Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

А

Анноун

Гостин
^ фала многу . првата е феноменална нумера од шуберт , ама оваа вторава ја барав . сепак во догвил нумерата која ја мешав со оваа била најверојатно од Вивалди (y)

G

grande-juve

Гостин
Кога сме кај музиката, баш вчера гледав добар филм со прекрасна музика и феноменална кинематографија, и можеби најкретенскиот лик што воопшто сум го видел...
The Cook the Thief His Wife & Her Lover

Член од
6 септември 2007
Мислења
1.361
Поени од реакции
2.176
Ќе ја тестирам вашата меморија , знаење за филмовите и брзина на гугл пребарување.
Многу сакам да знам :
1 . која е класичната музика во Barry Lyndon ?
2 . која е класичната музика во Dogville ?
Ај види дали се овие тие што ги бараш од Dogville :)

http://www.youtube.com/playlist?list=PL5F6049041F64CDBB

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.447
Поени од реакции
6.125
Го гледав MiB 3 и од аспект шо очекував од него ,тоа и беше. Забавно сај фај филмче кое ми врати некои спомени од детсвото кога беше хит кецот.

Го гледав и Прометеј,без некои преголеми очекувања дека ќе биде нешто не видено и како за возврат добив солиден филм чиe продолжениe(или продолженија) би го гледал(и се надевам дека ќе го/ги имат). Иначе фалеше некој елемент и во приказната и во тензијата(премалку напнати сцени) за филмов барем делумно да ја достигнит славата/култноста/рандум епитет на Alien/Aliens .

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.692
Поени од реакции
34.208

На шо те асоцира сликава? Кога ги осветлуваа.. :icon_lol:

Инаку јас очекував повеќе акција, ама ионака задоволи, целата сцена со ракетата ми беше спектакуларна. Мада малце ми фалеше стариот.
Прометеј уште го чекам квалитетен.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
бре се сериозни луѓе во темава.
па што сакате од MiB? Супер филмче си беше.
Демек некој паметен ќе испадне ако каже дека филмот не бил паметен и дека бил за опуштање мозок.
Па во главном сите филмови се за опуштање мозок. Дури и тие што те тераат да размислуваш за одредени работи пак ти го опуштаат мозокот од обичните проблеми и те тераат да размислуваш на нешто сосема друго.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
бре се сериозни луѓе во темава.
па што сакате од MiB? Супер филмче си беше.
Демек некој паметен ќе испадне ако каже дека филмот не бил паметен и дека бил за опуштање мозок.
Па во главном сите филмови се за опуштање мозок. Дури и тие што те тераат да размислуваш за одредени работи пак ти го опуштаат мозокот од обичните проблеми и те тераат да размислуваш на нешто сосема друго.
Не бе, јас си кажав како што е, тоа што кажав дека е stupid fun не го прави лош филм, онака лабав филм со доста интересни - cool моменти, не е филмиште ама вреди да се изгледа.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Не бе, јас си кажав како што е, тоа што кажав дека е stupid fun не го прави лош филм, онака лабав филм со доста интересни - cool моменти, не е филмиште ама вреди да се изгледа.
Не мислев баш на тебе само :)
Последнава недела 5-6 коментари имаше за филмот како бил ок ама само како филм за опуштање мозок а освен тоа не бил нешто ептен посебно.
Па стварно не знам кој гледа филм со цел да си го измори мозокот..

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Dark Shadows - типичен Бартон стил, ама нешто му фалеше ептен. Како само да изнафрлале сцени, ми немаше душа и никаква кохезија. Неколку елементи беа крајно непотребни, на пример блоуџоб сцената, ќерката, крајот тотално предвидлив, романтичниот заплет премногу исфорсиран. И иако Деп го почитувам како актер, а Х.Б.К. ја обожавам, ваквата постојана комбинација станува премногу монотона.

Kajgana Shop

На врв Bottom