот ако не ви гледан филмот, или ако ви е гледан одамна гледајте го уште еднаш после кај спојлерот можете да видите што има.....
Морее цитатот се памти. Ми се чини и после 20 години да го гледам филмов, тој пак нема да ми биде заборавен :).

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Инаку на ред за гледање деновиве ми е 1984, филм направен според легендарната новела на Џорџ Орвел за едно тоталитарно општество во иднината. Голем дел од работите во Equilibrium се инспирирани токму од овој филм.
Фино филмче е equilibrium барем има поента..
Не сум знаел дека за книгата на Орвел има филм..фала за информацијата

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
мене ич не ме бендиса киану во филмот, некако го изгубен ми делуваше, без трошка емоции, ја дознава најголемата тајна во светот и ја прима толку вештачки.
вечерва ќе го гледам матрикс 2па ќе пишам импресии :salut:
Затоа тој актер е овер-рејтед, човекот неможе да покаже емоции во сите филмови...поготово неможе да му се примети тоа на лице, како да има недај боже некоја деформација на некој мускул на истото.

I

Intex

Гостин
Не зезај, закон е филмчето. Приказната е добра, акцијата е претерано добра, Бејл се прослави, Нео може бурек да му носи... Згора на тоа го има и еден од моите all-time омилени цитати, долго време го имав во потпис: "But I, being poor, have only my dreams. I have spread my dreams under your feet. Tread softly, because you tread on my dreams."

Со поголем буџет веројатно би можеле да го направат уште подобро, ама според мене ова е еден од најдобрите „мали“ филмови и сигурно ми е еден од омилените Sci Fi / Акции.
Е мал буџет да не имаше случајно? Пропаднат проект е оти не го ни покриле буџетот.

Прво: сами ги земаате лековите од Еквилибриумот.
Второ: колку беше дебилен начинот како Бејл се откажа до земањето на лекот.
Трето: ако му беше испран мозокот, ќе имаше грижи на совеста, и ќе отидеше да земе нова доза.
Четврто: и син му не го земал, па он го скри.
Петто: го убиваат Канцеларот (мислам таква функција имаше) и излезе дека он е целиот проблем, преработува човечката природа, а човечката природа се емоциите бе.

Sense. It makes none.

Kajgana Shop

На врв Bottom