Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.392
Поени од реакции
25.200
Импресии да очекуваме? :)
Догвил е супер филм и незаборавно искуство поради тоа што цел филм е сниман во студио како театарска претстава, а јас не знаев дека е таков, немав поим ни за што е ни како е. Испадна одлична алегорија и се занимаваше со интересни филозофии. Далеку подлабок од последниов на Триер, Меланхолија, а и многу повеќе ми се свиѓаше Догвил во однос на него.
Исто многу ми се свиѓаше трансформацијата на ликовите, а тука да ја споменам и глумата - перфектна. Крајот исто така, ме остави без зборови.
Само имам замерка за времетраењето што беше 3 саати, еден момент изгубив концентрација, не можам да се сетам што сцена беше, ама не е важно, мислам дека можеше да биде пократок и пак да го долови ефектот.

On the other hand, се уште имам негативни емоции кон Триер како режисер.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Гледај го и вториот дел од трилогијата, Manderlay. Не мора во скоро време, ама барем стави си го во watchlist. Не е толку добар колку првиот, ама тоа не значи дека е лош, и плус пократок е. Третиот дел, Washington, мислам дека никогаш нема да биде сниман. За жал.

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Нели пред некое време бараше вакви предлози? :D

Еве нешто друго со јаки твистови
Identity, The man from earth, jacob's ladder, the game, american history x, 12 monkeys, vanilla sky, the ilusionist, the butterfly effect, mr nobody

Барај на гугл ќе најдеш повеќе филмови што ги немаш гледано
nova tura filmoj ? :)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Гледај го и вториот дел од трилогијата, Manderlay. Не мора во скоро време, ама барем стави си го во watchlist. Не е толку добар колку првиот, ама тоа не значи дека е лош, и плус пократок е. Третиот дел, Washington, мислам дека никогаш нема да биде сниман. За жал.
Мандерлеј обавезно со одредена (по можност поголема) пауза од Догвил. Инаку изгледа како more-of-the-same пошто Догвил и онака е 3 саати...

Kajgana Shop

На врв Bottom