Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.637
Поени од реакции
34.046
Абе ти биди си за мрачни елементи, ама не иде на секој филм тоа. На пример, Снежана даркерка ќе ја праиме.

На Бетмен иде, на Борн иде shaky камера, на другите не мора да значи дека иде. Quantum of Solace беше демек реално мрачен, уствари беше реално срање.

Снежана секогаш била магична за децава, не викам екранизација на бајка, него боље нека ја остават на мира. Еве и омилениот видео херој Dante ми го напраија мрачен во новата DMC. Еби се вот, ебете се даркерци!

Глејте си свои филмови, остајте ги класиците! :D
Aма како да не се сфаќаме, сите сме за да ги остават класиците.

Значи Снежана од старт е колористична, за деца, среќни сите.. бла бла. Тогаш која е поентата во одново екранизација?

Значи ти сакаш истото да го видиш. Јас сакам од различен агол.

Зборам кога веќе мора да се бира, подобро нешто ново, негошто исто.

Lenny

Seventh Son of a Seventh Son
Член од
16 февруари 2012
Мислења
335
Поени од реакции
406
koj me terase da go gledam The Usual Suspects.. poso najcesto gledam takvi filmoj Mistery/Thriller sea se so ke gledam posle nego mi e onaka prosek, dajte vie so imate pojke filmoj gledano kazite nekoj na ova nivo film so prejak twist.
The Prestige , Memento , Mulholland Dr. , Fight Club , Shutter Island , Primal Fear , Se7en , Lost Highway , Donnie Darko , The Machinist.....

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.111
Поени од реакции
9.051
Го гледав Men in Black 3, релаксирачко боза филмче, имаше исфорсиран хумор но имаше и моменти кога успеа да ме насмее. Само не го сваќајте премногу сериозно и не барајте логика во приказната, пошто ја нема. (y)

Хајлајт сцената со полицајците.
And just because you see a black man driving in a nice car, does not mean he stole it. (J pauses for a moment before admitting) I stole that one. But not cause I'm black!

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
gledani site osven Lost Highway i Mulholland ne mi se svigjet :) dajte neso dr
Нели пред некое време бараше вакви предлози? :D

Еве нешто друго со јаки твистови
Identity, The man from earth, jacob's ladder, the game, american history x, 12 monkeys, vanilla sky, the ilusionist, the butterfly effect, mr nobody

Барај на гугл ќе најдеш повеќе филмови што ги немаш гледано

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Dark Shadows само мене ми беше едвај просек???

Член од
27 април 2009
Мислења
2.499
Поени од реакции
3.318
Нели пред некое време бараше вакви предлози? :D

Еве нешто друго со јаки твистови
Identity, The man from earth, jacob's ladder, the game, american history x, 12 monkeys, vanilla sky, the ilusionist, the butterfly effect, mr nobody

Барај на гугл ќе најдеш повеќе филмови што ги немаш гледано
da barav takvi filmoj gledam najcesto ama od sive ovie 2 ne mi se po vkus.. od tojava lista ne mi se gledani the man from earth,jacobs ladder,identity i vanila sky

Vlatko_Gjorce

Ѓубре
Член од
17 април 2009
Мислења
2.559
Поени од реакции
2.524
da barav takvi filmoj gledam najcesto ama od sive ovie 2 ne mi se po vkus.. od tojava lista ne mi se gledani the man from earth,jacobs ladder,identity i vanila sky
Овој последниов е римејк, само некои ефекти плус шо има и Пенелопи Круз звучи како патка, ја би ти го препорачал оригиналот
Open Your Eyes (1997)
+
Wild Things (1998)
Angel Heart (1987)
Suicide Kings (1997)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Која е поентата да гледаш филмови со твист кога знаеш дека ќе има твист?

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721
Колку е мизерен The Cabin in the Woods... но сепак не е помизерен од фактот дека едно време имаше 8 оценка на imdb... среќа се опаметил народов колку толку и падната му е 7.4. Ама ни тоа не заслужува, 6 најмногу.

Ми го кажуваше psy колку е мизерен ама си викам ај ќе му даам шанса... се зезнав.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Која е поентата да гледаш филмови со твист кога знаеш дека ќе има твист?
Ne prashuvaj go prashanjevo... Pred 2-3 godini prashav isto, budala me pravea <3
--- надополнето: 5 септември 2012 во 10:56 ---
Колку е мизерен The Cabin in the Woods... но сепак не е помизерен од фактот дека едно време имаше 8 оценка на imdb... среќа се опаметил народов колку толку и падната му е 7.4. Ама ни тоа не заслужува, 6 најмногу.

Ми го кажуваше psy колку е мизерен ама си викам ај ќе му даам шанса... се зезнав.
Ti si mizeren :icon_lol:

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.721

Kajgana Shop

На врв Bottom